2021, året då visualisering blev till verklighet

Under året 2021 har vi öppnat fem nya kontor, anställt 62 nya medarbetare och öppnat upp i ett tredje land. Vi nådde nyligen den magiska gränsen av 100 signerade anställningsavtal, en siffra jag länge visualiserat och även satte som mål i början av året.

Croisette 2021

Per Svensson

CEO & Founder

Sedan start har personligt driv och positiv attityd hos medarbetare varit en egenskap vi valt att värdera väldigt högt. Vi tror på unga nytänkande personer som kan identifiera sig med Croisette och vår företagskultur. Sällan har ett resultat i siffror kunnat spegla en organisations starka företagskultur och arbetsglädje så bra som Croisettes Employee Net Promoter Score (ENPS), uppmätt för första gången under mitten av 2021 (läs mer här).

 

Vi lyckades under året inte bara att få ett kvitto på vårt hållbarhetsarbete utan kunde i oktober stolt visa upp vårt Certificate of Climate Protection som gör Croisette till väldens första klimatneutrala fastighetsrådgivare.

 

 Efter att varje dag kunnat stå och blicka ut över Öresundsbron från vårt huvudkontor så var 2021 också året vi tog klivet över till Danmark. Att placera det första danska Croisette-kontoret i Köpenhamn kändes som en självklarhet. Jag känner på mig att detta kommer bli en framgångssaga utan dess like och öppna möjlighet till en fortsatt enorm expansion under 2022, som garanterat kommer ske i tre länder, men sannolikt i fler än så.

 

Croisette Iceland

Styrmir Bjartur Karlsson

Managing Director, Croisette Iceland

2021 was very eventful, challenging and fruitful. We hired a leasing manager and a senior analyst very quickly in the year, resulting in leasing projects coming into our pipeline and strong reports on the commerial property market. Our reports were so well received that Croisette became the official real estate partner for Invest in Iceland. This has resulted in many inquiries coming our way. In the 4th quarter the company became cash positive with great results which included transactions like selling the old US Embassy in Reykjavik and 2 large tenant representation leasing agreements with Fraser Group for Sports Direct.

 

Croisette Denmark

Martin Spangdahl-Fafara

Managing Director, Croisette Denmark

It has been a fantastic response from the market and we are looking forward to new contacts, business, and the developments that will take place in 2022.

 

Lokalförmedling

Peter Bergquist

Deputy CEO & Head of Leasing

2021 har varit ett fortsatt gynnsamt år på uthyrningssidan för Croisette. Med ca 150.000 uthyrda kvadratmeter och med tre nya kontor i landet känns framtiden ljus(rosa). Jönköping, Kalmar och Västerås är alla städer där vi märkt av ett intresse för våra tjänster men inte funnits närvarande på plats. Vi har en tydlig strategi – man ska vara lokal där man verkar. Av den respons vi får av våra uppdragsgivare så är jag övertygad om att detta är rätt väg att gå och att vi över tid är det enda självklara valet för fastighetsrådgivning på riktigt. Våra uppdragsgivare förväntar sig att vi som rådgivare innehar ett stort nationellt nätverk och samtidigt besitter detaljkunskaper om den lokala marknaden där de själva har sitt bestånd. Något som man bara kan erbjuda om man finns på plats på orten.

 

Stort fokus har legat på uthyrningar inom lager och logistik där efterfrågan på lokaler i rätt lägen varit extrem. Någon avmattning syns knappast till. Utmaningen ligger i att få fram byggbar mark där hyresgästerna önskar etablera sig. Även grannkommuner till de stora hubbarna i landet kommer fortsatt kunna rida på logistikvågen när marken i mer efterfrågade lägen sinar.

 

Vi märker av ett större intresse för unika kontorslokaler än tidigare. Troligen är detta en effekt av att man som arbetsgivare behöver kunna erbjuda något extra för att attrahera rätt typ av medarbetare samt att få sina anställda in till kontoret. I pandemin har man vant sig att arbeta hemifrån, minskad pendlingstid och haft en mer flexibel vardag. Vi har flertalet exempel på där man som arbetsgivare väljer att hyra ett kontor där fokus inte handlar om att optimera antalet kvadratmeter utan snarare att bygga identitet och skapa en unik miljö.

 

Nu ser vi framemot att starta igång säsongen 2022 tillsammans med våra uppdragsgivare!

 

Transaktionsrådgivning

David Almqvist & Olle Håkansson Nobel

Co-heads of Transaction

Med år 2021 i backspegeln så kan det konstateras att det varit ett både intensivt, men framför allt framgångsrikt år för Transactions. Vi har uppnått många av de milstolpar vi satt upp i vår resa mot att bli den ledande transaktionsrådgivaren i Sverige. Vi har under året omsatt totalt 4,1 miljarder kronor i underliggande fastighetsvärde fördelat på totalt 35 affärer. Året har även varit präglat av en tydlig expansion där vi gått från tre till sex kontor och där teamet kommer bestå av totalt 27 transaktionsrådgivare i inledningen av 2022. Det är med stor tillförsikt vi nu förbereder oss för ett nytt år med nya spännande affärer.

 

Värdering & Analys

Fitore Regjepaj

Head of Valuation & Analysis

När vi tänker tillbaka till 2021 kommer vi minnas ett år av intensivt arbete och goda resultat. Genom att följa branschens kanonfart, har vi kunnat leverera värdering på rekordtid. Det hårda arbetet har lett till fler kunder, större portföljer och natuligtvis fler medarbetare. Värdering och analys blir 13 medarbetare i början av 2022. Vår ambition är att fortsättningsvis leverera värderingar och analyser av hög kvalité, samt stärka vår närvaro på fler kontor i landet. 

 

Rekrytering

Erika Klingberg

Head of Human Capital

Vi gläds åt ett arbetsår med lyckosamma samarbeten och fina resultat! Vårt fokus att utbilda och erbjuda fastighetsbranschen fler kvalitativa interimslösningar som ett komplement till rekrytering föll väl ut. Under året har vi på Human Capital stärkt vår närvaro på befintliga orter samt etablerat lokal rådgivning i Malmö, vilket har resulterat i 100% personaltillväxt och goda förutsättningar inför 2022.

 

Digital Fastighetsförvaltning

Peter Eriksson 

Head of Digital Property Management & Administration

Affärsområdet gör sitt första helår. Vi är på ett uppdrag att förändra sättet och synen på hur branschen tar hand om fastigheter. Hela marknaden är vår spelplan vilket är otroligt inspirerande och omkoppling av fastigheter har påbörjats.

 

Vi har gått från två till 12 anställda under året och har etablerat ytterligare personal på orterna Malmö, Helsingborg och Stockholm. Steget in med personalen i Helsingborg gjordes genom att ta över Rexellent AB, en etablerad aktör i den lokala marknaden i nordvästra Skåne. Vi har sedan Croisette startades haft gemensamma klienter som vi arbetat med i olika skeden i fastighetsägandet och jag har haft nöjet att följa både bolaget och personalens utveckling som numera tillhör Croisettefamiljen. Steget in i Stockholm har även inneburit att vi har management på plats i Mälardalen som är en viktig region för oss att fortsätta växa i

 

Försäkringsförmedling

Jenny Ulriksson

Head of Insurance Advisory

2021 var året då Croisette Insurance Advisory AB startade verksamheten försäkringsförmedling. Vi fick vårt tillstånd från Finansinspektionen under första kvartalet. Som försäkringsförmedlare i en fastighetsrådgivarkoncern, arbetar vi självklart med ett stort fastighetsägarfokus.

När vi nu blickar tillbaka på uppstartsåret, distansering och restriktioner till trots, gläds vi över betydande och lyckosamma samarbeten som vi har skapat med både kunder och försäkringsbolag. Vi är mycket nöjda med de innovativa och unika försäkringslösningar, speciellt framtagna för fastighetsägare, som vi arbetat fram under året.

Personalstyrkan har utökats från 1 till 3 anställda och expansionen kommer att fortsätta. Vi har skapat mycket goda förutsättningar, grunden är lagd och nu ser vi förväntansfullt fram emot det kommande året. Vi ser fram emot att introducera våra nyheter och unika lösningar för både nuvarande och nya kunder under 2022.

 

Starta 2022 med rätt förutsättningar.

{{cta(’b851ca07-aae9-49ec-9d92-32ff357093f0’)}}

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt