Rotundan/Hagadalsvägen, Växjö Kv. Folkparken
Hyra från: 9 673 kr
Hyra till: 20 900 kr
Boarea: 53 - 154 m2
Rum: 2 - 6
Bostäder: 230
Hiss: Ja
Uteplats: Ja
Balkong: Ja
Rabatt på hyran!

Tänk dig en nybyggd, modern bostad. Stora fönster för ett härligt ljusinsläpp. Väl tilltagen balkong eller terrass. Och en egen park utanför dörren. Arkitekterna har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa en idyll mitt i stan. Bostädernas inredning är modern och alla bekvämligheter du vill ha finns där. Utvändigt har det gröna och sköna prioriterats. För att länka ihop ute och inne har nästan alla bostäder en uteplats – på marken eller en väl tilltagen balkong. Med cykel rullar du ner till city på två minuter och du tar dig till mysiga skogspromenader i Bokhultet på fem, tio minuter. Lika kort tid tar det att gå till järnvägsstationen, ännu kortare till bion. Arenastadens event och idrott och Grand Samarkands stora shoppingområde finns också på promenad- eller cykelavstånd. Kort sagt, Folkparken är platsen för dig som vill bo granne med allt.

Teckna ett hyresavtal i Kv. Folkparken och få 20% rabatt på hyran från 2023-08-01 till och med 2024-12-31, där efter 10% 2025-01-01 till och med 2026-12-31.

Varmt välkommen på visning!

Visningar sker löpande och det finns dessutom en möblerad visningslägenhet att kika på. Kontakta ansvarig mäklare eller Madeleine Granath för att boka visning. Madeleine nås på telefon 0735-027808 eller madeleine.granath@croisette.se

Bostadsfakta

Tillträde:

Flexibelt och löpande.

Hustyp:

Lamellhus/flerfamiljshus.

Upplåtelseform:

Hyresrätt

Typ av hyra:

varmhyra

Ingår i hyran:

Lägenheterna hyrs ut med s.k. varmhyra. I hyran ingår värme, kallvatten och kabel-tv. I lägenheterna med adress Hagadalsvägen ingår varmvattnet, och i lägenheterna med adress Rotundan bekostar hyresgästen sitt eget varmvatten.

Kostnader utöver hyran:

Hyresgästen betalar för sin egen hushållsel och hemförsäkring. Du som hyr via K-Fastigheter tecknar hemförsäkring via följande länk: https://www.k-fastigheter.se/erbjudanden/boendeforsakring-via-croisette/

Balkong, altan & uteplats:

Alla lägenheter har balkong, och i markplan har man egen uteplats.

Cykelförvaring:

Cykelställ ute och förråd för cykel inne finns.

Parkering:

Parkering hyrs separat. Det finns vanliga utomhusplatser (410 kr/månad), utomhusplatser under tak (500 kr/månad) och varmgarage (650 kr/månad) att välja på.

Sophantering:

Miljörum finns.

Förråd:

Alla lägenheter har externa förråd, de flesta ligger i källaren.

Hiss:

Hiss från markplan.

Fiber:

Ja

Övrig beskrivning:

Folkets park byggdes på 1930-talet. Även om dansen alltid har stått i centrum – under 70-talet fanns inte mindre än tre samtidiga dansbanor att välja mellan på Folkets Park – har också aktiviteter som auktioner, bröllop och inte minst konserter varit ett populärt nöje för Växjöborna. På 80- och 90-talen avlöste svenska artisteliten varandra och många kommer ihåg att skylten med ”fullsatt” allt som oftast hängdes upp i entrén. Kanske var du själv på plats när Gyllene Tider uppträdde 1981 eller var där och lyssnade på Älmhultsbandet Creeps konsert 1990?


Folkparksområdet har i alla tider varit en mycket välbesökt plats för stadens ungdomar. I mitten av 60-talet invigdes det legendariska Dackebadet som med tiden fick ett eget hopptorn för de mer våghalsiga. Här arrangerades också på kvällarna otaliga skoldiscon för högstadie- och gymnasieungdomar. En stor motgång drabbade Folkets Park-området 2000, då huvudbyggnaden brann ner till grunden. Försäkringspengar gjorde dock att den riksbekanta dansbanan Kaskad åter stod redo för dansanta besökare i oktober 2002. Många år senare, i nutid, rasade även branden för byggnaden Polketten. Den 17 maj 2017 konstaterade Räddningstjänsten att byggnaden inte gick att rädda, utan man fick koncentrera sig på att hindra spridning.


Det var framför allt dansen som tog Folkparken till Växjös hjärta. De sista åren innan beslutet togs att inleda en ny epok för området, användes Kaskad bland annat av dansklubben Club 68, PRO och av Växjö kommun.

Rumsbeskrivning

Hall:

Hall med ljusgrått klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns platsbyggda garderober och plats för avhängning.

Kök:

Parkettgolv och vitmålade väggar. Vit köksinredning och handtag i rostfritt. Grå bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, ugn och spishäll. Samtliga vitvaror är från Electrolux i vitt utförande. Öppen planlösning mot vardagsrummet och köksö.

Vardagsrum:

Parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusgrå fönsterbänk i sten och låg bröstning. Från vardagsrummet nås balkongen, och i entréplan finns istället uteplats. Från de flesta lägenheter nås den rymliga balkongen från vardagsrummet, och väderstreck beror på läge i huset. I de lägenheter med två balkonger nås den andra balkongen från köket.

Sovrum:

Parkettgolv och vitmålade väggar. Ljusgrå fönsterbänk i sten. Sovrummen är olika stora i de olika lägenheterna, men samtliga är rymliga och välplanerade. Gott om platsbyggd förvaring i alla bostäder.

Badrum:

Ljusgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här finns wc, handdukstork, dusch med glasväggar, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel och belysning Badrummet är också utrustat med tvättmaskin och torktumlare (Electrolux), med tillhörande arbetsbänk i grå laminat och överskåp.

Kolla restider

Alla lediga objekt