Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg , Kallebäck Kallebäcksvägen 17A
2 495 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 122 kr
Värme och vatten ingår i avgiften. Ett obligatoriskt tillägg om 187 kr tillkommer per månad och avser bredband 100/100, telefoni samt kabel-tv (bas).
Boarea: 75 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 10
Våningsplan 2 av 10.
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Optimalt planerad trea med västerbalkong!

I expansiva Kallebäck ligger denna välplanerade trea om 75 kvm med gavelläge och fönster i två väderstreck. Bostaden erbjuder två rymliga sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, ett badrum med praktiskt vädringsfönster samt gäst-wc. Stort vardagsrum där ni får plats med både matsalsmöbel, soffa med tillhörande möblemang och köket erbjuder fina förvarings- och arbetsytor. Många bevarade originaldetaljer från byggåret finns och tack vare fina grundförutsättningar finns alla möjligheter att sätta sin egen prägel.

Närmsta busshållplats ligger på Mejerivägen och hit går ni på några minuter där både buss 50 och 86 trafikerar med täta turer och tar er till Korsvägen på ca 10 minuter. En kort promenad bort finns COOP som löser den vardagliga inhandlingen. Över bron ligger spårvagnshållplatsen som tar er till Mölndals centrum åt ena hållet och in till centrala Göteborg åt det andra. Bredvid spårvagnshållplatsen ligger både Willys och ICA Maxi.

I Kallebäck har ni förmånen att bo ett stenkast från natursköna Delsjöområdet som erbjuder en mängd friluftsaktiviteter året runt. Här hittar ni bland annat motionsspår, ridning, padel, tennis och golf på den anrika golfbanan Delsjö GK. Under sommartid är badplatsen vid Stora Delsjön en populär destination för många med en härlig strand och brygga för sol och bad. För pendlaren ligger Kallebäck optimalt med direkt förbindelse till E6, E20 och R40.

För mer information är ni varmt välkomna att kontakta oss!

Visningar

måndag 27 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Trevlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. Genomgående ljusa färger på väggarna och på golvet vilar parkett som löper vidare ut i bostaden.

Gäst-wc

I hallen når ni bostadens gäst-wc. Ljust kakel pryder väggarna och mörkt klinker på golvet. Utrustningen består av tvättställ med tillhörande kommod samt vägghängd wc.

Kök

Till höger i hallen nås det välplanerade köket med gott om arbetsytor och förvaring via överskåp, underskåp och lådor. Den naturliga matplatsen ligger invid det stora fönstret och här finns plats för ett köksbord med tillhörande stolar. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spis/ugn samt kyl&frys.

Vardagsrum

Väl tilltaget vardagsrum där ni får plats med både matsalsmöbel och soffa med tillhörande möblemang. Här når ni utgången till den ljuvliga balkongen med perfekt västerläge.

Sovrum I

Sovrum i bra storlek där ni med enkelhet får plats med dubbelsäng, sängbord och övrigt möblemang. Gott om förvaring finns via inbyggda garderober.

Sovrum II

Även detta sovrum är i bra storlek och här finns plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbler. Fungerar lika bra som sovrum alternativt kontor eller gästrum vid behov.

Badrum

Kaklat badrum med charmiga originaldetaljer och ett praktiskt vädringsfönster som skänker rikligt med ljus. Utrustningen består av badkar, tvättställ, spegelskåp, wc samt handdukstork.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

75 kvm

Areakälla:

enligt förvaltarens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Beskrivning uteplats:

Balkong med västerläge.

Andel av årsavgift:

1.7101 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

641 223 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Lägenhetsnummer förening:

23

Lägenhetsnummer register:

1103

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Göteborg Skår 54:4

Byggnadsår:

1958

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Till bostaden hör ett förråd.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 5997kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 153kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 6 juni 2019

Driftkostnad

Försäkring:

1 200 kr/år

Total driftkostnad:

1 200 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Driftskostnaden avser försäkring och är enligt schablon. Kostnaden kan variera.

Förening

Namn:

BRF Kallebäcksvägen 17

Organisationsnummer:

716444-0526

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Kallebäcksvägen 17 registrerades 1986-06-26 och föreningens nuvarande stadgar registrerades 2017-11-16 hos Bolagsverket. Fastigheten bebyggdes 1958.
Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4 555 m², varav 4 465 m² utgör boyta och 90 m² utgör lokalyta.

Föreningen består av 50 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet och 1 lokal med hyresrätt.

Lägenhetsfördelning:
1 rok: 3 st.
2 rok: 10 st.
3 rok: 10 st.
4 rok: 9 st.
5 rok: 19 st.

Uppvärmning sker via fjärrvärme.

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC och fastighetsskötsel sköts via Malte Händig Man AB.

För mer information vänligen besök föreningens hemsida: https://brfkbv17.se/

Äger föreningen marken:

Ja

Hemsida:

https://brfkbv17.se/

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 7 garageplatser i huset. Det går att ställa sig i kö genom att kontakta styrelsen, notera dock att kötiden är väldigt lång på grund av tillgång och efterfrågan. Vid husets huvudentré finns en avgiftsbelagd parkering med 13 platser. Parkeringen betalas antingen via automaten eller appen via Parkering Göteborg.

Gård:

Bakom huset finns en uteplats med stolar och bord, denna kan bokas genom styrelsen.

Delade utrymmen:

Föreningen har gym med dusch, WC och bastu som medlemmarna kan nyttja. Till vänster om huvudentrén ligger ingången till föreningens gästlägenhet. Den består av ett litet rum med totalt 4 bäddar i form av en våningssäng och två bäddbara soffor. Den har även ett litet bord samt en toalett med dusch. Till höger om huvudentrén, nerför en liten trappa finns ingången till ett yttre cykelförråd. Det finns även ett inre förråd som ni når genom att gå till vänster via ingången på husets baksida. I husets bottenvåning finns en tvättstuga tillgänglig för alla medlemmar.

Försäkring:

Fullvärdesförsäkring finns via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Bredband/TV:

Bahnhof tillhandahåller samtliga tjänster avseende bredband, tv samt telefoni. Det finns ett fåtal av föreningens medlemmar som använder sig av Telenor.

Renoveringar:

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2022 och sträcker sig fram till 2052.

Genomförda renoveringar/underhåll:
2022: OVK – besiktning.
2021: Byte av bredbandsleverantör – förbättrad service samt högre hastigheter. Besiktning av relining (garantibesiktning).
2021–2022: Fasad samt takrenovering – omfattande renovering och tilläggsisolering. Nytt tak och fasad.
2019–2021: Källarplan – målat golv, väggar och tak samt installerad modern belysning och dragit fram jordkabel till uttagen. Iordningställt ett styrelserum.
2019: Energideklaration utförd. Upprustning undre plan (gamla lokalen). Tätning av rökkanal i en lägenhet. Standardförbättrat den gemensamma uteplatsen. Fasad, tegel och fogar – besiktning utförd samt lagat akuta brister.
2018–2019: Övre plan (lokal) ombyggnad – byggt smålägenheter som färdigställdes under 2019.
2018: Smörjning och justering av fönster och balkongdörrar. Sotning och brandskyddskontroll – provtryckt system och inspektion utförd. Tvätt/algbehandling av entréfasaden. Nytt golv i värmeväxlarrummet samt byte av värmeväxlare.
2018–2028: Torkrummen, målning + asbestsanering - Under 2023 utfördes en total översyn av alla funktioner i tvättstugan.
2016–2017: OVK-besiktning samt översyn av frånluftsfläktar.
2013–2019: Monterat brandvarnare och kontrollerat funktion med rökgas. Årlig kontroll utförs av rökdetektor och batterier. Monterat brandvarnare med radiolänkar i källarutrymmen 2013.
2011–2020: Nya stuprör uppsatta och värmekablar monterade.
2011–2022: Nytt taksystem (2021–2022). Översyn, reparation och målning utfördes 2011.
2011–2021: Garageportar – översyn och byte av samtliga portar 2011. Dagvattenbrunnar och ledningar – slamsugit alla ledningar och brunnar under 2016.
2010–2020: Uppställningsplats för bilar – planen har iordningsställts och skyltar har monterats. Balkonger – nya plattor gjutna till 2orna, övriga balkongplattor renoverade och målade. Alla räcken målade och plåtarna förnyade. Energideklaration utförd (görs vart 10e år).
2010–2019: Sophantering – nytt system och organisering testad 2016 och kontrakt med Renova skrevs 2017. Anpassning av antalet kärl sker kontinuerligt. Motionsrum – bytt golv 2014. Årlig säkerhetskontroll och service utförd.
2010–2016: Avloppsledningar – samtliga stammar relinade 2016.
2010–2020: Öppna spisar – rökgaskanaler tätade och spjäll monterade.
2010–2021: Ventilationssystem – Fläktarna besiktigades 2021. Rengöring och injustering av kanaler och fläktar. Årlig service utförd.

För mer information vänligen se genomförda renoveringar/underhåll i senaste årsredovisningen.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja. Föreningen accepterar delat ägande med exempelvis uppdelningen 10%/90%.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Årsavgifterna höjdes med 20% 2023-01-01 samt med 20% 2024-01-01.

Antal lägenheter:

51

Varav hyresrätter:

1

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

I trapphuset finns det sopnedkast för vanliga hushållssopor. I källaren finns det sopsortering för kartong, plast, metall, glas, tidningar samt för bioavfall.

Omgivning

Allmänt om området:

I expansiva Kallebäck blandas både nyproducerade hyresrätter med bostadsrätter och här ligger naturen som nära granne. En kort promenad bort ligger Delsjön som erbjuder många olika aktiviteter året runt såsom bland annat golfklubb, löpslingor, bad, utegym och frisbeegolf. På berget ovanför de nyproducerade hyresrätterna ligger en populär hinderbana, helt i trä, med 15 hinder i olika svårighetsgrader och här finns även en grillplats med fantastisk utsikt över hela Göteborg. Buss 50 tar er in till stadskärnan på ca 10 minuter och trafikeras tätt. Området passar fint till de som pendlar då E6/E20 ligger med en minuts bilväg härifrån. I närområdet finns en pizzeria och Coop och på andra sidan leden ligger ICA Maxi, Willys, bageri, restauranger och även omåttligt populära Nordic Wellness. Härifrån går även spårvagnarna som tar er både till Mölndal åt det ena hållet och stadskärnan åt det andra.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna
kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Kallebäcksvägen 17A, 41275 GÖTEBORG

Alla lediga objekt