Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Hässleholm , Vittsjö Västanvägen 65
2 750 000 kr utgångspris Högsta bud: 2 500 000 kr
Boarea: 141 m2
Tomtarea: 910 m2
Natur och sjönära!

Välkommen till Västanvägen 65. Här bor man i ett lugnt villaområde ett stenkast från skog och Oresjö. Bostaden är smakfullt renoverad och erbjuder fyra sovrum, två badrum, allrum samt kök. Till bostaden finns carport med förråd, inglasat uterum och trädäck i vinkel.

Önskar du boka annan tid för visning än den som är annonserad är du varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig hall med öppet upp mot ovanvåning. Golvet har mörkare klinkers och väggarna är målade i grönt.

Kök

Via hallen och direkt till vänster finns köket. Här möts man av luckor i en blå nyans (målade 2022) och en praktisk köksö med spishäll. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys med french door och låda (Smeg, 2022), diskmaskin (Bosch, 2022), mikro (Siemens inbyggnad, 2022), spishäll (Siemens flexbridge 90cm induktion, 2022), ugn (Siemens varmluft & självrengöring, 2022) och fläkt (Electrolux kolfilter, 2020).
Golvet har klinkers och väggarna är målade. Väggar och golv målades 2022.

Tvättstuga

I anslutning till köket finns tvättstuga med groventré. tvättstugan renoverades 2023 med nytt golv microcement, målade väggar och ny skåpinredning. Här finns även tvättmaskin och torktumlare (2022).

Sovrum

Från hallen och in till höger finns sovrummet på entréplan. Här med ljust målade väggar och vit panel i taket.

Badrum

Från hallen och vidare fram till vänster finns ett av de två badrummen. Här med kakel och klinkers, som har fräschats upp av nuvarande ägare. Badrummet är utrustat med duschväggar, handfat med kommod och spegel över samt en toalett.

Vardagsrum

Från hallen och rakt fram finner vi vardagsrummet med utgång till uterum och trädgård. Golvet har parkett som slipats samt oljats 2022, väggarna är målade samt en fondtapet. Här finns även en vedkamin som ger en härlig värme i hela huset.
Från det lilla burspråket med fönster och dörr har man en fantastisk utsikt ut mot Oresjön.
Inglasat uterum med laminatgolv. I anslutning till uterummet finns trädäck som sträcker sig vidare längs långsidan och ena kortsidan av villan.

Sovrum, ovanvåning

Från trappen i hallen kommer vi till det första av sovrummen på ovanvåningen. Detta rum används idag som walk in closet men passar även som mindre sovrum eller kontor. Väggarna är målade och taket har en panel målad i vitt.

Sovrum, ovanvåning

Det andra sovrummet är något större och även här har man målade väggar och vitmålad panel i taket.

Sovrum, ovanvåning

Master bedroom med utgång till balkong. Här har man valt att ta bort väggen mellan det som tidigare var ett allrum och ett mindre sovrum för att skapa ett stort och tilltalande master bedroom. Här finns platsbyggda garderober samt en vacker glasdörr i industriell stil.

Badrum, ovanvåning

Helkaklat badrum utrustat med toalett, handfat med kommod, skåp med spegel samt ett badkar. Badrummet fräschades upp 2022 med nytt badkar samt handfat och kommod.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

141 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

5

Varav sovrum:

4

Pantbrev:

1

Pantbrev summa:

2 125 000

Tillträde:

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1980

Grundläggning:

Betongplatta

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Mexitegel & trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Uppvärmning:

Luft-/luftvärmepump, vedkamin

Ventilationstyp:

Mekaniskt FX system

Övriga byggnader:

Carport med förråd Fristående förråd med vedskjul

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 115kWh/m² och år
Energiklass: G
Primärenergital: 225kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 8 nov. 2021

Övrigt:

Fastigheten förvärvades 2022.

Följande renoveringar och underhåll är utförda.
Renovering utfördes av en tidigare ägare för lite mer än tio år sedan.
Där
ibland våtrum på nedre och övre plan samt ytskikt i större delen av
huset.
2020. Frånluftsfläkten renoverades och ventilationskanalerna
rengjordes.
2021. Fasaden renoverades. Några panelbrädor byttes ut och fasaden
målades.

Nuvarande ägare har utfört mindre renoveringar gällande ytskikt.
Samtliga vitvaror har bytts ut.
Planlösningen gjordes om på övre plan.
2023. Laddbox till elbil installerades


Larm finns och kan övertas mot extra kostnad.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

47 160 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

3 000 kr/år

Försäkring:

5 592 kr/år

Total driftkostnad:

62 252 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 7185 kr

Elförbrukning:

18 500 kWh/år

Kommentar:

I kostanden för el ingår hushållsel samt uppvärmning. Uppvärmning avser kostnad för ved. I kostnaden för försäkring igår även lösöre.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Vittsjö 111:1

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1978-07-07)

Tomtarea:

910 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Uppställningsplats för bilar

Beskrivning uteplats:

Inglasat uterum samt trädäck

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

958 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

279 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1980

Taxeringsvärde:

679 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Vittsjö är ett samhälle norr om Hässleholm som ligger vackert beläget vid flera sjöar och nära till skogen. Det bor cirka 2 600 invånare i Vittsjö och orten är känd som turist- och rekreationsort.
Vittsjö skola har elever från förskoleklass upp till årskurs sex. De äldre barnen åker till högstadieskolan i Bjärnum.
Det finns ett aktivt föreningsliv i Vittsjö med aktiviteter för både unga och gamla - oavsett om du föredrar fartfyllda eller lugnare aktiviteter. Vittsjö GIK erbjuder både fotbollsverksamhet, gymnastik och friidrott och klubbens damlag spelar i Damallsvenskan.
Vittsjö skytteförening har aktiviteter för både nybörjare och erfarna och för dig som vill lära dig åka vattenskidor finns Vittsjö vattenskidklubb. Du kan också spela golf på Wittsjö golfklubb, engagera dig i Röda Korset eller ta del av Wittsjö hembygdsförenings aktiviteter.
Vittsjö är bygdens äldsta och mest kända kurort. Hit har man rest för att vila både kropp och själ och som mest har det funnits 14 olika pensionat i Vittsjö.
Badplatsen i Vittsjö ligger vid södra stranden av Pickelsjön, men det finns flera andra badställen att utforska.
Källa: Hässleholms kommuns hemsida, Sidan uppdaterades 2022-05-05

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:

De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen

Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt

Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.

Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.

Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.

Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman

Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.

Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på

det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.

Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet

Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.

Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser

Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning

Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring

Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:

Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:

Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:

Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:

Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER

Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE

Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:

Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**

* Procentandel beräknas kvartalsvis

** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:

Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:

Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Västanvägen 65, 28266 Vittsjö

Alla lediga objekt