Dollarstore etablerar sig i Karlshamn

Dollarstore är en av Sveriges snabbast växande lågpriskedjor med över hundra butiker runtom i Sverige. Nu har kedjan tecknat avtal om etablering på det nya handelsområdet som växer fram i Duveryd i Karlshamn.

karlshamn2

Etableringen i Karlshamn omfattar cirka 4000 kvm och innebär cirka femton nya arbetstillfällen.

”Vi har letat efter en plats att etablera oss på i Karlshamn och har äntligen hittat det bästa läget. Vi ser framemot att kunna öppna upp portarna och exponera vårt fina sortiment på hela 4000 kvadratmeter.”

– Fredrik Holmström, etableringschef på Dollarstore

 

Fastighetsbolaget Skåneporten utvecklar Duverydsområdet, i nära samarbete med Karlshamns kommun. Etableringen av det nya handelsområdet innebär ett ökat utbud av volymhandel vilket kommer att göra Karlshamn till en ännu mer attraktiv handelsstad.

”Karlshamns kommuns strategi att förvärva välbelägen mark har visat sig mycket framgångsrik. Vi ligger i framkant och den utveckling som sker på Duverydsområdet är mycket positiv för Karlshamn. Kommunen arbetar aktivt för att få fram detaljplan och andra myndighetsbeslut för att etablera området.”

– Per-Ola Mattsson, kommunalråd i Karlshamn

 

Det nya området attraherar verksamheter i behov av stora sammanhängande ytor. Det skapar möjligheter för såväl nyetableringar som för existerande lokala verksamheter i behov av större lokaler. Området är också attraktivt för trafikrelaterad servicehandel.

”Att redan efter en dryg månad kunna presentera den första officiella hyresgästen känns fantastiskt! Vi är överrumplande av det stora intresset för området och ser framemot att kunna kommunicera fler etableringar inom kort.”

– Peter Bergquist, Head of Leasing, Croisette Real Estate Partner

 

”Dollarstore visade intresse i ett tidigt skede och det känns roligt att just de är först ut att teckna avtal för etablering. Det finns ett stort handelsläckage från Karlshamn till omkringliggande handelsplatser. Vi upplever ett stort intresse för projektet. Många starka varumärken är intresserade av att etablera sig i Karlshamn”,

Andreas Meyer, VD på Skåneporten Fastigheter

Nya etableringar är en viktig parameter för utvecklingen av Karlshamn. Näringslivet stärks när vi nu skapar förutsättningar till en mängd nya företag i kommunen på sikt. Det skapar attraktivitet, nytt utbud och nya jobb. Duverydsområdet kommer att bli det naturliga valet för sällanköpshandel i Karlshamn.

 – Mathias Wijk, näringslivschef Karlshamn

 

Invigning av handelsområdet i Duveryd planeras ske under 2022-2023.

 

fredrik-holmstro-e-m
På bilden: Fredrik Holmström, etableringschef Dollarstore (bild lånad av Dollarstore). 

 

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt