Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Hässleholm , Sjörröd Strandängsvägen 3A
2 295 000 kr utgångspris
Avgift: 6 750 kr
Boarea: 100 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 1
Markplan utan trappor.
Hiss: Nej
Bostadsrätt i markplan!

På markplan med hörnläge erbjuds nu en stilren bostadsrätt i natursköna Finjasjöpark.
Bostaden har två sovrum, badrum, WC, allrum med matplats och kök i öppen planlösning.
Uteplats med eget förråd, trädäck och ett mysigt spabad.
Tillgång till egen parkeringsplats i direkt anslutning till bostaden.

I Finjasjöpark bor man på ett naturskönt läge och med cykelavstånd till centrum.

Varmt välkommen på visning!

Visningar

måndag 3 juni 17:00 - 17:45
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus hall med plats att hänga av ytterkläder. Här finns garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i vitt och golvet har klinkers som övergår i parkett.

Vardagsrum

Vidare in från hallen så möts man av vardagsrum i öppen planlösning med kök. Här får man plats med både soffa och matrums möblemang. Väggarna är målade i vitt med två fondväggar i blå nyans och golvet har parkett.
Några av bostadsrätterna i föreningen har skapat ett tredje sovrum genom att dela av vardagsrummet med en vägg.

Kök

Ljust kök med nya bänkskivor (2024), samt ny diskho och blandare i svart (2024). Köket är utrustat med häll, fläkt, diskmaskin, kyl/frysskåp, ugn och mikro.
I köket finns även en praktisk köksö och utgång till altan.

Sovrum

Vitmålade väggar med en målad fondvägg i mörkare nyans, golvet har parkett.

Sovrum

Vitmålade väggar med en målad fondvägg, golvet har parkett. Här finns även en klädkammare.

Wc

WC med väggar målade i vitt som möter ett mörkare golv med klinkers. Här finns toalett och handfat med kommod och spegelskåp.

Bad/tvätt

Helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod och spegelskåp, toalett, handdukstork, dusch med glasväggar. Här finns även tvättmaskin, torktumlare, värmepump och vask.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Radhus

Boarea:

100 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Beskrivning uteplats:

Stort trädäck med spa-bad.

Beskrivning bilplats:

Parkeringsplats som nås även från uteplatsen.

Andel i föreningen:

8.3333 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 061 427 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är [belopp] kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

1

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

September eller enligt ök.

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Viggen 1

Byggnadstyp:

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår:

2017

Uppvärmning:

Värmepump-frånluft (el)

Ventilationstyp:

F- med återvinning

Energideklaration:

Energiklass: B
Primärenergital: 58kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 22 dec. 2019

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

15 600 kr/år

Total driftkostnad:

15 600 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

I kostnaden för uppvärmning ingår även hushållsel. Förbrukningen och kostnad kan komma att ändras beroende på avtal och förbrukning.

Förening

Namn:

BRF Strandängen i Finja

Organisationsnummer:

769633-0484

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Försäkring:

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. I försäkringen ingår styrelseansvar. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna, kollektivt bostadsrättstillägg ingår i föreningens fastighetsförsäkring. Källa: Årsredovisning 2022

Renoveringar:

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
OVK, obligatorisk ventilationskontroll
Mossbehandling tak
Stamspolning

Källa: Årsredovisning 2022

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Årsavgiften förändrades fr.o.m. 2023-01-01 med 21,1 % enligt uppgift från årsredovisningen 2022. Detta pga föreningens tre lån löpt ut i början av 2023.

Antal lägenheter:

12

Varav hyresrätter:

0

Antal lokaler:

0

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Hässleholm är centralort i kommunen. Tätorten har ca 18 000 invånare. Sjörröd ligger ca 3,5 km från centrala Hässleholm.

Kommunikation: Stadsbussen linje 1 går dagligen in till centrum. Därifrån tar tåget dig till Köpenhamn på drygt 1 timme och på ca 3 timmar och 45 minuter till Stockholm.

Natur och fritid: För vandraren finns möjlighet att gå Finjasjön runt på Finjasjöleden med Skåneledsstatus. Hela leden mäter 18 km. Precis i utkanten av Hässleholm ligger en av kommunens tre golfbanor (18-håls).

Affärer och Restauranger: Vid Garnisonsrondellen ligger Sjörrödskiosken som serverar pizza m.m.

Skolor och Barnomsorg: I närheten av Sjörröd ligger Thoren Framtid en privat skola och lite närmare centrum finns Grönängsskolan som är en kommunal skola F-6. I närområdet finns även Sjumilaskogens förskola samt naturförskolan Stralsund.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Strandängsvägen 3A, 28135 HÄSSLEHOLM

Alla lediga objekt