Croisette släpper unik industrirapport

Croisette Real Estate Partner har idag släppt en unik marknadsrapport för industrisegmentet i Sveriges storstadsregioner. 

industri

Rapporten går igenom och analyserar marknaden för industrifastigheter i Stockholm, Göteborg och Skåne. Bland annat visar rapporten att den totala vakansnivån för industrifastigheter är lägre än för kontor i centrala Stockholm.

 

Totalt har Croisette kartlagt över 8 000 fastigheter med en total uthyrbar yta om 31 miljoner kvadratmeter. Rapporten visar att industrisegmentet har en stor potential framgent med både hyrestillväxt och sjunkande direktavkastningskrav. De primära drivkrafterna bakom detta är av strukturell karaktär som en starkt ökande e-handel och konvertering av citynära verksamhetsområden som bidrar till låga vakansnivåer samtidigt som efterfrågan på industrilokaler ökar.

”Denna rapport är unik i sitt slag, för mig veterligen har ingen gjort en sådan komplett analys av hela industrimarknaden som vi nu gjort. Samtidigt bekräftar rapporten det vi på Croisette pratat om i flera år nu, att lättindustrifastigheter står inför en uppvärdering. Vi har sett denna trend tydligt i Stockholm, men en marknad vi ser stor potential i nu är Skåne och i synnerhet Malmö. Frågan en läsare till rapporten bör ställa sig är om det är motiverat att avkastningsnivån för industrifastigheter skall vara så pass mycket högre än för andra segment i dessa regioner.”

 – David Almqvist, Co-Head of Transactions, Croisette Real Estate Partner 

 

{{cta(’2379d6f4-875f-4277-abcd-e005da80e4d7′,’justifycenter’)}}

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt