Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg , Köpstadsö Kössö bryggväg 31
4 995 000 kr
Boarea: 101 m2
Biarea: 37 m2
Tomtarea: 520 m2
Här kommer drömmen om en riktig skärgårdsidyll!

På en gömd pärla i Göteborgs skärgård har vi nu äran att presentera Kössö bryggväg 31. Från Saltholmens brygga hör ni fiskmåsarna skrika och kan känna doften av salta hav när man står och väntar på skärgårdsbåtarna som tar oss vidare ut i Göteborgs skärgård. Båtarna går ofta och 20 minuter senare kliver ni i land på Köpstadsö, eller som en genuin Göteborgare säger Kössö. Här står skottkärrorna uppradade med öbornas namn för att ta tas vidare upp till huset, för här finns inga andra fordon. De små asfalterade och grusade gatorna och gränderna tar oss genom ön med helt ljuvlig äldre bebyggelse. Här har det ena huset mer snickarglädje än det andra och trädgårdarna prunkar av stockrosor, prydliga häckar och underbar växtlighet. På ön finns även flertalet badplatser, vacker natur, tennisbana och en småbåtshamn med bastuklubb. Mitt på ön stoltserar ”Smutten”, det gamla Societetshuset, där flertalet festligheter går av stapeln under året.

Husets tomt ligger uppdelat som två delar, en där det charmiga 30-tals huset är beläget och en större plätt intill med en något kuperad och mer naturtomt med växtlighet, gamla fruktträd samt förvaringsbod, en perfekt trädgård för barnaspring och uppdukning för hela familjen. Huset präglas av 30-tal med en hög stensockel, smäckra fönster och karaktäristisk locklistpanel. På insidan möts ni av vacker pärlspont och ett originalbrädgolv som väntas på att bli slipade och nå sin fulla potential igen. Trevlig planlösning med sociala ytor på nedervåning samt tre möjliga sovrum på ovanvåning varav ett med utgång till balkong. Huset behöver lite kärlek men har en stor potential att växa fram till ert drömboende. I ett skyddat, havsnära läge med behörigt avstånd från allt vad ön har att erbjuda är detta ett underbart hem alternativt sommarhus för många år framöver.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Visningar

söndag 2 juni 12:00 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Öns karaktäristiska gångar leder fram till den charmiga villan på Kössö bryggväg 31. En stenläggning genom den grönskande trädgården förbi både Ginko biloba och Magnolia leder fram till husets entré.

Entréhall

Inne i huset välkomnas ni av hallen med plats för avhängning. Golvet pryds av tegel och på väggen sitter vitmålad panel från golv till tak.

Vardagsrum/matsal

Husets hjärta är vardagsrumsdelen som kombineras med matsal. Här finns plats för soffa med tillhörande möblemang samt matbord för hela familjen eller större bjudningar. Den öppna spisen (ej besiktigad) stoltserar med all sin prakt och binder ihop rummets delar på ett inbjudande vis. Rummet förlängs av en ljuvlig glasveranda. Brädgolvet är genomgående och original. Väggarna är målade i vitt.

Verandan

Glasverandan med fönster i tre väderstreck är en underbar plats. Här kan ni njuta av naturen under hela årets årstider. Väggarna pryds av en mönstrad tapet och originalgolvet ligger på plats. Verandan leder via en separat entré ut i trädgården.

Kök

Köket i massiv furu är väldisponerat och andas skärgårdsidyll. Här finns serveringsskåp, ugn med tillhörande fläkt, kombinerad kyl&frys samt en charmig vedspis. Ovan bänkskivan i trä sitter vitt kakel. Pärlspont målade i ljusblå kulör och golvet pryds även här av brädor.

WC

På nedre plan finns en WC utrustad med toalett, vask, handfat, spegelskåp samt tvättmaskin. På golvet ligger en våtrumsmatta och på väggarna sitter panel.

Hall övre plan

Den fina trappan leder er upp till det övre våningsplanet. Golvet pryds av vackra brädor och är genomgående för hela våningsplanet. Här nås vinden och det finns plats för arbetshörna.

Sovrum I

Här ryms med enkelhet dubbelsäng och förvaring i hela fem inbyggda garderober. Här finns också plats för ytterligare förvaring och en gjutjärnskamin (ej besiktigad) smyckar rummet och skapar karaktär. Väggarna är tapetserade med mönstrad tapet.

Balkong

Den nybyggda balkongen som är tilltagen i storlek har en härlig vy över delar av ön. Balkongen rymmer mindre möblemang. Härifrån har ni också utsikt över del av trädgården och förrådsbyggnaden som är placerad på andra sidan vägen.

Sovrum II

Det andra sovrummet rymmer också det en dubbelsäng och förvaringsmöbler. Väggarna är tapetserade i mönstrad vit/röd tapet.

Kontor

Från sovrum II nås ytterligare ett rum som idag används som kontor men som likväl skulle kunna användas som sovalkov. Rummet har fönster och väggarna är tapetserade i vitt.

Badrum

Badrum på övre plan med praktisk våtrumsmatta rymmer duschkabin och handfat samt spegelskåp.

Källare

Källare med gott om plats för förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

101 kvm

Biarea:

37 kvm

Areakälla:

faktisk uppmätning SS 21054:2009

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2 - 3

TV & Bredband:

Öppet fiber

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1935

Byggnadsår - kommentar:

Delvis ombyggt 1992

Grundläggning:

Plintar

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

2-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Direkt el/Luftvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

Tak och balkong på verandan omlagt 2023.

Övriga byggnader:

Förrådsbyggnad med 4 mindre förråd samt ett större förråd.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 105kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 155kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 10 apr. 2024

Övrigt:

Eldstäderna i bostaden används ej i nuläget och är ej besiktigade.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Uppvärmningskostnad:

10 000 kr/år

Elkostnad:

20 000 kr/år

VA:

2 500 kr/år

Väg/samfällighet:

1 500 kr/år

Renhållning:

4 500 kr/år

Total driftkostnad:

38 500 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

Driftskostnaden är enligt nuvarande ägares förbrukning. Kostnaden kan variera.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Köpstadsö 1:139

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Göteborg Köpstadsö GA:5 ändamål: Vägar
Förmån: Avtalsservitut Väg, 1480IM-02/11032.1

Planbestämmelser:

Områdesbestämmelser (1995-02-09)

Tomtarea:

520 kvm

Övrigt tomt:

Tomten är delad i två varav en med bostadshus samt en naturtomt med förrådsbyggnad.

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 916 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 750 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1937

Taxeringsvärde:

1 166 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Köpstadsö, i folkmun Kössö, en pärla i Göteborgs skärgård, välkomnar till en idyllisk oas för både åretruntboende och sommargäster. Ön är präglad av bilfria småvägar, skogspartier och badklippor och erbjuder en fristad på alldeles perfekt avstånd från Göteborgs. I det lilla samhället möts besökare av färgglada trähus som bjuder in till den genuina skärgårdskulturen. Köpstadsö nås med Styrsöbolagets personfärjor som avgår från Saltholmen och ingår i Göteborgs kollektivtrafik, en rofylld resa på ca 20 minuter. Här finns förskola och småbåtshamn med möjlighet att hyra båtplats och de intilliggande öarna erbjuder matvarubutik och flertalet restauranger.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på
det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Kolla restider

Kössö bryggväg 31, 43081 Köpstadsö

Alla lediga objekt