Värdera din bostad

Nyfiken på vad din bostad är värd? Boka kostnadsfri bostadsvärdering utan förbindelser.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Vanliga frågor

om bostadsvärdering

Mäklaren kommer till din bostad för att uppskatta marknadsvärdet. Under första mötet samlar mäklaren in nödvändig information om bostaden. Om du planerar att sälja bostaden så går även mäklaren igenom vad du erbjuds som kund hos oss. På Croisette erbjuder vi flera mervärden som du kan välja vid den eventuella bostadsförsäljningen. Mäklaren gör även en analys och ger dig information om marknadsläget.

En värdering står till grund när du söker lånelöfte, för att du ska veta vilka möjligheter du har finansiellt inför kommande boende. Du kan även dra fördel av en bostadsvärdering genom att det kan möjliggöra att du t.ex. får bättre bolån eller möjlighet att belåna bostaden mer inför en renovering.

Värdet på bostaden avgörs av flera olika faktorer, och speglas av hur utbud och efterfrågan ser ut på bostadsmarknaden. Hur ser området ut? Finns det närhet till affär, skola, kommunikation? Är bostaden renoverad? Hur många rum och sovrum finns det? Vad är det för standard på kök och badrum? Allt detta tas med i beräkning. Mäklaren ser även till slutpriser i området för liknande bostäder, ränteutveckling och inflation, samt till bostadens skick, läge, planlösning, yta och typen av bostad. 

Det beror på bostaden och samtalen mellan dig och mäklaren. Det är vanligt att det tar ca 30–60 minuter. 

Nej, du förbinder dig inte till något. Du behöver inte sälja din bostad för att du bokar en kostnadsfri värdering.

Även om det inte finns någon giltighetstid på en värdering, så är marknaden i konstant förändring. Därför är bra att uppdatera sig kring värdet på bostaden. Håll kontakten med din mäklare och rådgör när det är aktuellt för en ny värdering. 

Muntlig och skriftlig bostadsvärdering

Visste du att det finns två olika typer av bostadsvärdering? En muntlig bostadsvärdering passar dig som går i säljtankar, och vill veta vad du kan investera i ditt kommande boende, eller för dig som bara är nyfiken på om värdet förändrats sedan senaste värderingen gjordes. Muntliga värderingar är helt kostnadsfria hos oss på Croisette. 

En skriftlig bostadsvärdering gör du i regel som ett underlag för banken, exempelvis om du vill höja bolånet. Vid skriftlig värdering tar vi en avgift. Rådgör med en mäklare för vad du kan vänta dig för avgift på en skriftlig värdering av din bostad. 

En skriftlig bostadsvärdering gör du i regel som ett underlag för banken, exempelvis om du vill höja bolånet. Vid skriftlig värdering tar vi en avgift, rådgör med en mäklare för vad du kan vänta dig för avgift på en skriftlig värdering av din bostad.

Varför ska du låta en av våra mäklare värdera din bostad?

01.
Vi jobbar endast med kompetenta och engagerade mäklare. Den mäklare som värderar din bostad kan dina kvarter.
02.
Vi har kundnöjdhet som vår främsta prioritering.
03.
Våra styrkor är gedigen erfarenhet, teamkänsla, stor lokalkännedom och en heltäckande tjänst där ingenting lämnas åt slumpen.
04.
Vi skräddarsyr din bostadsaffär helt efter dina önskemål.

När du säljer med oss ingår alltid två mervärden utöver det traditionella innehållet: flyttstädning eller homestyling exempelvis. Allt för att du som kund ska få en bekymmersfri säljprocess och bästa möjliga slutpris. Din bostadsförsäljning är en av de viktigaste affärerna du gör i livet. Är du sugen på att köpa, sälja eller värdera din bostad så kan du tryggt låta våra mäklare göra jobbet. Du väljer, vi säljer! 

Alla lediga objekt