Croisette rådgivare i strukturaffär mellan Nyhem Bostad och Nischer Properties

Nyhem Bostad AB och Nischer Properties AB har avtalat om en strukturaffär där Nyhem avyttrar 80 respektive 20 % av två dotterbolag till Nischer i utbyte mot aktier i två av Nischers projektbolag. Croisette initierade och agerade rådgivare åt Nyhem i affären.

architectural-design-architecture-building-1666356

Nyhem Bostad AB driver fastighetsutveckling genom bolaget Nyhem Projektutveckling AB och har utvecklat ett innovativt modulsystem för produktion av bostäder i bolaget Nyhem Byggsystem AB. Nischer Properties är ett nationellt fastighetsutvecklingsbolag som fokuserar på utveckling av nischade konceptboenden i tillväxtregioner.

 

Affären innebär att Nischer förvärvar 80% av aktierna i Nyhem Projektutveckling och 20% av aktierna i Nyhem Byggsystem. Köpeskillingen består av 10% av aktierna i Nischers projektbolag för utveckling av bostäder i Hörnett, Örnsköldsvik och 7% i Nischers projektbolag för utveckling av bostäder i Knivsta.

 

Genom affären får Nyhem en starkare ägarsida, bättre tillgång till kapitalmarknaden samt en naturlig kund för sitt byggsystem medan Nisher erhåller en attraktiv markanvisningsportfölj, stort byggkunnande och tillgång till en spännande och nydanande produkt.

”Både Nyhem och Nischer är kunder till Croisette sedan tidigare och vi är mycket glada över att ha kunnat föra ihop dem. Vi är övertygade om att de kommer ha stor strategisk och finansiell nytta av affären framöver”

– Olle Håkanson Nobel, partner på Croisette Transactions i Stockholm

 

”Den här strukturaffären känns helt rätt för båda parter. Croisette är en strategisk partner till oss och har verkligen visat prov på stor kreativitet och lösningsorientering i sin rådgivning”

– Robert Vangstad, VD Nischer Bostad

 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt