Croisette säljrådgivare när Revelop växer i Göteborg

15 september, 2022

Revelop förvärvar fastigheten Göteborg Sörred 8:5 som omfattar en total uthyrningsbar yta om 14 256 kvadratmeter.

Fastigheten är belägen i snabbväxande och industritunga Torslanda. Genom förvärvet stärker Revelop sin position som betydande fastighetsägare i Göteborg. Revelops fastighetsportfölj i Göteborg omfattar nu 23 fastigheter med en totalt yta om drygt 150 000 kvadratmeter.

 

Fastigheten används idag huvudsakligen för industri, kontor och samhällsverksamhet. Revelop ska ompositionera fastigheten genom upprustning av befintliga byggnader och utveckling av outnyttjade byggrätter. Croisette har agerat rådgivare åt säljaren, Sveafastigheter Fersen som förvaltas av Brunswick Real Estate.

 

”- Trots rådande marknadsläge fortsätter vi att vara aktiva och fokuserar på våra prioriterade delmarknader. Torslandaområdet växter snabbt drivet av de stora infrastrukturprojekt som genomförs i regionen och planerade investeringar för att accelerera elektrifieringen av vårt samhälle”

- Revelops koncernchef Thomas Sipos.

”- Efter många år i vår ägo, med Grandab som lokal fastighetsförvaltare, lämnar vi nu över stafettpinnen till Revelop. Sörred City befinner sig i en spännande fas med flera kommande investeringar i området, och vi ser fram emot att följa fastighetens fortsatta resa med en ny ägare vid rodret”

-  Annika Fridolf, Fund Manager Sveafastigheter Fersen och Partner, Brunswick Real Estate.

 

”– Vi fortsätter att se en stark efterfrågan på industrifastigheter även i det förändrade marknadsläge som nu råder och bedömer inte att denna kommer att minska i närtid”

- Joakim Grunditz, Head of Transactions Gothenburg, Croisette Real Estate Partner.

Hör av dig!

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? 

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!