Croisette rådgivare åt Panattoni vid premiärköp i Göteborgsregionen

Croisette har varit rådgivare åt Panattoni vid förvärvet av fastigheten Björröd 1:152 i Härryda kommun. Köpet är Panattonis första köp i Göteborgsregionen. Säljare är Företagsparken (publ.) och tillträde sker 1:a oktober 2023.

 

Björröd 1:152 har en markareal om 25 140 kvm och planen är att utveckla modern industri/logistik. Byggstart sker under 2023 och man kommer att uppföra en byggnad som består av totalt ca 14 300 kvm inklusive entresolplan innehållande ett för hyresgäster anpassningsbart konceptkontor. Byggnaden kan fördelas på en eller två hyresgäster, på ytor från ca 4 000 – 14 300 kvm, med beräknad inflyttning under första kvartalet 2025.

Panattoni är den största utvecklaren av logistik- och industrifastigheter i Europa för sjätte året i rad, efter att ha levererat totalt 18,7 miljoner kvm och årligen ca 3 miljarder euro i placerat kapital.

– ”Vi är glada över att ha kunnat hjälpa Panattoni med premiärköpet i Göteborgsregionen och har med vår unika data och lokalkännedom kunnat leverera ett case som varit väl underbyggt för både Panattoni och deras investerare. Det här är något vi kommer fortsätta utveckla tillsammans med Knight Frank vilket ger oss och våra kunder otroligt fina möjligheter till nya affärer.”

– Manfred Meyer, Senior Associate på Croisette Real Estate Partner.

 

– ”Vi vill erbjuda våra samarbetspartners logistikfastigheter i allra bästa läge inom den så kallade gyllene triangeln mellan Stockholm, Göteborg och Skåne. Sedan tidigare har vi projekt i både Skåne och Stockholm. Lite extra glada är vi för denna möjlighet, inte bara med tanke på det utmärkta logistikläget utan också för att vi har vårt huvudkontor i Göteborg och på detta vis stärker vår närvaro på västkusten.”

– Fredrik Jagersjö Rosell, VD för Panattoni Sverige.

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt