Prestigeuppdrag för Croisette på Island

Croisette Real Estate Partner har fått i uppdrag att avyttra USA:s gamla ambassad på Island. En kallakrigsklenod och historiskt komplex om fyra byggnader och tomter där ambassadverksamheten har varit verksam sedan 1940-talet.
styrmir_farg_news_082021

Den gamla ambassaden är belägen mitt i centrala Reykjavík, ett stenkast från domkyrkan och parlamentsbyggnaden, Alltinget. Byggnaderna har en sammanlagd yta om cirka 2 000 kvadratmeter och ett taxeringsvärde om lite drygt 550 miljoner ISK. Vid försäljningen riktar sig Croisette främst till byggentreprenörer och investerare.
 

Croisette är den första internationella fastighetsrådgivaren som etablerar sig på Island och öppnade sitt kontor där strax innan jul, 2020. Prestigeuppdraget att sälja USA:s ambassad har erhållits genom samarbete med Cushman & Wakefield i London.

 

Styrmir Bjartur Karlsson, VD för Croisette på Island, säger att uppdraget både är roligt och spännande och att det finns stora möjligheter både för byggentreprenörer och investerare på fastigheten.

”Vi är förstås väldigt stolta över att amerikanska staten väljer oss som rådgivare när den gamla ambassaden ska avyttras. Det visar tydligt vikten av ett internationellt nätverk och vikten av information till utländska kunder för att öka transparensen på den isländska fastighetsmarknaden.”

 – Styrmir Bjartur Karlsson, VD Island, Croisette Real Estate Partner

 

Enligt Per Svensson, VD och grundare av Croisette Real Estate Partner, är det oerhört hedrande att ha fått den amerikanska staten som kund.

 

”Det bekräftar inte bara att det var rätt steg för koncernen att öppna verksamhet på Island utan även hur viktigt det var för varumärket Croisette ur ett internationellt perspektiv. Vi ser framemot fler förtroendeuppdrag av liknande dignitet inom en snar framtid, inte bara från USA”

– Per Svensson, CEO & Founder of Croisette Real Estate Partner

 
pmbild_embassy

Per Svensson

CEO & Founder Malmö

Hör av dig?

Vet du redan vad du söker? Vill du ha rådgivning? Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Alla lediga objekt