Stockholm Furniture Fair 2024

Vi på Homestyling Sverige har nyligen besökt Stockholm Furniture Fair 2024. I höstas förutsåg vi kommande trender för 2024 (läs här). Nu har vi varit på plats för att se dem växa fram med egna ögon och fått bekräftat vad som faktiskt stämmer.

Det visuella formspråket håller en simpel design med få linjer, i både raka och böljande varianter. Trots mönster och färg blir uttrycken därför lugna och tydliga att tolka. Vi ser klassisk design få en ny tappning och möblerna är numera inte enbart funktionella utan blir även ett konstverk för ögat. 


Det självklara fokuset ligger på hållbarhet i både material och design, möblerna är tänkta att vara med oss under en längre tid. Likt våra behov är möblerna föränderliga och flexibla vilket ger oss möjlighet att bevara och anpassa. Hos Form2 såg vi att en enda möbel från serien Globe Concept kan agera både stol, fåtölj med möjlighet att krypa upp och halvligga i, arbetsplats och en plats för att inta eftermiddagsfika. Förutom att det är ekonomiskt fördelaktigt att köpa en möbel i stället för fyra, sparar det även plats och gör att vi på en mindre yta kan få in fler medarbetare på kontoret. Det gör också att en av pandemins främsta påföljder, hemmakontoret, inte behöver ta över bostaden utan kan begränsas till en mindre yta. Inte minst tänker vi på att inte bara möblerna ska hålla länge, utan även våra kroppar där ergonomisk design spelar roll. 

Bild 1: Globe Concept, formgiven av Peter Opsvik för Form2. (bild lånad av F2 magazine)
Bild 2: Gustaf Westmans monter på Stockholm Furniture Fair 2024 (egen bild)

Hos Gustaf Westman fick vi ett visuellt kvitto på att maximalism är en av de stora trenderna 2024, för här bryts alla traditionella normer och regler inom design. Omfamna vardagskaoset och skapa en unik stil som reflekterar just din personlighet. Vi fick också en inblick i hur den mest aktuella färgkombination rött och blått kan se ut, vilket även Johanson Design bjöd på i en otroligt vackert ihopsatt monter. Här visades modulsoffor i olika varianter upp som återigen understryker vårt behov av att kunna förändra en miljö utefter olika tillfällen. 

Johanson Designs monter på Stockholm Furniture Fair 2024 (egna bilder)

En trend som varit med oss under ett antal år är böljande feminina samt mulliga och fluffiga former. Förutom att möblerna gärna får klä sig i storlek XXL låter vi nu även kulörer ta större plats. Färg i stora block används i stället för accentfärg på mindre inredningsdetaljer. En metod vi kallar för colorblocking med stora sjok av starka kulörer vilket nästan påminner oss om en färdigställd Rubiks kub från 70-talet.

 

Bild 1: Lobster, formgiven av Martin Thübeck för Nola på Stockholm Furniture Fair 2024 (egen bild)
Bild 2: Wekinos monter på Stockholm Furniture Fair 2024 (egen bild) 

Vi lämnar huvudstaden inspirerade och fyllda med energi. Nu längtar vi efter att se årets möbeltrender växa fram i alla bostäder vi har möjlighet att besöka årligen genom vårt arbete.

Louise Kristoffersson
Inredare, konceptdesign

Om du behöver hjälp med att skapa rätt känsla i ditt hem, tveka inte att kontakta oss på info@homestylingsverige.se, följ oss på Instagram @homestylingsverige 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt