Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg , Mariastaden Ekerödsgatan 26
1 775 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 664 kr
Inkl. värme, kallvatten, sophantering och bostadsrättstillägg.
Boarea: 46 m2
Rum: 2
Våning: 6 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Uteplats: Ja
Underbara utsikter med solsäker balkong!

Hjärtligt välkomna högt upp till denna nyproducerade och påkostade våning!

Här kan du bli första ägare till denna ljusa och fräscha bostadsdröm. Här erbjuds stilrent kök från Marbodal i öppen planlösning mot rymligt vardagsrum och med utgång till balkong med härlig utsikt. Nuvarande ägare har gjort påkostade extra materialval vilket höjer lägenhetens skick ytterligare.
Vidare finns ett helkaklat badrum med komfortvärme i golv och tillhörande kombimaskin (tvättmaskin/torktumlare), ett bra sovrum med klädkammare/förråd och en trevlig hall med praktisk skjutdörrsgarderob. Lägenheten har genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

Bo med närhet till såväl skogens och havets brus som centrums levande miljöer där du kan njuta av kultur och restaurangutbud. Bra möjligheter för pendling och kommunikation ut till 111:an, E4:an & E6:an. Tågstationen Maria Station - för dig som färdas på räls - nås på bara någon minut från bostaden.

Föreningen erbjuder cykel- och bilpool samt parkering- och garageplatser.

Detta är en bostad ni kan flytta rakt in i och börja bo och njuta - varmt välkommen att boka er privata visning!

Visningar

söndag 26 maj 11:00 - 12:00
Boka tid för visning!
måndag 27 maj 17:00 - 18:00
Boka tid för visning!

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

46 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Varav sovrum:

1

TV & Bredband:

Fiber

Beskrivning bilplats:

Garage i källarplan

Andel i föreningen:

1.143 %

Andel av årsavgift:

1.143 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Kontakta ansvarig mäklare för mer info

Lägenhetsnummer förening:

1-1501 / 0031

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2024

Fönster:

3-glas

Uppvärmning:

Bergvärme komb. med solcellsanläggning

Ventilationstyp:

FTX (mekanisk från- och tilluft)

Övriga byggnader:

Förråd (i lägenheten).

Energideklaration:

Energideklaration: Utförd

Driftkostnad

Kommentar:

Hushållsel tillkommer

Förening

Namn:

Brf Vélocity 2

Organisationsnummer:

769638-1248

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Parkering:

Föreningen har andel i gemensamhetsanläggning motsvarande 22 garageplatser och 8 parkeringsplatser. 2 parkeringsplatser innehas av bilpool. Bil- och cykelpool finns i föreningen. 4 elbilar, 2 elvespor och 2 elcyklar kommer att finnas tillgängliga för uthyrning till föreningens medlemmar.

Delade utrymmen:

Barnvagns-, rullstols. och cykelrum.

Bredband/TV:

Fiberanslutning med multimediauttag i varje lägenhet.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

71

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Omgivning

Allmänt om området:

Mariastaden är en relativt ny stadsdel i norra Helsingborg som byggts upp kring det tidigare sjukhusområdet S:ta Maria Sjukhus. Stadsdelen började byggas 1995 och växer fortfarande etappvis. Området är tänkt att sträcka sig från sjukhusområdet i väster till Maria Station i öster. Alla kvarter ritas av olika arkitektkontor vilket ska ge stadsdelen en varierad bebyggelse. Arkitekter och arkitektkontor som hittills bidragit till området är bl.a. Anders Wilhelmson, Bertil Mernsten, White arkitekter (Malmö), Henrik Jais-Nielsen & Mats White Arkitekter. Mariastaden är indelat i ett antal mindre områden, vilka benämns utbyggnadsområden av Helsingborgs stad, då de alla representerar olika utbyggnadsfaser av den nya stadsdelen. Maria Park var det första området att tas om hand i och med att det gamla mentalsjukhuset S:ta Maria omvandlades till att hysa olika verksamheter. Sjukhusets gamla huvudbyggnader hyser numera bostäder, kontorslokaler och ett antal skolor. Maria Trädgårdsstad ligger direkt norr om sjukhusområdet och sträcker sig från detta till Kungshults sjukhem i norr. Detta område är även det indelat i mindre enheter, med namn som Maria Äng och Maria Hage. Områdena Maria Lovisa och Maria Sofia började bebyggas 2005 och ligger öster om Maria Trädgårdsstad, med Maria Lovisa norr om Mariehällsvägen och Maria Sofia söder om denna. I detta område finns fler flerbostadshus såväl som radhus, men även en del enfamiljshus. Ju längre österut man kommer, desto tätare blir bebyggelsen. På grund av att det ökade antalet flerbostadshus finns här också en större mängd offentlig grönska i form av trädkantade gator och små parker. Det finns tennisbanor och sporthall samt restaurang inom korta avstånd. Det finns även tågstation på promenadavstånd. Inom området finns flertalet dagis och skolor.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av betydelse för köparen. Om säljaren på detta sätt handlat i strid mot tro och heder, kan säljaren inte invända att köparen brustit i sin undersökningsplikt. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras. När du varit på visning godkänner du att Våningen & Villan eller tredje part kontaktar dig i form av telefonsamtal, sms eller email på de kontaktuppgifter du lämnat till fastighetsmäklaren vid visningen eller bokningen av visningen. Önskar du inte bli kontaktad så meddelar du bara det så tar vi bort dig ur våra register.

Planritningar

Kolla restider

Ekerödsgatan 26, 25447 HELSINGBORG

Alla lediga objekt