Croisette firar 3 år i fastighetsbranschen

I helgen fyllde Croisette Real Estate Partner 3 år i fastighetsbranschen, vilket är helt fantastiskt med tanke på hur mycket som redan hänt, händer, samt kommer att hända.

image-1-2-e1535979424987

Croisette startade år 2015 med några få anställda, och har sedan dess expanderat i hög fart. För närvarande har Croisette 23 anställda, vilket med hög sannolikhet kommer att bli ännu fler inom kort. Huvudkontoret är beläget i Malmö, och i mars år 2017 invigdes kontoret i Stockholm på Tändstickspalatset. Under 2018 har sju anställda rekryterats samt en in-house marknadsavdelning bildats. Croisette har sedan start tagit sig an såväl stora som små uppdrag och har mycket nytt spännande på gång.

 

”För närvarande är det mycket fokus på digitalisering och effektivisering av existerande processer inom branschen, och vi har höga förväntningar på vad framtiden har att erbjuda”

 

– Per Svensson, CEO & Founder, Croisette Real Estate Partner

 

Croisette har sedan starten sett att synergieefeekterna är det som kommer göra att man kan leverera en extra hög rådgivningsgrad och Croisettes VD, Per, anser sig ha bevisat det. ”Vi ligger på en expansionstakt om 100%, tillväxt och resultat följer efter. Som ni kan se på följande graf, så är vi ikapp andra rådgivare redan efter tre år, givet att kurvan fortsätter. Det skall bli extremt spännande att se hur många år till vi klarar denna takten men jag är övertygad om att vi fortfarande är i början av början

diagram_omsa-ttning

 

Urval av lyckade uppdrag på transaktionsavdelningen

 

Projekt Gavlehov Etapp 1 & 2, Gävle 2018

 

Croisette företrädde Preservia vid försäljningen av två etapper av flerbostadshus under uppförande innehållandes totalt cirka 340 lägenheter där Trenum AB var köpare. Trenum AB ett samägt bolag mellan Balder och Tredje AP-fonden.

 

”Genom affären bevisar vi vår förmåga att sälja nyproduktion av bostäder till bra nivåer trots den annars tuffa marknaden inom segmentet”

– Fredrik Dackheden, Head of Transactions, Croisette Real Estate Partner

 

Projekt Sju Kullar, Enköping 2018

 

Croisette företrädde EXTER och Cavig vid avyttringen av en handelsfastighet under uppförande i Enköping till Stendörren. Croisette företrädde först säljarna vid den rekordsnabba uthyrningen till Dollarstore, som förhyr hela fastigheten, för att sedan fortsätta med försäljningen av densamma. Affären är ett lysande exempel på att synergieffekterna mellan våra olika affärsområden är stark och att det skapar stora mervärden för våra kunder. All rådgivning under samma tak.

 

Projekt Sparbank, Kristianstad 2017

 

Croisette var rådgivare åt Sparbanken Skåne vid avyttringen av deras egenägda fastighetsportfölj bestående av sex kontorsfastigheter på strategiska lägen i och omkring Kristianstad. Portföljen delades upp i två separata affärer där det börsnoterade bolaget Brinova köpte fem av fastigheterna och där en mindre privat aktör köpte den sista fastigheten, vilket även var den minsta fastigheten i portföljen.

 

”Croisette bevisar genom affären sin förmåga att på ett effektivt sätt strukturera en större blandad portfölj så att olika delar avyttras till olika investerare. Vi ser alltså till så säljaren inte blir kvar med någon fastighet som inte passar in i portföljen som ska avyttras”

 – Fredrik Dackheden, Head of Transactions, Croisette Real Estate Partner

 

Värdering & Analys

 

Värderingsteamet har sedan uppstarten fått förtroendet att värdera allt från traditionella kommersiella fastigheter och hyreshus till hamnar, stenbrott och flygplatser. Uppdragsgivarna har varit allt från lokala, regionala och nationella fastighetsägare till banker och statliga myndigheter.

 

Croisette har även fått återkommande kunder i några av de större kommunerna. Croisette har bland annat utrett konsekvenserna av det kommande tillskottet av kontorslokaler i Helsingborg för Helsingborg Stads räkning. Även Lunds kommun är återkommande uppdragsgivare. Uppdragen varierar från traditionella byggrättsvärderingar till mer komplicerade värderingar av exploateringsfastigheter.

 

Det är glädjande att även de fleråriga bokslutsuppdragen ökar. Croisette hanterar helt eller delvis kommunala bostadsbolags beståndsvärdering, Midrocs fastighetsbestånd, Inteas hela bestånd, delar av Trianons samt senaste tillskottet allmännyttan i Alingsås.

 

”Vi är både mycket glada och stolta över förtroendet vi fått från ett stort antal uppdragsgivare. I takt med att nuvarande samarbeten fördjupas och nya förfrågningarna ständigt ökar, växer vår övertygelse om att synergieffekterna från Croisettes samlade kunskap i kombination med noggrannhet och effektivitet i leveranserna skattas högt av aktörerna på marknaden”

– Charlotte Norell, Head of Valuation & Analysis, Croisette Real Estate Partner

 

Lokalförmedling

 

Verksamheten beträffande lokalförmedling är kanske den som fått mest uppmärksamhet hittills och det är inte konstigt med tanke på att vi genomfört nära 200 lyckade förmedlingar. Fokus på senare tid har flyttats till större projektfastigheter och utöver en heltäckande lokalförmedlingsverksamhet har vi tagit över hela hanteringen av uthyrning av nya projekt, senaste tillskottet i den skaran dessutom åt en extremt fint och aktat varumärke, i form av Stenströms och deras high-end kontorsfastighet som skall uppföras i Helsingborg

 

”Att på så kort tid lyckats ta en betydande del av uthyrningsmarknaden känns naturligtvis fantastiskt. Vårt mål är att bli marknadsledande på varje ort där vi etablerar ett kontor, men jag förstår att det inte händer över en natt och är ödmjuk inför uppgiften”

 – Peter Bergquist, Head of Leasing, Croisette Real Estate Partner

 

Croisette Real Estate Partner har förmedlat lokaler till nära 200 st hyresgäster, ett urval presenteras nedan:
Domino’s Pizza, Woki, Dollar Store, Fitness 24 Seven, Swedol, Polisen, Infragross, med flera.

Croisette har under åren förmedlat lokaler till förmån för över 100 st uppdragsgivare, ett urval presenteras nedan:
Trianon, Atrium Ljungberg, Klövern, Wihlborgs, Cavig Fastigheter, Mabe AB, Midroc, Vasakronan, Castellum, Öresundsporten, ALM Equity, Svenska Hus, Estancia, M&G Real Estate, Tornet, Coeli Real Estate, Henderson, med flera.

 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt