Croisette säljrådgivare när Rikshem förvärvar en skol- och förskolefastighet i Västerås

Rikshem har förvärvat en fastighet för skol- och förskoleverksamhet i Västerås som är fullt uthyrd till Skälbyskolan. Croisette Real Estate Partner agerade rådgivare åt säljaren, CKF Fastighets AB.

rikshem

Skälbyskolan är en populär skola med gott rykte i Västerås som har plats för 525 elever, varav 85 förskoleelever och 440 grundskoleelever. Fastigheten är belägen i stadsdelen Skälby, cirka fem kilometer väster om centrala Västerås. Den uthyrningsbara arean uppgår till cirka 4 500 m² utbildningslokaler, inklusive skolkök och matsal. Tomtarealen uppgår till cirka 10 000 m² och utgörs i huvudsak av skolgård. Hyresgästen, som ägs av samma stiftelse som säljaren, tecknade i samband med försäljningen ett nytt långt hyresavtal.

”Vi är nöjda med försäljningen där vi kunnat genomföra en affär med Rikshem som är en väletablerad och trygg aktör vilket var en viktig aspekt för säljaren. Försäljningen är ytterligare ett tecken på att intresset för samhällsfastigheter är stort, i synnerhet i attraktiva regionstäder”

– Olle Håkanson Nobel, partner på Transactions hos Croisette Real Estate Partner i Stockholm

 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt