The Wealth Report – den ultimata guiden till lyxinvesteringar

Varje år presenterar vår partner Knight Frank, The Wealth Report, som är den ultimata guiden till exklusiva fastighetsmarknader och global förmögenhetsfördelning. Med spänning väntar världens mest förmögna på rapportens ankomst, men du behöver inte vara miljonär för att bli fascinerad. För oss ”vanliga” erbjuder den en exklusiv inblick i lyxens värld och en chans att drömma sig bort. Från de senaste lyxiga fastigheterna till de mest eftertraktade investeringstipsen – här finns allt för dig som är nyfiken på vad framtiden har att erbjuda. Ta en paus från vardagen och dyk in i en värld av glamour och möjligheter. 

Knight Frank Luxury Investment Index

Knight Frank Luxury Investment Index (KFLII) är som ett betygssystem för att mäta hur olika lyxiga saker, som konst eller smycken, presterar på marknaden. Enligt detta index ökade värdet på konst med 11% under 2023, vilket innebär att konst blev den bästa investeringen under 2023. Tittar man tio år framåt så är det whisky som är den absolut bästa investeringen enligt rapporten. 

Kategori

12-mån prisförändring (%)

10-årig prisförändring (%)

Konst

11%

105%

Klockor

5%

138%

Möbler

-2%

40%

Handväskor

-4%

67%

Bilar

-6%

82%

Whisky

-9%

280%

Några platser att hålla koll på när du vill investera i fastigheter

Florida
Drömmen om ett hus i Miami står överst på önskelistan hos många miljonärer men även för dem har det blivit svårare att finna den rätta fastigheten till rätt pris, speciellt vid kustlinjen. Prognosen framåt är att den kan bli en av de dyraste fastighetsmarknaderna i Nordamerika framöver. 

Förmögna har länge flockats till Florida för dess väder, livsstil samt politiska och ekonomiska stabilitet. Ett exempel är modeikonen Tom Ford som sålde sitt varumärke till Estée Lauder för 2,8 miljarder dollar, kort därefter spenderade han 51 miljoner dollar på en fastighet i Palm Beach.

Paris
I år kommer bostäder med utsikt över floden Seine eller Eiffeltornet att vara mycket eftertraktade. Detta ökade intresse drivs framför allt av Knight Frank´s kinesiska och amerikanska kunder, då Paris intar huvudrollen inför de Olympiska spelen 2024.

Dubai
Med Dubais 65 km långa kustlinje i stort sett fullt utbyggd, vänder sig ultramiljonärerna alltmer till att säkra hem med tillgång till grönområden, vilket öppnar upp för skapandet av inlandssamhällen. Platser som Al Barari, Tilal Al Ghaf, Jumeirah Islands och Jumeirah Golf Estates är redan på Knight Franks bevakningslista för att uppgraderas till exklusiva områden.

New York
New York är en stad som alltid ligger framkanten av lyxliv. Här finns projekt som uppfyller miljonärernas höga krav och det handlar inte bara om läge. Det finns en lång checklista man gärna vill bocka av: ett hem designat av en känd arkitekt; ett globalt erkänt varumärke, ett komplett utbud av bekvämligheter, kändiskockar i restauranger på plats, och gärna en satsning på hållbarhet, allt klart för inflyttning.

Stockholm Östermalm
Även Sverige får ett litet hörn på listan över platser att hålla koll på när det gäller fastighetsinvesteringar. I den exklusiva stadsdelen Östermalm har man sett priserna sjunka med 11% sedan toppen i februari 2022. Med räntesänkningar i sikte, och den svenska kronan jämförelsevis svag, erbjuds ytterligare rabatter till utländska köpare.

"22% av ultramiljonärerna planerar att köpa ett nytt hem under 2024 enligt The Wealth Report"

Vi är glada över att kunna erbjuda dig denna rapport fylld med en mängd fakta, statistik och insikter. Om du är intresserad av att utforska ämnet ytterligare är du varmt välkommen att ladda ner rapporten och fördjupa dig vidare.

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt