Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Eslöv , Flyinge Dressyrvägen 6
2 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 9 494 kr
inkl dubbla parkeringsmöjligheter. I övrigt kallhyra med egna abonnemang för driftskostnader som avser värme, vatten, hushållsel, sophämtning och bredband.
Boarea: 124.4 m2
Biarea: 5 m2
Rum: 5
Hiss: Nej
Nybyggt bekvämt och familjevänligt radhus med bostadsrätt i natursköna Flyinge!

Med ett utav områdets bästa lägen säljer vi nu detta nyare radhus i bostadsrättsform. I dessa otroligt natursköna omgivningar, med Flyinge ängar och Kävlingeån som granne bor man barnvänligt och extremt rofyllt med landskapet som daglig tavla utanför. Huset är i 1,5 plan med idag 3 sovrum (med möjlighet till 4) och dubbla badrumsmiljöer. Huset var färdigbyggt sommaren 2022. Utmärkt disponerade kvadratmeter om totalt ca 125 kvm med riktigt fina materialval i grundutförande. Rymlig trädgård och dubbla parkeringsmöjligheter på egen uppfart intill huset. Ett riktigt gemytligt område där barnen kan växa upp bland ängar, hästhagar och idrottsplats. Njut bekvämligheten och fördelen med att bo i ett nytt och modernt hus! Dessutom perfekt pendlingsavstånd till både Lund och Malmö. Varmt välkomna!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré / hall

Från den trivsamma bullerbygatan tar huset emot via stilren och stensatt framsida. En ytterst generös och välkomnade hall tar emot med praktiskt klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns goda avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor i en rejält anpassad nisch. Bygg din egen optimala klädförvaring och installera med fördel skjutdörrar.

Kök

Köket tar emot på vänster hand och är ett modernt och praktiskt arbetskök med stilrena grå köksluckor och lådor. Bänkskivan är ett tillval av ljus komposit som förhöjer den lyxiga känslan. Vitt kakel över arbetsytor lagt i halvförband är snyggt och tidlöst. Diskbänken är praktiskt placerad framför fönstret vilket gör att man kan ha lite koll på barnens lek ute på gatan under diskning.
Maskinutrustningen är genomgående från Siemens och består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn och mikro är inbyggt i arbetshöjd samt spishäll och spisfläkt.
Tvåstavs ekparkettgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Köket mynnar ut till det trevliga kombinerade matrummet och vardagsrummet. Parkettgolvet från köket löper vidare fritt utan trösklar liksom de genomgående vita väggarna. Stort fönsterparti ger fint ljusinsläpp och de dubbla helglasade terrassdörrarna banar vägen ut till trädäcket och den ljuvliga trädgården med de fria viddernas utsikt!

Badrum / tvättstuga

Ett bättre kombinerat badrum och tvättrum får man leta efter! Här har man inte snålat på utrymmet och fått ihop funktionerna på ett lysande sätt.
Du kommer direkt in i det helkaklade badrummet som erbjuder tvättställ med underkommod och spegel, toalett och ett fint badkar med både bad och duschmöjlighet.
Tvättavdelningen ligger i direkt anslutning men ändå lite separerad i samma utrymme. Här står även värmepannan inne samt extra garderobsförvaring. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Ovanför maskinerna finns en rejäl bänkskiva av vit laminat samt en tvättho för grovrengöring. Praktiskt också med kakel över arbetsytorna. Här kan vikning och sortering av tvätt ske utan problem.
Insynsskyddat och öppningsbart fönster.

Förvaringsutrymme

Innan vi tar oss upp till andra våningen via den vitlaserade trappan så finns ett mycket funktionellt och separat utrymme utnyttjat under trappan. Kvadratsmarta lösningar är så uppskattat!

Allrum

Övre plan tar emot med ett rymligt allrum med ett fantastiskt fönster som blir som en levande tavla av trädgårdssidan. Ekparketten från bottenvåningen återkommer på hela det övre planen också tillsammans med vitmålade väggar överallt.

Sovrum 1

Rakt fram från trappan sätt ligger övervåningens största sovrum. Här finns fint utrymme till både dubbelsäng och någon extra förvaringsmöbel. Superhärligt med dubbla takfönster som ger fantastiskt ljusinsläpp. Här har man återigen varit kvadratsmart och utnyttjat utrymmet fullt ut över trappan och på så sätt skapat extra förvaringsutrymme.

Sovrum 2

Vägg i vägg med det stora sovrummet ligger storleksmässigt mellanrummet. Ett utmärkt barnrum. Garderobsförvaring finns. Ett takfönster som är vänt åt trädgårdssidan.

Sovrum 3

Övre planets minsta sovrum är vänt åt framsidan och har också takfönster samt en garderob. Perfekt som barnrum/kontor eller gästrum.

Dusch & toalett

Att ha två fullutrustade badrumsmiljöer är lyxigt och bekvämt. Övre planet erbjuder en helkaklad toalett med dusch. Takfönster skapar både ljus och vädringsmöjlighet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

124.4 kvm

Biarea:

5 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

5

Beskrivning uteplats:

Uteplatsen är upplåten med nyttjanderätt.

Beskrivning bilplats:

Till lägenheten hör en egen uppfart sidan om huset med parkeringsmöjligheter för två bilar i följd.

Andel i föreningen:

7.14286 %

Andel av årsavgift:

7.14286 %

Kommentar till andelstal:

Uppgift om andelstal 7,14286% är angivet av SBC.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 662 802 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras på information från bostadsrättsföreningens årsredovisning för 2022.

Lägenhetsnummer förening:

10

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Efter överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Eslöv Gårdstånga 5:134 - 5:139

Byggnadstyp:

1,5 plans radhus

Byggnadsår:

2021/2022

Övriga byggnader:

Oisolerat förråd i anslutning till trädäck på husets baksida.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnad

Uppvärmningskostnad:

15 000 kr/år

VA:

4 500 kr/år

Renhållning:

2 000 kr/år

Total driftkostnad:

21 500 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Schablonberäknade driftskostnader enligt ekonomisk plan.

Förening

Namn:

Bostadsrättsföreningen Optimalahem i Flyinge

Organisationsnummer:

769638-5207

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen bildades 2020 och under Optimala Hems regi har 6 huskroppar byggts innehållande 14 st bostadsrätter. Huskropparna har byggts som 1,5 plans rad- eller parhus där varje lägenhet är totalt 124,4 kvm stor. Byggnationen påbörjades under 2021 och inflyttning gjordes i juni 2022.

Varje bostadsrätt har ett eget oisolerat förråd på sin trädgårdssida.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Varje bostadsrättsägare har möjlighet till egen parkering i anslutning till bostadsrätten. Antingen på egen uppfart sidan om bostadsrätten alternativt på stensatt yta framför huset.

Bredband/TV:

Bostadsrätterna är anslutna till fiber via lokal leverantör. Egna abonnemang tecknas och betalas av varje enskild bostadsrättsinnehavare.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen är nybildad och dess fastigheter är helt nybyggda varför något ombyggnads- eller renoveringsbehov bör därför inte föreligga inom överskådlig framtid. För framtida behov görs årligen avsättning till underhållsfonden.

Föreningen kan ta ut överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift efter beslut av styrelsen. Överlåtelseavgiften får högst utgå med 2,5% av prisbasbeloppet, totalt 1433 kr.
Pantsättningsavgiften får högst utgå med 1% av prisbasbeloppet, totalt 573 kr/pant.

Antal lägenheter:

14

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Information hämtad från den ekonomiska planen. Det åligger spekulanter att själva kontrollera och undersöka de intressen som är av särskild vikt med föreningen.

Allmänt

Månadsavgift är kallhyra om 8.080 kr.
Egna abonnemang för driftskostnader tillkommer som avser värme, vatten, hushållsel, sophämtning samt bredband.

Till lägenheten hör en egen uppfart sidan om huset med parkeringsmöjligheter för två bilar i följd.

Uppvärmningen är en egen frånluftvärmepump i varje hus Nibe Fighter 730. Vattenburen golvvärme i bottenvåningen och element på övre plan.

Oisolerat förråd om ca 5 kvadrat i anslutning till trädäck på husets baksida.

Energideklaration är ej utförd då fastighetens mätvärden, som kan vara nödvändiga vid upprättandet av energideklaration ej finns tillgängliga.

Uteplatsen är upplåten med nyttjanderätt.

Andelstal: 7,14286%. Andelstalet är angivet av föreningens förvaltare SBC.

Omgivning

Allmänt om området:

Flyinge är en tätort i Eslövs kommun som egentligen är mest är känt för sin hästuppfödning vid Flyinge kungsgård. Dock är den populär och attraktiv även utanför hästälskarna då det är en ort som erbjuder en perfekt kombination av mysig bykänsla och närhet till städer som Lund och Eslöv. Dessutom bjuds man som boende i byn på rika och vackra naturupplevelser längs Kävlingeåns dalgång som går precis söder om byn, bra förskolor och skolor med bibliotek, goda pendlingsmöjligheter samt blandad närservice.

Ifrån byn avgår busstransport i riktning mot både Lund och Eslöv. Om man skulle föredra transport med bil kan man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig till E22:an som tar dig vidare både söderut och norrut. Tack vare motorvägen som ansluter bara några minuter bort når du Lund på bara 10-15 minuter och Malmö på ca 25 minuter.

Närservicen i byn består bland annat av ett antal restauranger och såklart den vida kända Flyinge Plantshop som funnits i byn sedan 1969 och som har egen odling. I Södra Sandby, ett stenkast bort, finner man livsmedelsbutik, bageri, byggnadsvaruhandel och vårdcentral. Därmed kan man alltid på ett snabbt sätt klara av de vardagliga bestyren.

För hästälskaren så har byn såklart mycket att erbjuda. Tack vare bland annat en välrenommerad hästutbildning har Flyinge och hästar blivit synonymt med varandra. Men Flyinge har mer att erbjuda än hästar. Ett rikt föreningsliv med bland annat fotboll och badminton finns i byn. En av Flyinges fördelar är också den vackra natur som omringar byn. Många bostadsköpare letar sig hit då byn till stor del består av villor och marklägenheter.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Dressyrvägen 6, 24747 Flyinge

Alla lediga objekt