Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg , Centrum Nedre Långvinkelsgatan 6
3 995 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 085 kr
Inkl. värme, VA och kabel-tv.
Boarea: 98 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 2
Två trappor upp.
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Generös vindsvåning på optimalt cityläge!

I vacker 1800-tals fastighet, och på ett av Helsingborgs bästa lägen, finns nu chansen är bli ny ägare till denna läckra vindsvåning om hela 98 kvm!
Våningen erbjuder generösa ytor, renoverat kök och badrum, luftigt vardagsrum, två sovrum, gott om förvaring, balkong mot den lugna innergården och vackra detaljer så som djupa fönsternischer, blyinfattade fönster och öppen spis (ej fungerande).
Trevlig och välskött förening med vacker innergård innehållandes grill, solstolar och sittplatser. I föreningen finns även en vinkällare där varje lägenhet har ett eget vinfack.
Kort sagt, ett drömboende på optimalt cityläge - varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 14:30 - 15:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via mysigt trapphus går vi två trappor upp och gör entré till en välkomnande och rymlig hall med vackra blyinfattade fönster och goda avhängningsmöjligheter. Under våra fötter vilar ett snyggt ekparkettgolv, vilket är genomgående i hela bostaden.

Kök

Ljust och luftigt kök med fönster mot innergården och gott om såväl bänkyta som skåpsförvaring. Stilren inredning med vita luckor och vitt kakel ovan en exklusiv bänkskiva i svart sten. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro samt kyl/frys. Gott om plats för större matbord, samt utgång till den härliga balkongen som vetter mot den lugna innergården.

Vardagsrum

Generöst vardagsrum med lyxigt klinkergolv och vackra detaljer så som djupa fönsternischer och öppen spis (ej fungerande).

Sovrum 1

Charmigt sovrum med fönster i två väderstreck, inbyggda garderober och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2

Sovrum med parkettgolv och garderobsvägg med skjutdörrar.

Badrum

Fräscht, helkaklat badrum med skön golvvärme, spotlights i tak, dusch, wc, handfat med kommod, spegelskåp, handdukstork och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

98 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

Kök

TV & Bredband:

Fiber

Andel i föreningen:

2.78 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens nettoskuldsättningen beräknas efter uppgifter från föreningens årsredovisning. Alla uppgifter som krävs har inte gått att utläsa från denna. Kontakta mäklaren för mer information.

Lägenhetsnummer förening:

309

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Övriga byggnader:

Vinkällare Cykelförråd Gemensam tvättstuga

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd
Datum: 15 aug. 2019

Driftkostnad

Kommentar:

Kostnad för hushållsel tillkommer.

Förening

Namn:

Brf Springposten 7

Organisationsnummer:

716407-1230

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen har 22 lägenheter fördelade på :
2 rok 11
2,5 rok 2
3 rok 5
4 rok 2
5 rok 2
samt 7 st lokaler.

Hemsida:

https://www.springposten.nu/

Parkering:

Finns ej

Bredband/TV:

Comhem

Renoveringar:

Ombyggnad och större underhållsåtgärder:

Vinkällaren har färdigställts för medlemmarna, varje lägenhet disponerar ett fack.
Renovering av trappan på Nedre Långvinkelsgatan 8
Fläktbyte tak N Långvinkelsg 8
Sporummet har fått en ny ytterdörr
Bytt fönster i lokalen för Karisma
köpt nya ytterlampor till portarna på N Långvinkelsg 6 och 8
Ny givare till fjärrvärmen
Nya stadgar och nya ordningsregler har genomförts under 2018

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

22

Antal lokaler:

7

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Föreningen har en kombinerad festlokal / övernattningslägenhet som medlemmarna kan hyra dygnsvis mot en symbolisk avgift (150 kronor / dygn).

Lokalen ligger på innergården, bredvid cykelgaraget, och har egen ingång. Den är utrustad med:
- 3 stycken väggsängar (med täcken och kuddar. Glöm inte sänglinne!).
- 4 stycken klaffbord.
- 22 stycken stapelbara stolar.

Det finns toalett med handfat och ett litet pentry med mindre kylskåp och vask.

Föreningen har en vinkällare där varje lägenhet har sitt eget vinfack.

Gemensam innergård med en fantastisk uteplats. Här finns utemöbler, solstolar och grillar.

Gemensam tvättstuga finns samt källarföråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Lev ett underbart cityliv med omedelbar tillgång till stans shopping, restauranger, fik, uteliv och det rika kulturlivet. En promenad bort har vi stranden och strandpromenaden som lockar och flera parker finns i närheten. På ett par kvarters avstånd når du också den äldsta delen av Helsingborg med Mariakyrkan uppförd på 1100-talet och i vars närområde du finner ett rikligt utbud med pittoreska restauranger. Inom ett kort promenadavstånd finns också bibliotek, sjukhus samt stadens hela utbud av butiker, varuhus och näringsställen. Närheten till Öresund och havet som erbjuds gör att centrum är ett attraktivt område i staden, då även en stor del av Helsingborgs mer centrala stränder och badplatser finns i anknytning till stadsdelen. Den förra bangården som förhindrade kontakten mellan stadsdelen och vattnet är numera en populär gräsyta vid namn Gröningen, populär under somrarna för solbadning och utomhusaktiveter.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Nedre Långvinkelsgatan 6, 25220 HELSINGBORG

Alla lediga objekt