Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Burlöv , Arlöv Hemgatan 21

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 120 m2
Biarea: 21 m2
Tomtarea: 739 m2
Trivsam 20-talsvilla med källare!

Trivsam 20-tals tegelvilla med mansardtak, spröjsade fönster och källare i gamla Arlöv med närhet till parken Granbacken och Arlövs teater, endast ca 6 km till Malmö centrum. Uppvuxen trädgårdstomt, takförsedd uteplats, förråd/garage, biluppställningsplats för 3-4 bilar. Välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Inbjudande entré med hatthylla och utrymme för förvaring av ytterkläder. Plastmatta på golvet och målad tapet på väggarna.

Vardagsrum

Soffgrupp och ett par sköna fåtöljer inryms med lätthet i detta synnerligen trevliga sällskapsutrymme. Ett fint ljusinsläpp från fönster i både söder- och västerläge. Trivsam braskamin som både är en mysfaktor och värmer gott under mörka höst- och vinterkvällar. Väggarna är tapetserade och målade och golvet pryds av ekparkettgolv.

Matrum

I anslutning till vardagsrummet så ligger ett generöst matrum med plats för ett rejält matsalsmöblemang. Ett fint ljusinsläpp från fönster i både väster- och norrläge. Väggarna är tapetserade och målade och golvet pryds av ekparkettgolv även här.

Kök

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och här medges enkelt plats till ett middagsbord för både familj och vänner invid ett bra fönsterparti. Köket bjuder på bra förvaring och väl tilltagna arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl och frys från Samsung 2020, spis Bosch 2020, diskmaskin Electrolux 2020 samt kolfilerfläkt Futurum från 2020. Fint ljusinsläpp ifrån fönster i två väderstreck. Plastmatta på golvet och målad tapet på väggarna.

Hall ovanvåning

Plastmatta på golvet och målad tapet på väggarna. Ett fint ljusinsläpp från ett fönster i österläge.

Sovrum 1

På ovanvåningen finner vi ett bra arbetsrum/sovrum till vänster. Här finns möjlighet till säng eller arbetsbord. Ett fönster ger ett bra ljusinsläpp. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Praktiska garderober längs med ena väggen.

Sovrum 2

I anslutning till sovrum 1 ligger ett stort sovrum. Här finns möjlighet till dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Ett fönster åt väster ger ett bra ljusinsläpp. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Dörr finns för access till sovrum 3.

Sovrum 3

Vägg-i-vägg med sovrum 2 finner vi ytterligare ett sovrum. Här finns möjlighet till säng och arbetsbord. Ett fönster i väster ger ett bra ljusinsläpp. Laminat på golvet och tapetserade väggar. Dörr finns för access till sovrum 2.

WC ovanvåning

Wc och handfat. Kakel ovanför handfatet, våtrumstapet på väggarna och våtrumsmatta på golvet.

Badrum källare

Helkaklat badrum med klinker på golvet och kakel på väggarna. Här finner vi badkar, dusch, wc och handfat. Ljusinsläpp från fönster i både väster- och norrläge.

Tvättrum källare

Här finns en äldre tvättmaskin, en tvättmaskin från 2022 och en torktumlare från 2022. Här finns även en tvättho och en mangel. Klinker finns på golvet och fönster är i två väderstreck.

Förvaringsrum källare

Praktiskt förvaringsrum i källarplanet.

Verkstad/pannrum källare

Kombinerad verkstad och pannrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

120 kvm

Biarea:

21 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

2 - 3

TV & Bredband:

Bredband genom Bahnhof.

Pantbrev:

11

Pantbrev summa:

1 818 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare och oinredd vind

Byggnadsår:

1925

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel

Fönster:

2-glas och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Tegel

Utvändigt plåtarbete:

Målad plåt

Uppvärmning:

Grundvattenvärme värmepump 2002 + luft/luft värmepump 2021 Samsung + braskamin

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Garage/Förråd.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Övrigt:

Detaljplan:
q1 Särskilt värdefull miljö som avses i 3 kap. 12 § PBL.
Befintlig byggnad får endast ändras för att återställas i ursprungligt
skick. Underhåll av tak, fasader och detaljer såsom fönster och
dörrar skall ske med ursprungliga material och tekniker i
ursprunglig färgsättning.
Byggnad får inte rivas.

Säljaren informerar:
Fönster målades 2021.
Skorstenen blev ommurad och renoverad 2011.
Braskamin installerad 2011, besiktigad 2024-02-20.
Elcentral utbytt 2020.
Elledningar utbytta 1994 samt kopparrör för vatten och värme 1993-1995.
Taket på garaget behöver läggas om.
Stege saknas för att kunna nå taket på boningshuset.
Reglermotorn till shunten på värmepumpen för grundvattenvärme fungerar ej med automatik utan behöver justeras manuellt.
Skvallermatta saknas i vaskskåp i köket.
På gäst-WC saknas silikontätning mellan rör och våtrumsmatta.
Gjutjärnsbrunn i tvättstugan bör bytas i framtiden.
Larm 2500 kr/månad, kan övertagas.

Följande ingår ej:
I trädgården; soluret, möllan, utomhuskrukor och träkannor.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

30 203 kr/år

VA:

5 900 kr/år

Renhållning:

3 050 kr/år

Total driftkostnad:

39 153 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

12 719 kWh/år

Kommentar:

Vattenkostnad beräknad på en förbrukning av 129 m3. Renhållning (Avfall) uppdelat på: Grundavgift 700 kr, 1620 kr för två st fyrfackskärl och 730kr för trädgårdsavfall (frivillig tjänst). Kostnad för villa-/hemförsäkring tillkommer. I kostnaden för el ingår även uppvärmning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Arlöv 21:174

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Ändring Av Detaljplan (2006-11-20) Stadsplan (1983-02-03) Tomtindelning (1923-12-12)

Tomtarea:

739 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Uppvuxen trädgårdstomt med planteringar, gräsmatta och träd. Omgiven av häck och staket.

Beskrivning bilplats:

Uppfart med plats till 3-4 bilar.

Beskrivning uteplats:

Stenlagd uteplats med kanalplastförsett tak.

Försäkringsbolag:

If

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 515 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 078 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 437 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Arlöv är en del av tätorten Malmö belägen i Burlövs kommun där Arlöv utgör centralorten. I kommunen ingår även orterna Åkarp och Burlövs Egna Hem.

Här har man med sitt strategiska läge nära till allt. Orten bestod förr av ett antal gårdar som drog till sig arbetskraft inom jordbruket. Orten började växa som industriort från 1869 och utmärker sig genom sin blandning av låg villabebyggelse och höghus- och industriområden. Industrin som fick samhället att växa i storlek i slutet av 1800-talet var framförallt sockerbruket, vars lokaler fortfarande dominerar centrala Arlöv.

Arlöv erbjuder både grundskolor (F-åk9) samt ett flertal förskolor vilket är en bidragande faktor att barnfamiljen gärna flyttar hit och de fantastiska kommunikationsmöjligheter som orten har är ett annat starkt argument för att bosätta sig här. På mindre än 10 minuter når man både centrala Malmö och Lund med Pågatåget vilket möjliggör att man enkelt pendlar vidare till Kastrup och Köpenhamn. Arlöv har även utmärkta bussförbindelser som via Lundavägen trafikerar sträckan Malmö-Lund samt en busslinje som trafikerar sträckan Malmö-Löddeköpinge.

Inom kommunen finns det badhus, bibliotek, golfbana, flertalet idrottsföreningar, studiecirklar, Komvux etc. I de centrala delarna finns det dagligvarubutiker, pizzerior, frisörer, bilskolor, vårdcentral, folktandvård m.m. Dessutom ligger Burlöv Center i närheten som har ett rikt utbud av olika butiker. Här finns allt från kläder, skor och smycken till elektronik och dagligvaror. Blir du hungrig, finns både restauranger och caféer.

Arlöv är också känt genom Arlövs teater som gjort sig ett namn inom revyteatern. Här har man roat besökare ända sedan 1920-talet.

Under sommarhalvåret sätter man sig enkelt på cykeln för att nå Lommas stränder som inbjuder till härligt strandliv. Orterna sammanbinds med cykelväg som löper längs Lommabuktens sträckning och blir en lagom liten tur. Ett annat närliggande smultronställe är Alnarpsparken som breder ut sig som en grönskande oas strax utanför Arlöv.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman

Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på

det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet

Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.

Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser

Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning

Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring

Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:

Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy

Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hemgatan 21, 23231 Arlöv

hitta.se
Alla lediga objekt