Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg , Eneborg Koralgatan 2
1 095 000 kr
Avgift: 6 782 kr
inkl värme, va, kabel-tv
Boarea: 69 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 3
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Fin 3:a med inglasad balkong

Välkommen till Koralgatan 2 och denna fina 3:a i föreningen St:Clemens 55+. Här finns en av Helsingborgs mysigaste och mest välskötta innergård med vackra äppleträd, inramande buskar och en stensatt uteplats där man kan njuta soliga dagar. Lägenheten är bra planerad med kök och ett generöst vardagsrum, sovrum med integrerad klädkammare, kontorsdel samt en inglasad balkongen. Väggen till tredje rummet är borttagen vilket gör vardagsrummet rymligare. Badrummet är utrustat med tvättmaskin. Här bor man centralt med närhet till kommunikation, service och fina grönområden. Hiss finns!

Visningar

onsdag 22 maj 16:00 - 16:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Koralgatan 2 är centralt beläget men inbäddad av grönska gömmer sig denna pärla bland vackra äppleträd och gräsytor. Här bor man tryggt och delvis inhägnat i en bekväm 3.a om 69 kvm. Lägenheten har genomgående ljus från två väderstreck. Väggen till det tredje rummet är borttagen vilket gör vardagsrummet luftigare och man får en fin arbets - och läshörna. Köket har gott om arbetsytor och matplatsen är bra placerad mot vardagsrummet, här kan man duka långbord när det är kalas. Vill man bjuda in större sällskap har föreningen en samlingslokal man kan hyra. Från vardagsrummet når man den inglasade balkongen, här kan man njuta av kaffet stora delar av året. Sovrummet är ljust och trevligt med en fransk balkong och en integrerad klädkammare. I badrummet finns en tvättmaskin som är bekväm i vardagen. Här bor man i en trevlig förening med bra gemenskap och fina gemensamma utrymmen. Här finns en övernattningslägenhet om man har långväga gäster.

Hall

Välkomnande hall med bra plats för ytterkläder och skor. Här finns praktiska garderober som löser förvaringen.

Kök

Trevligt arbetskök som är öppet mot matplats och vardagsrum. Köket har inredning i vitt med kantlist av bok som matchar arbetsbänkarna av laminat. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys (2023), spis med ugn (2018) och fläkt. Matplatsen ger utrymme för 4 personer och vid de stora middagarna går det fint att duka upp långbord tack vare vardagsrummet i anslutning. Golv av ekparkett och vitmålade väggar.

Vardagsrum

Ljust fint rum med flera fönster som släpper in ljus. Matplatsen placeras lämpligen mot köket men flexibla möjligheter finns. Rummet ger plats för en generös soffgrupp och tv-möbel/bokhyllor. En altandörr leder ut på den fina inglasade balkongen i nordväst med perfekt läge för kvällssolen. Väggen till det tredje rummet är borttagen och ger mer utrymme till vardagsrummet. Det går enkelt att återställa om man önskar ett sovrum till.

Arbetsrum

Väggen mellan vardagsrummet och det tredje rummet är idag borttagen vilket ger ett luftigt och ljust vardagsrum. Vill man återskapa ett rum till är det enkelt att sätta upp en ny vägg. Idag används utrymmet som ett arbetsrum och mini bibliotek. En härlig plats att koppla av med en bok på.

Sovrum

Stort härligt sovrum med en mjuk heltäckningsmatta som är skön att sätta fötterna på när man stiger upp. Den integrerade klädkammaren ger en känsla av att man har en egen "walk in closet". I sovrummet har man en franskbalkong .

Badrum

Badrummet har en ljus plastmatta, vitt kakel i duschen och i övrigt ljusa väggar. Här finns vask med kommod och spegel ovanför, toalett, dusch och en tvättmaskin.

Inglasad balkong

Mysig inglasad balkong med grönska utanför.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

69 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

1 - 2

Andel i föreningen:

1.79868 %

Andel av årsavgift:

1.8101 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord. För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Lägenhetsnummer förening:

10

Lägenhetsnummer register:

1102

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

4 200 kr/år

Total driftkostnad:

4 200 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf St Clemens 55 +

Organisationsnummer:

716439-3337

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen äger fastigheten Munkavången 3 i Helsingborg. På fastigheten finns uppförda byggnader med 54 lägenheter
och en lokal med hyresrätt samt en gemensamhetslokal. Byggnaderna är uppförda 1992. Fastigheternas adress är
Koralgatan 2-24 och Malmögatan 9-13.
Lägenhetsfördelningen är enligt följande:
1,5 rum och kök 2 st
2 rum och kök 26 st
3 rum och kök 11 st
4 rum och kök 13 st

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Folksam.

Boendet är avsett för köpare 55+. Till medlem i bostadsrättsföreningen får antas fysisk person som fyllt 55 år och som kan förväntas följa föreningens stadgar. Om äkta makar förvärvar bostadsrätten gemensamt är det tillräckligt att en av makarna uppnått sagda ålder. Med äkta makar jämställs de som sammanbor under äktenskapsliknande förhållanden.
Föreningen höjde avgiften med 9 % 2024-01-01.

Parkering:

17 garageplatser i länga (500kr/mån) separat kö 33 parkeringsplatser (varav 21 platser är gästparkeringar) 300 kr/mån separat kö. Det finns 4 platser med laddstolpar, 2 platser på Koralgatan och 2 platser på Malmögatan. De går att hyra för 750 kr/mån.

Delade utrymmen:

Samlingslokal med kök, gästlägenhet, tvättstuga och torkrum, hobbyrum, bastu med tillhörande duschutrymme. Det finns källarförråd till lägenheterna.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband via Tele2. Hastighet 100/10 på bredband.

Renoveringar:

Utförda:
2022 Bytt tak och installerat solceller samt laddstolpar. Led-lampor.
2019 Renovering av två värmecentraler.
2019 Bytt tak på radhusen.
2018 Renoverat garageportar.

Planerade:
Tre hissar på Malmögatan moderniseras/uppgraderas just nu. Koralgatan planeras för nästa år, eventuellt skjuts det ytterligare ett år eftersom föreningen kommer att ha extra reservdelar efter uppgradering på Malmögatan.
Asfaltering, en kostnad som delas med kyrkan (cirka 250 000 kr för föreningen).

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

54

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Omgivning

Allmänt om området:

Eneborg är ett lugnt område med mestadels bostadsrätter. Här finns god närservice i form av matbutiker, restauranger, pizzerior och lokala småbutiker. Gångavstånd till centrum, sjukhus, fotbollsstadion, Olympiahallen och Idrottenshus. På kort avstånd återfinns även Campus, en filial till Lunds universitet. Viskängen som sommartid är en populär plats där man kan grilla, spela kubb, fotboll, vollyboll och mycket mera. Eneborg gränsar också till den mångkulturella och sprudlande stadsdelen Söder där det varje dag idkas torghandel med grönsaker, blommor, kläder och annat och där man kan hitta många små spännande butiker. På söder ligger också Simhallsbadet och vintertid finns en isbana för de små. Goda förbindelser med lokaltrafik till alla stadens hörn.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Koralgatan 2, 25247 HELSINGBORG

Alla lediga objekt