Oförändrad ränta ökar tilltron i fastighetsbranschen och på bostadsmarknaden

Dagens räntebesked om oförändrad styrränta kom för många som en positiv överraskning, vilket ökar tilltron till bostadsmarknaden. Detta utgör ett viktigt signalvärde för hela den svenska ekonomin.

Notoriska optimister förväntade sig en höjning på 0,25 procentenheter, samtidigt som det förväntades i kommunikationen att detta skulle vara den sista höjningen. Istället gavs en öppning för eventuella höjningar kommande år, vilket plötsligt känns osannolikt

“Ekonomin generellt, och fastighetsmarknaden i synnerhet, kommer att känna av positiva vindar. Det skulle förvåna mig om vi inte ser tvåsiffriga procentuella värdeökningar i ett flertal noterade fastighetsbolag de närmsta dagarna. Nuläget ger också hopp till utvecklare som valt att mer eller mindre avveckla sina utvecklingsavdelningar, varför upprustningen nu sakta kommer att ta fart igen. För den privata bostadsmarknaden kommer den generellt belånade familjen att ge en lättnadens suck, och jag är övertygad om att vi, när vi tittar tillbaka om något år, kommer att se att vi nu har passerat den absoluta lågpunkten för fastighetsmarknaden i Sverige."

Per Svensson, VD och grundare

Nu kan vi framöver skönja ett tydligare ljus när vi spejar in i framtidskikaren. Det är angeläget att vi också tror och verkar för att bygga och etablera nya bostäder och kvarter i linje med bristen på bostäder generellt. Vi vågar satsa och lyfta blicken; marknaden tar fart igen, och uppdämda behov kan bli
verklighet i vårt avlånga land.

"Internationellt kan detta även leda till ett genombrott och ett ökat intresse för svenska fastighetsinvesteringar, där även internationellt kapital kan gynna helheten. Tillsammans med en inflationskurva som också har dämpats är det kanske dags att verkligen ställa oss frågan – är det nu det vänder till en hållbar framtid där vi vågar satsa och förverkliga bostadsdrömmar?"

Johan Linde, Head of International Residential

Bjud gärna hem en områdesspecialiserad mäklare från Croisette. Vi bjuder på vår kunskap och tillsammans med våra unika mervärden skräddarsyr vi en kommande bostadsaffär till att bli den allra tänkbart bästa.

Boka en fri värdering här och få fyra exklusiva glas, värde 399 kr. (lokala avvikelser kan förekomma)

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt