Dagvattengatan 14, Malmö Solkvarteret Seniorbostäder 65+
Hyra från: 7 511 kr
Hyra till: 10 102 kr
Boarea: 38.3 - 61.4 m2
Rum: 1 - 2
Bostäder: 41
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Balkong: Ja
Hitta hem i Solkvarteret!

I Hyllie, Malmö förvaltar Riksbyggen, Solkvarteret Seniorbostäder bestående av bostäder om 1-2 rum och kök.

Hyllie är ett expansivt område som med sin unika lägesplacering och tillgänglighet utgör ett område där tågförbindelser och kommunikation står i centrum. I Hyllie kombineras och förenas en modern stadsbebyggelse tillsammans med parkmiljöer, skånskt kulturlandskap och attraktiv boendemiljö. Hyllie station är en knutpunkt för tågfärder söderöver mot bland annat Ystad, västerut mot Danmark med Kastrup och Köpenhamn eller norröver mot övriga Sverige. Hyllie ligger lättillgängligt ut till ringvägen för den som pendlar med bil och vill ta sig ut på motorvägen snabbt och smidigt. Emporia, köpcentrumet som är beläget intill Hyllie Stationstorg och rymmer ca 200 butiker, restauranger och större matbutiker såsom Willys och ICA Kvantum.

I Hyllie bor man i modern boendemiljö på attraktivt läge, på några minuter är man med tåget i centrala delarna av Malmö. Tillgängligt och modernt men samtidigt nära naturen. Området erbjuder dessutom faciliteter såsom Malmö Arena, Malmömässan, Hylliebadet, Hyllie Sportcenter, flera gym, restaurangutbud, närservice och frisörer. Till lägenheterna finns en s.k. bovärd. Bovärden finns där för dig som boende i seniorbostäderna, och fungerar som en förlängd arm till den vanliga förvaltaren. Bovärdens uppgift är att skapa trygghet och trivsel.

Visning sker löpande. Kontakta ansvarig mäklare för att boka tid!

PROJEKTET ÄR HELT UTHYRT!

Just nu finns det inga lediga lägenheter. Vill du få reda på när något blir ledigt? Intresseanmäl till oss!

Bostadsfakta

Tillträde:

Flexibelt. Huset stod färdigt september 2023.

Hustyp:

Lamellhus

Upplåtelseform:

Hyresrätt

Typ av hyra:

varmhyra

Ingår i hyran:

I hyran ingår värme, kallvatten och kabel-tv.

Kostnader utöver hyran:

Varmvatten samt el är IMD och debiteras individuellt. Ett obligatoriskt tillägg om 250 kr/månad läggs på hyran. Detta tillägg avser bredbandsuppkoppling (250/250), tv och IP-telefoni Hemförsäkring ansvarar hyresgästen för att teckna.

Balkong, altan & uteplats:

Alla lägenheter i markplan har egen uteplats, och alla lägenheter på vån 2 och uppåt har balkong.

Cykelförvaring:

Cykelparkering på gården samt i cykelförråd.

Parkering:

Hyrs separat i närliggade garagebyggnad.

Sophantering:

Miljörum finns på gården.

Förråd:

Interna förråd i lägenheterna.

Hiss:

Hiss från markplan.

Övrig beskrivning:

Huset har tegelfasad mot gatan och ljust målad betongfasad mot innergården. På gården finns gemensamma ytor med grus, marktegel och betongsten. Alla lägenheter har balkong eller uteplats av varierande storlek. Dessa har eluttag och belysning. Uteplatser med sittgrupper, grill, odlingslådor, lekredskap, naturlek och fruktträd/buskar. Servicestation för cyklar och boulebana. Det finns också ett miljöhus på gården.


Lägenheterna om 1-2 rum och kök har kombinerad kyl/frys. Spisar med varmluftsugn och induktionshäll. Diskmaskin. Kökssnickerier från Marbodal och vitvaror från Bosch/Siemens. I badrummet finns kommod med tvättställ och spegelskåp med belysning. Duschdörrar i klarglas. Handdukstork med timer.


Tvättmaskin och torktumlare i alla lägenheter med undantag för ett fåtal mindre lägenheter som har kombimaskin. Bänkskiva och väggskåp från Marbodal finns över maskinerna. Vitvaror från Bosch/Siemens.


Storlekarna varierar i förråden som är placerade i lägenheterna.


Huset värms med ”förnybar” fjärrvärme från E.ON Varmvatten mäts separat för varje lägenhet via IMD. E.ON är elnätsägare. Centrala elabonnemang tecknas av fastighetsägaren. Därefter sker undermätning av lägenhetsel genom IMD och debiteras hyresgäster individuellt.


Lägenheterna blir fiberansluta via Tele2.


Det finns 52 p-platser som hyrs via HubPark. Det finns också cirka 260 cykelplatser varav 26 är anpassade för lådcykel. Tillgång till ellådcykelpool.


Till lägenheterna finns också en s.k. bovärd. Bovärden finns där för dig som boende i trygghetslägenheterna, och fungerar som en förlängd arm till den vanliga förvaltaren. Bovärdens uppgift är att skapa trygghet och trivsel

Rumsbeskrivning

Hall:

Grått klinkergolv i entrén och genomgående parkettgolv i resten av lägenheten.

Kök:

Vitt kök med grå bänkskiva i laminat. Det finns kyl/frys, spishäll, ugn, diskmaskin och inbyggd mikrovågsugn i alla lägenheter.

Vardagsrum:

Via vardagsrummet nås balkong/uteplats som vetter åt väster och mot parken.

Badrum:

Ljust klinkergolv och vita helkaklade väggar. Dusch med vikbar glasvägg, och tvättmaskin + torktumlare i alla lägenheter. Det finns ingen gemensam tvättstuga.

Kolla restider

Alla lediga objekt