Croisette etablerar sig internationellt

Croisette Real Estate Partner har på fem år vuxit till över 50 medarbetare, fem affärsområden, fem kontor i Sverige – nu blir fastighetsrådgivaren internationell och öppnar sitt första kontor utanför Sverige.

ps_croisette-kopia (1)

Croisette fortsätter sin expansiva tillväxtfas och öppnar i december 2020 sitt första internationella kontor – på Island. Först på plats blir Styrmir Bjartur Karlsson, isländsk entreprenör och mäklare, bosatt i Reykjavik. Styrmir går in som MD för dotterbolaget och har över två decenniers erfarenhet av att bedriva affärsverksamhet internationellt, varav han under sex år varit bosatt i Sverige.

”Det är en oerhörd lyckoträff att ha fått komma i kontakt med Styrmir, som visat sig vara en person perfekt för uppgiften att ta Croisette utomlands. Styrmir har inte bara det perfekta kontaktnätverket, han är dessutom en person som passar in i vår kultur, vår vision och våra tankar framåt. Det känns oerhört tryggt att få lägga ansvaret över vår framgång på Island på Styrmir, som delar precis vår ambition och naivitet kring vad som är möjligt”

– Per Svensson, CEO & Founder of Croisette Real Estate Partner

 

Bra fundamental, men oprioriterad marknad

Lanseringen av Croisettes verksamhet på Island är den första i raden bland tilltänkta internationella etableringar. Island, som första land utöver Sverige, visar sig vara fullt av möjligheter för en nytänkande fastighetskonsult som Croisette. Inte nog med att det finns en dryg handfull noterade fastighetsbolag, men fastighetsrådgivare lyser också med sin frånvaro. Island är en modern ekonomi med en stark befolkningstillväxt, en ung och välutbildad befolkning och en hög digitaliseringsgrad. Dessutom rankas landet konsekvent bland världens bästa när det gäller välstånd, lycka och framförallt jämställdhet.

”Island är moget för en internationell aktörs entré på marknaden. Den isländska fastighetsbranschen har utvecklats snabbt de senaste tio åren i samband med den växande besöksnäringen och erbjuder mycket stora möjligheter när det gäller fastighetsutveckling och -transaktioner. Vi ser Croisettes entré på den isländska marknaden som en fantastisk möjlighet att bidra ytterligare till marknadens utveckling och öppna upp Island för ännu mer internationella investeringar. Jag är mycket hedrad att ansluta till Croisettes team och vi ser med tillförsikt på framtiden.”

– Styrmir Bjartur Karlsson, CEO Iceland, Croisette Real Estate Partner

 

”Det finns en hel del likheter med vår etablering från start i Malmö, en tillräckligt stor men oprioriterad marknad. För oss är det istället en väldigt prioriterad marknad och vi ser stora möjligheter till framtida synergier mellan länderna. Att landet i grunden sedan delar våra grundläggande värderingar är ett enormt plus”

 

– Per Svensson, CEO & Founder of Croisette Real Estate Partner

 

Fråga Lou AB har bistått Croisette vid etableringen på Island.

 

Framgångsåret hos Croisette

År 2020 har varit ett mycket speciellt år. I spåret av rådande pandemi har världen stått i ständig förändring och framtiden varit oviss, vilket har krävt fokus och krav på snabba anpassningar till den rådande marknaden. För Croisette, omständigheterna till trots, har året varit spännande och expansivt. Året började med vinst av pris som Årets Näringslivsrookie under Malmö Näringslivsgala. Ett nytt affärsområde, digital fastighetsförvaltning, lanserades och Croisette blev utsedda till en av finalisterna av Årets Tillväxtentreprenör, ett årligt pris som delas ut av Tillväxt Malmö. Under oktober månad blev det även klart att Croisette kvalificerade sig som Gasellföretag, vilket är mycket sällsynt i fastighetsbranschen.

 

Croisettes första kliv ut på den internationella marknaden är ett bra bevis på att hårt arbete lönar sig.

 

Om Styrmir Bjartur Karlsson

Styrmir Bjartur Karlsson är 42 år gammal och har en examen i företagsekonomi från Reykjavíks Universitet och är dessutom en certifierad fastighetsmäklare. Han har över 20 års erfarenhet inom kommersiella fastigheter, både på Island och i Sverige samt en omfattande erfarenhet av internationell detaljhandel som direktör inom globala varumärken, i såväl frilufts- som modesegmenten.

 

Detta ger honom en god insyn i marknaden, både från handlarens och hyresvärdens perspektiv, samt en djupgående varumärkeskunskap. Styrmir har i över tio år arbetat med hyresrepresentation och fastighetsutveckling med många internationellt välkända varumärken, både i Stockholm och Reykjavík.

 

Styrmir Bjartur Karlsson

Styrmir Bjartur Karlsson, CEO Iceland, Croisette Real Estate Partner

Vill du komma i kontakt med Styrmir?

Styrmir Bjartur Karlsson
+354 899 9090
styrmir@croisette.is

 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt