Utomhuslivets återkomst – en oas av möjligheter

Med varmare dagar i sikte är det nu dags att omfamna utelivet och förbereda trädgårdar och balkonger för både avkoppling och sociala tillställningar. Oavsett om du har en stor trädgård eller en liten balkong finns det magi att skapa utomhus!

En trädgård delar samma tänk som innanför hemmets väggar, det vill säga att skapa rum med olika funktioner och atmosfärer. Varför inte inrätta en loungehörna för avkoppling eller ett mysigt caféset för skuggiga eftermiddagar? Eller en matplats under tak för att njuta av svalkan när solen står som högst?

På en balkong är det inte alltid lätt att jonglera med utrymme och behov, ett bra tips är att inreda med flexibla möbler som kan anpassas efter behov. Bord och stolar som kan fällas ihop, ryggstöd som kan fällas mellan sittande och liggande läge, modulsoffor som kan sättas ihop till en liggande solsäng eller att placera de olika delarna mitt emot varandra för att kunna umgås och samtala. Det kan också vara svårt att hitta något som passar in i måtten och då är det trevligt att platsbygga en möbel som passar perfekt för just ditt utrymme.

Föregående bild
Nästa bild

I trädgården har vi länge sett trender där inne flyttar ut. Välj tåliga naturliga material. Ett tips är att investera i möbler av olefintyg. Det är ett slitstarkt och smutsavvisande material som lämpar sig bra för utomhusbruk. Dessutom är det snabbtorkande vilket innebär att vårens regnskurar rinner igenom på nolltid. Du behöver inte heller avsätta plats för att plocka in och ut dynorna, eftersom möblerna klarar av att stå utomhus.

Numera finns det även ett brett utbud av mattor som är anpassade för att användas utomhus. Vissa material är robusta nog att klara av att ligga ute i öppna miljöer utan att skadas, medan andra passar bättre under något form av skydd.

För att sätta stämningen och förlänga kvällarna utomhus, arbeta med en mångfald av belysningsalternativ. Ljusslingor som smyckar dina gröna rymder, golv- och vägglampor som skapar intima vrår. Satsa på solcellsbelysning som är bra både för plånbok och miljö. Och vad vore en kväll under stjärnorna utan levande ljus som dansar i vinden?

Naturliga element som växter och textilier har en fantastisk förmåga att skapa en inbjudande och harmonisk atmosfär omkring oss. Genom att välja blommor och växter vars färgtoner kompletterar eller kontrasterar med dessa omgivande nyanser kan du skapa en visuell symfoni som får hela miljön att lysa upp.  

Med smarta möbelval, stämningsfull belysning och en dos av grönska kan du förvandla din utomhusmiljö till en magisk plats som lockar till avkoppling och samvaro. 

Sammanfattning:

• Skapa olika rum och atmosfärer utomhus, precis som inomhus.

• Anpassa möbler för att maximera utrymmet med hjälp av flexibla alternativ.

• Satsa på tåliga naturliga material som olefintyg för utemöbler.

• Skapa stämning och förläng kvällarna med olika belysningsalternativ som ljusslingor och solcellslampor.

• Välj växter och textilier som kompletterar miljön runt omkring för en harmonisk atmosfär.

Louise Kristoffersson
Inredare, konceptdesign

Om du behöver hjälp med att skapa rätt känsla i ditt hem, tveka inte att kontakta oss på info@homestylingsverige.se, följ oss på Instagram @homestylingsverige 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt