Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Göteborg , Tuve Arvesgärde 1
1 390 000 kr som utgångsbud
Avgift: 2 636 kr
inkl vatten + kabel-tv/bredband 255kr/mån, serviceavgift 15kr/mån och värmeavgift 345kr/mån.
Boarea: 37.5 m2
Rum: 1
Våning: 3 av 4
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Smakfull 1:a med inglasad balkong i populär förening!

Varmt välkomna till denna välbevarade bostad från mitten av 1960-talet. Denna etta är belägen högt upp i huset med en härlig utsikt från bostadens balkong. Ytskikten i bostaden är genomgående ljusa och trä-golvet är original. I denna mycket populära förening, med låg belåning får ni inte missa denna bostaden.
Hjärtligt välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Upp med hissen till tredje våningen där når vi denna bostad. I hallen möts vi av goda avhängningsmöjligheter, praktiskt mörkt golv och ljusa, tapetserade väggar. Här har vi också förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob.

Vardagsrum/sovrum

Vidare till det stora vardagsrummet. Här finns det gott om plats för soffgruppen med tillhörande möblemang. Här är ett rikligt ljusinsläpp från rummets stora fönster samt en väl avvägd plats för säng med tillbehör. Fint trägolv och ljusa väggar. Från vardagsrummet når man ut till bostadens härliga inglasadebalkong i soligt läge!

Kök

Köket som går i tonerna vitt och grått har goda arbetsytor och en välfungerande maskinpark. Även här får man ett gott ljusinsläpp via ett fönster.

Badrum

Det helkaklade badrummet, i vitt, grått och svart. Erbjuder duschkabin, WC, handfat, kommod och spegelskåp. Här finns också möjlighet till en tvättmaskin.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

37 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

Kökstyp:

kök

TV & Bredband:

Tele2 Silverpaket där det ingår TV samt 200 Mbit bredband.

Andel i föreningen:

0.39519 %

Andel av årsavgift:

0.39518 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

203 548 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Nettoskulden är beräknad utifrån den ekonomiska planen. Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningen, dels från årsredovisning dels från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Lägenhetsnummer förening:

133

Lägenhetsnummer register:

1301

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1966

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

Till lägenheten hör ett källarförråd. I varje hus finns tvättstuga, torkrum, barnvagnrum, cykelförråd och hobbyrum.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 134kWh/m² och år
Energiklass: E
Primärenergital: 148kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 14 maj 2019

Förening

Namn:

Riksbyggens BRF Tuvehus nr 4

Organisationsnummer:

757201-7429

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheterna Tuve 10:125 och 55:2 i Göteborgs kommun med därpå uppförda 4 st byggnader med 160 lägenheter och 4 lokaler. Byggnaderna är uppförda 1967. Fastighetens adress är Arvesgärde 1-8 i Göteborg.

Äger föreningen marken:

Ja

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Parkeringsplats går att hyra för 200 kr/mån. Det finns även möjlighet att hyra parkeringsplats med el-anslutning för 330 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Delade utrymmen:

Till samtliga lägenheter hör ett källarförråd. Medlemmarna har tillgång till motionsrum. En lokal på 118kvm finns att låna för t.ex. födelsedagskalas. Porslin finns för 40 personer. Lokalen kan inte lånas vid storhelger. Ingen avgift tas ut för medlemmarna.

Bredband/TV:

Tele 2 Silverpaket ingår i avgiften där det ingår ca 50 tv-kanaler och bredband är 200 Mbit och ingår i avgiften.

Renoveringar:

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen har gjort flera större renoveringar så som takrenovering, inglasning av balkongerna
2012-2013: Målades samtliga plåttak om och ett nytt portlåssystem med tags installerades.
Samtliga fastigheter har dränerats.
2014-2015: Tvättstugeutrustning, el och markytor
2016-2018: Stambyte samt genomgång av el
2018-2019: Målning trapphus
2020-2021: Underhåll hissar

Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
2023: Rengöring av hängrännor tak.
2023: Dränering på två av husen med start under hösten.
Föreningen följer en underhållsplan.
Framtida renoveringar och underhållsarbeten:
Föreningen följer en underhållsplan och inga andra större underhåll är planerade i dagsläget.
Föreningen har påbörjat en renovering av entré taken.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Antal lägenheter:

160

Antal lokaler:

4

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Allmänt om lägenheten

Till bostaden tillhör ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Området Tuve-Säve omfattar Bäckedalen i söder till Kornhalls färja i norr. Tuve-Säve är till stor del en levande jordbruksbygd men även industriföretag som t.ex. Volvo Lastvagnar finns i området. Här har du möjlighet att bo lantligt med storstadens utbud inom räckhåll.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Arvesgärde 1, 41745 Göteborg

www.hitta.se
Alla lediga objekt