Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Burlöv , Åkarp Idrottsvägen 7

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 109 m2
Biarea: 59 m2
Tomtarea: 276 m2
Helrenoverat Totalrenoverat kedjehus med lyxigt uterum i populära Åkarp

Hjärtligt välkommen till detta välplanerade och totalrenoverade kedjehus i populära Åkarp. Här kan du flytta rakt in utan att behöva lyfta ett finger tack vare att huset under de senaste åren renoverats från topp till tå. Tack vare fingertoppskänsla in i minsta detalj smälter bostadens ytskikt och materialval samman och ger ett varmt helhetsintryck.

Via generös hall med slitstarkt klinkersgolv i grå nyans tar vi oss in i huset. Redan på hallmattan får man en känsla över husets utformning och man får en glimt genom huset till det magiska uterummet utanför vardagsrummet.

Köket är stilrent och går i vitt med rostfria beslag och rostfri maskinpark. Här finns plats för matplats för minst fyra personer samt gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Vägg i vägg med köket finns separat tvättstuga med tvättmaskin samt förvaring.

Vardagsrummet rymmer både soffhörna samt större matmöblemang för minst sex personer. Härifrån finns även utgången till det härliga uterummet med klinkers i ljusgrå ton och stora fönsterpartier med dragdörrar mot trädgården. Ett fantastiskt rum att förlänga sommaren i!

Badrumsmiljön på detta våningsplan ger en härlig hotellkänsla tack vare genomtänkta detaljer och vacker belysning. Här finns generös duschhörna bakom vikbara, moderna duschdörrar med lyxig takdusch.

Ovanvåningen inrymmer tre sovrum av bra storlek samt ytterligare en badrumsmiljö. Även denna är helkaklad och utrustad med dusch. Tack vare stort takfönster blir badrummet väldigt ljust och massor av dagsljus hittar in.

Varmt välkommen att uppleva denna radhusdröm i härliga Åkarp!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Stolt presenterar vi detta härliga radhus som totalrenoverats från topp till tå de senaste åren. Så letar du efter ett bekymmerslöst boende att flytta rakt in i så har du hittat rätt. Välkommen in!

Hall

Mörkgrå klinkers med vita väggar. Skjutsdörrsgarderob i vitt. Dold förvaring under trappan upp till ovanvåningen.

Kök

Kök renoverat 2011 från Marbodal med vita luyckor från Fronty Kök och rostfria beslag samt bänkskiva i sten. Mörkgrå klinkers och vita väggar. Maskinpark från Samsung med diskmaskin från Cylinda. Här finns hel kyl, hel frys, diskmaskin, spishäll, varmluftsugn, mikrovågsugn, fläkt (Fläktgroup, 2022 december).

Badrum

Helrenoverat badrum från 2022 med golvvärme. Grått klinkers på golvet och vita kakelplattor på väggarna, med samma platta som golvet bakom spegel och kommod. Vikbara duschväggar i glas med svart ram och både takdusch samt handdusch. Här finns också handfat med underliggande förvaring samt toalett.

Vardagsrum

Parkettgolv och tapetserade väggar. Här finns plats för både soffhörna samt större möblemang. Härifrån finns utgång till uterummet.

Uterum

Vidsträckt uterum med ljusgrått klinkers på golvet och vita väggar. Skjutdörrsparti med glas mot den lättskötta trädgården. Här finns plats för både soffhörna samt stor matplats.

Sovrum 1

Master bedroom med mörkt laminatgolv i valnötston och vita väggar. Här finns gott om plats för dubbelsäng.

Sovrum 2

Sovrum med mörkt laminatgolv och vita väggar.

Sovrum 3

Sovrum med ljust laminatgolv och vita väggar tillsammans med fondvägg i varm kopparröd nyans.

Badrum

Helkaklat badrum renoverat 2006 med takfönster. Ljusbrunt klinkersgolv med ljusbeig ton på väggarna med mosaikdetalj. Här finns dusch bakom frostade vikbara duschväggar i glas. Här finns kommod med förvaring, spegelskåp med förvaring, dusch, toalett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Kedjehus

Boarea:

109 kvm

Biarea:

59 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Biarea: 32 kvm uterum samt 27 kvm garage.

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

Pantbrev:

4

Pantbrev summa:

1 550 000

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Kedjehus

Byggnadsår:

1984

Grundläggning:

Platta på mark

Stomme:

Trä

Fasad:

Tegel

Fönster:

PVC (2006)

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Vattenburen uppvärmning + luft/luftvärmepump

Ventilationstyp:

FTX (till- och frånluft)

Övriga byggnader:

Garage med elektrisk garageport från 2013. Klinkers på golvet och gott om plats för arbete och förvaring. Angränsande till garaget finns också ett separat rum.

Energideklaration:

Energideklaration: Beställd

Övrigt:

Garageport 2013.
Klinkers i kök och hall byttes 2022. Samma utrymme målades samtidigt.
Bänkskiva av sten i kök sattes in 2022.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

21 725 kr/år

VA:

4 794 kr/år

Renhållning:

2 880 kr/år

Total driftkostnad:

29 399 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

13 000 kWh/år

Kommentar:

Den angivna driftskosntaden är säljarnas egna, verkliga förbrukning och kan därför variera beroende på användning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Åkarp 4:280

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Burlöv Åkarp GA:17 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Planbestämmelser:

Stadsplan (1979-06-25)

Tomtarea:

276 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 431 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

918 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1984

Taxeringsvärde:

1 513 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Som en liten grönskande idyll med lugna och trivsamma omgivningar ligger Åkarp inbäddat mellan Malmö och Lund. Med sitt strategiska läge har orten alltid varit populär bland barnfamiljer, men också den äldre generationen trivs i samhället och bor gärna kvar när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån. Som vuxen återvänder du gärna till Åkarp om du är uppvuxen här, vilket är ett gott betyg för orten.

Bebyggelsen är blandad - allt från 1800-talsvillor till nybyggda. Villor och radhus dominerar, men det finns också en del lägenheter. På senare år har det byggts flertalet nyproducerade områden vilket gett möjlighet för fler att ta del av den fina gemenskapen i byn.

Åkarp - som ligger i Burlövs kommun - erbjuder flera grundskolor: Lilla Dalslundskolan (F-3), Svanetorpskolan (F-3), Södervångskolan (F-3) och Stora Dalslundskolan (4-9). För de minsta erbjuds även flera förskolor placerade i anslutning till grundskolorna vilket är en bidragande faktor till att barnfamiljer gärna flyttar hit. För de större barnen finns mycket bra förbindelser till gymnasieskolorna i Malmö-Lund.

De utmärkta kommunikationerna är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än tio minuter når man Malmö och Lund med tåg. Man kan också sitta kvar på tåget och resa vidare till Kastrup och Köpenhamn - eller norrut mot Helsingborg och Kristianstad. Åkarp har också utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund.

Inom kommunen finns det bland annat badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, Möllegården kultur samt folkhögskolan Hvilan som startade 1868 och är Sveriges äldsta folkhögskola. I de centrala delarna av Åkarp finns det matbutik, pizzeria, krog och frisör. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna köpcentrumet Burlöv Center som har ett flertal butiker och restauranger.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lomma som inbjuder till härligt strandliv. Man kan också passa på att stanna till i den gröna oasen Alnarpsparken som bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett härligt utflyktsmål för en picknick, en joggingtur - eller varför inte bara strosa omkring och njuta av atmosfären i den fina parken.

I Åkarp pågår arbete med utbyggnad av spåren som görs om från två till fyra spår. I samband med detta kommer spåren att sänkas ner en bit genom byn. Detta kommer att knyta samman Åkarp på båda sidorna om spåret. Kommunen har planer på att skapa en attraktiv mötesplats och ett nytt centrum vid stationen. Mer information från kommunen finns på: www.burlov.se

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Idrottsvägen 7, 23251 Åkarp

Alla lediga objekt