Våningen & Villan blir en del av Croisette

Tillväxtsuccén Croisette Real Estate Partner köper upp mäklarkedjan Våningen & Villan och tar klivet in på den privata marknaden.

Croisette blir därmed den första svenska kommersiella fastighetsrådgivaren som bryter mark inom privat sektor. Bolaget har sedan start haft siktet inställt på att utmana den kommersiella fastighetsbranschen genom digitalisering och innovation. Uppköpet av den välrenommerade mäklarkedjan Våningen & Villan blir ytterligare ett steg i riktningen mot att förändra den traditionella fastighetsbranschen. 

 

Croisette Real Estate Partner har sedan starten 2015 utmanat den kommersiella fastighetsbranschen. På senare tid har företaget även initierat en satsning mot den privata marknaden, genom försäljning av nyproducerade bostadsrätter och, på Island, försäljning av privatbostäder under affärsområdet Croisette Home. Genom förvärv av majoriteten av aktierna i Mästergasell- och Malmöbolaget Våningen & Villan Sverige intensifieras satsningen för att nå den privata marknaden även i Sverige. I och med förvärvet adderas cirka 150 medarbetare till Croisette-koncernen och en gedigen plattform för att kunna bli marknadsledande inom koncernens sjunde affärsområde.  

 

Liknande värderingar 

Mäklarföretaget Våningen & Villan grundandes för 24 år sedan av Johan Linde. Sedan dess har bolaget, under Johan Lindes ledning, haft en organisk tillväxtresa. Idag har Våningen & Villan 22 kontor i Sverige och hög marknadsandel, primärt i Skåne. Företaget förmedlar i huvudsak successionsbostäder och nyproduktion, samt nyproducerade hyresrätter på olika platser runtom i Sverige. I januari 2022 etableras ett kontor med verksamhet i Marbella, Spanien. Sedan 2016 har Markus Åkerblom varit vice vd och delägare, och nyligen har även fastighetsmäklaren Johan Dahlgren blivit delägare i bolaget. Våningen & Villan är fullt ut finansierat av eget kapital och har i flera år genererat vinst samtidigt med tillväxt.  

 

”Jag har känt både Johan Linde och Markus Åkerblom en längre tid och följt Våningen & Villan med enorm glädje från sidan. Sällan har jag kommit i kontakt med bolag med så liknande värderingar, driv och tankesätt som vi på Croisette har. Det är en stor ära att få vara med och utveckla Våningen & Villan till sin fulla potential tillsammans med delägarna och hela det befintliga teamet.”

– Per Svensson, CEO & Founder, Croisette Real Estate Partner

 

Komplett fastighetspalett 

Johan Linde tillträder nu som koncernchef för Våningen & Villan, samtidigt som han kommer vara med och arbeta med affärsutveckling generellt i Croisette-koncernen. Johan Linde och Markus Åkerblom ansluter till Croisettes ledningsgrupp, och Markus Åkerblom tillträder som vd för samtliga operativa bolag i dotterkoncernen Våningen & Villan. Markus Åkerblom är, precis som Johan Linde och Johan Dahlgren, fortsatta delägare i bolaget.  

 

Att ett företag med så lika grundvärderingar som Våningen & Villans egna förvärvar och förvaltar vidare är centralt för mig. Jag ser verkligen fram emot att fortsatt få vara med och äga samt vidareutveckla något som gemensamt kan bli ännu större, ännu bättre. Tillsammans ska vi bli ännu mer valbara för kunder och samarbetspartners på hela fastighetsarenan. Det känns fantastiskt.”

– Johan Linde, tillträdande koncernchef Våningen & Villan.  

 

Som koncernchef för Våningen & Villan är Johan Lindes ambition att jobba för en välmående och hållbar företagskultur. 

 

Det finns otroligt fina och stora synergier i den här affären. Våningen & Villan växlar nu upp och går en ny framtid till mötes. I min nya spännande roll tar jag med mig goda exempel och beteenden från den svarta till den rosa världen. Och apropå färger kommer vi nu tillsammans kunna erbjuda en helt komplett fastighetspalett och möta våra kunders olika behov med relevanta framtidslösningar”.

– Johan Linde, tillträdande koncernchef Våningen & Villan.  

 

Ska öka tillväxttakten 

Per Svenssons tanken med förvärvet är att öka tillväxttakten för såväl Våningen & Villan som för Croisette. Mäklartjänsten i Croisette-koncernen ska inom bara några år vara rikstäckande. Vidare anser han att mäklarbranschen behöver någon som utmanar och ifrågasätter. 

 

– Det finns spännande satsningar i denna del av branschen, men jag har inte lyckats hitta någon som tar tag i grundproblematiken, förrän nu. Det ska bli väldigt roligt att se hur mycket vi kan förändra denna del av fastighetsbranschen där vi vill se fler ansvarstagande fastighetsmäklarbolag. Det ska bli en ynnest att få testa Croisette-modellen på privatsidan, och efter några färre trycktester inser jag att det kommer bli en total succé. Att vi därutöver har massvis med synergieffekter mellan koncernerna är självklarhet, och en spännande sådan,

avslutar Per Svensson, CEO & Founder, Croisette Real Estate Partner.

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt