Först i fastighetssektorn – Croisette blir klimatneutralt och överkompenserar sina utsläpp

Bygg- och fastighetssektorn står för 21% av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Det är en betydande del av samhällets totala miljöpåverkan. Varje år delar Boverket en rapport på sektorns totala miljöpåverkan och trenden verkar inte gå åt rätt håll. Därför har vi på Croisette tagit beslutet att bli Sveriges första bolag inom fastighetssektorn som överkompenserar sina utsläpp.

Namnlöst-1-Återställd

Ända sedan bolaget startades 2015 – har vi på Croisette haft en grundtanke om att göra saker annorlunda. Inte bara genom vårt utbud av tjänster, utan även genom att föregå ett exempel för andra bolag när det kommer till hållbarhetstänk i samband med tillväxt och expansion. Vi vill att våra kärnvärden ska spegla allt vi gör och inte minst i hur vi arbetar med hållbarhet.

 

Genom att påbörja detta arbete, sätta en åtgärdsplan och ändra vårt arbetssätt hoppas vi inspirera fler företag i branschen att arbeta mot samma ambitiösa klimatmål som oss. 

 

Jag är övertygad om att detta är framtiden och den självklara vägen att gå. Som nytänkande fastighetsrådgivare känner vi ett stort ansvar för att leda branschen i rätt riktning. Vi valde att inte bara kompensera för våra egna utsläpp under 2020 utan även 10% extra för historiska utsläpp. Det är dags för alla företag, och inte minst inom fastighetssektorn, att lyfta blicken och börja ta ansvar i klimatfrågan. Självklart är jag både glad och stolt att vi får äran att vara först, men det är inte det som är det viktiga. Det viktigaste för oss nu är att det inte dröjer länge innan certifikat på klimatneutralitet är en standard hos alla som verkar inom fastighetsbranschen.

– Per Svensson, CEO & Founder, Croisette Real Estate Partner

 

Idag klimatneutrala och i framtiden mer än så

 

Att bli klimatneutral kräver en del omfattande förändringar. Därför sattes en åtgärdsplan för 2021 för hur vi steg för steg kunna genomföra förbättringar. Vår målsättning är att minska våra utsläpp med 45% inom de nästkommande 10 åren. Vi har tagit ett beslut att kompensera för våra totala utsläpp med 110% för att även kompensera för en del av våra historiska utsläpp. Valet att överkompensera ligger även till grund för vårt nästa mål som är att bli klimatpositiva. Vi har valt att investera i projekt som genererar ren och hållbar energi.

 

På vår hemsida finner ni mer information om vår totala klimatpåverkan, vår åtgärdsplan och projekt vi investerat i. Här finner ni även Croisette Greenhouse gas accounting report, en rapport skapad av South Pole för Croisettes räkning. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete i Croisette Greenhouse gas accounting report.

 

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt