Trendspaning 3daysofdesign 2024

Vi på Homestyling Sverige besökte Köpenhamn och det spännande evenemanget 3daysofDesign. Kreativitet, inspiration och innovativ design låg i luften! Under dessa tre dagar fick vi från första parkett ta del av de senaste trenderna och designdrömmarna.

Rött  – en kulör som brukar vara svårjobbad men som i rätt miljö kan kännas riktigt kaxig.

Det genomgående temat hos ett flertal varumärken var silver i alla olika glanstal, från matt till spegelblankt. Vi såg det inte enbart på de hårda metallerna, utan även textilier kom i den skimrande kulören. Förutom silver hamnade rött högt upp på prispallen, en kulör som annars brukar vara svårjobbad i ett rum men som i rätt miljö kan kännas riktigt kaxig.
 

Stilmässigt möttes vi av en ljus, monokrom och skandinavisk version av Art Deco. Lyxiga, äkta material och mulliga möbler som tar plats. Kanske är det nutidens tolkning på 20-talsstilen, ett sekel senare.

Större möbler som soffor kom i majoritet i modulmodell, vilket tar oss till den hållbara trenden som aldrig varit så aktuell som nu. Vi vill ha möjligheten att kunna förändra våra hem med hjälp av befintliga medel, hållbart för både miljön och plånboken. Vi fick även se flera exempel på hur varje steg i produktionen kan se ut, där producenternas transparens kan hjälpa oss konsumenter att göra fler medvetna val.

Det genomgående temat var silver i alla olika glanstal, från matt till spegelblankt.

Louise Kristoffersson
Inredare, konceptdesign

Om du behöver hjälp med att skapa rätt känsla i ditt hem, tveka inte att kontakta oss på info@homestylingsverige.se, följ oss på Instagram @homestylingsverige 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt