Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg , Bergsjön Stjärnbildsgatan 34:5
1 195 000 kr
Avgift: 3 018 kr
Inkl värme, vatten, kabel-TV samt bredband
Boarea: 42 m2
Rum: 1.5
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Rymligt 1,5:a med egen trädgård med altan i ljust och privat läge!

Varmt välkomna till denna hemtrevliga bostad med radhuskänsla. Här bor ni i en väldisponerad bostad med egen trädgård med altan. Välplanerad och kvadratsmart lägenhet där planlösningen är disponerad på bästa vis. Stort fönsterparti och ljusa ytskikt som samspelar med en modern interiör ger en härlig känsla av rymd. I köket finns alla bekvämligheter och plats för matbord. Allrummet har gott om plats för såväl soffa med tillhörande möblemang som dubbelsäng och förvaring.

Här bor ni i i en ekonomiskt stabil och hemtrevlig bostadsrättsförening i lugnt läge med naturen som närmsta granne. Lägenheten är unik då det är föreningens enda 1:a. Kommunikationer nås via en kort promenad och tar er smidigt till såväl Göteborg stad som Partille centrum. Området erbjuder gott om promenad- och vandringsmöjligheter i Bergsjöskogen och Lärjeåns dalgång i norr, samt Fjällbo-Bergsjön i söder. Vackra Bergsjöbadet nås 1,5 km från bostaden. 1 km från bostaden nås Bergsjöns centrum med Ica, kulturhus, pizzeria, frukthandel m.m.

Visningar

torsdag 30 maj 17:30 - 18:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Bostaden erbjuder två entréer en via trapphuset från innergården samt en egen ingång via altanen

Hall

Hallen erbjuder plats för avhängning och leder direkt vidare in i bostaden. Väggarna är vitmålade och golvet är enhetligt genom hela bostaden.

Allrum

Bostaden är välplanerad med en tydligt plats för sovalkov där det också ryms bra möjligheter för förvaring. Den andra delen av allrummet rymmer soffa med tillhörande möblemang och binder ihop lägenheten.

Kök

Köket är vitt och ovan diskbänk och bänkskiva i laminat sitter vitt kakel. Den tekniska utrustningen består av kylskåp, frysskåp, diskmaskin, ugn med tillhörande fläkt.

Badrum

Kaklat badrum i vitt med plastmatta i ljus kulör på golvet. Badrummet består av tvättmaskin, badkar med duschmöjligheter, WC, handfat med kommod samt spegelskåp.

Uteplats

Uteplatsen är bostadens höjdpunkt. Trädäcket är väl tilltaget och erbjuder plats för odlingslådor, sittmöblemang samt grill för den som så önskar. Nedanför trädäcket finns en trädgårdsdel med nyplanterade bärbuskar som också den hör till bostaden.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

42 kvm

Areakälla:

Uppgifter enligt säljare och förvaltare

Kommentar till areakälla:

Bostaden är registrerad som 1 rum och pentry

Antal rum:

1.5

Kökstyp:

Kök

TV & Bredband:

Via Tele2 ingår i avgiften

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Trädgård

Beskrivning uteplats:

Uteplats med trädgårdsdel för bostadsrättsinnehavaren att nyttja

Andel i föreningen:

0.25416 %

Andel av årsavgift:

0.47548 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

125 000 kr

Lägenhetsnummer förening:

144

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

1967

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

Till lägenheten hör ett stort förråd som ligger i direkt anslutning.

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 99kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 4 apr. 2023

Övrigt:

Till lägenheten hör ett stort förråd som ligger i direkt anslutning.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Försäkring:

1 800 kr/år

Total driftkostnad:

1 800 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Driftskostnaden avser försäkring och är enligt schablon. Kostanden kan variera.

Förening

Namn:

BRF Stjärnbildshus nr 1

Organisationsnummer:

716408-8788

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Stjärnbildshus nr 1 bildades 1984 och består idag av 89 lägenheter. Den totala lägenhetsytan uppgår till 8234 kvm. Fastigheten upplåts med tomträtt som omförhandlas 2026. SBC sköter den ekonomiska förvaltningen.

Äger föreningen marken:

Tomträtt

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen innehar parkerings- och garageplatser för medlemmarna att hyra. Det finns möjlighet att hyra plats för 400 kr/mån

Gård:

Lummig gårdsplats med sittmöjligheter och lekplats

Försäkring:

Fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa

Bredband/TV:

Bredband och kabel-TV levereras via Tele2 och ingår i avgiften.

Renoveringar:

2017 Upprustning av utemiljöer och lekplatser
2018 OVK-besiktning, takrenovering
2019 Nya parkeringsplats, renovering trapphus, åtgärder på släntar och staket, asfaltering vid sopprum
2020 Fasadrenovering
2021 Åtgärdat OVK-anmärkningar, fasadrenovering garage, åtgärdat balkongpartier
2022 Byte av vissa altandörrar, fönsterbyte

2024 - Etablering av nya parkeringsplatser med laddmöjlighet. OVK-besiktning kommer att genomföras

För framtida renoveringar se årsredovisningen. Föreningen arbetar efter en långsiktig underhållsplan som sträcker sig till 2043.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Det finns i nuläget inga avgiftsförändringar planerade.

Antal lägenheter:

89

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Bergsjön är en pittoresk förort med en idyllisk sjö och omgivande skogar, vilket ger invånarna en harmonisk livsstil bortom stadens brus. Här kan man bland annat njuta av bad och vandring i de många naturområdena. Trots att Bergsjön erbjuder en avskild och naturnära tillvaro, är det ändå nära till stadens centrum. Med goda kommunikationsförbindelser är det enkelt att ta sig in till stadskärnan för arbete, shopping eller nöje. I direkt närhet nås Bergsjöns centrum med ett rikt serviceutbud i form av Ica, kulturhus, pizzeria, frukthandel m.m.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.

Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna
kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Stjärnbildsgatan 34:5, 41567 GÖTEBORG

Alla lediga objekt