Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg , Oceanhamnen Smugglargränd 1
3 995 000 kr eller högstbjudande
Avgift: 4 922 kr
inkl värme och va
Boarea: 79 m2
Rum: 3
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Ljus fin 3:a med sundsutsikt

Välkommen till Smugglargränd 1 i Oceanhamnen. Denna charmiga 3:a med sundsutsikt är belägen på ett centralt läge och erbjuder en bekväm och stilfull boendemiljö. Lägenheten har en öppen planlösning som skapar en ljus och luftig atmosfär samt två fina balkonger varav en inglasad.
Välkommen att boka tid för visning!

Visningar

onsdag 22 maj 17:00 - 17:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Oceanhamnen är ett nyetablerat område på ett av Helsingborgs finaste läge. Här bor man havsnära med gångavstånd till centrums alla restauranger och butiker. Det infinner sig en känsla av frihet och möjlighet när man tittar ut över sundet och skådar vårt grannland.
Bostaden på Smugglargränd är en fin 3:a på våning 5 med ljus och rymd samt härlig utsikt. De sociala ytorna som kök och vardagsrum ligger i öppen planlösning med balkonger i vardera väderstreck. Den ena balkongen är öppen med husväggar som skydd och bjuder på ljuvliga ljumma sommarkvällar. Den andra balkongen är inglasad och har utsikt över sundet. "Master bedroom" är mysigt och har bra förvaringsmöjligheter. Det andra sovrummet är något mindre och passar perfekt som arbetsrum eller barnrum.
Badrummet är helkaklat och har tvättmaskin och torktumlare.

Hall

Ljus och välkomnande hall med bra avhängningsplats för ytterkläder och skor.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet är smakfullt inrett och har stora fönster som ger ett fint ljusinsläpp från två håll. Väggarna är målade i ljusa toner och på golvet ligger ekparkett som är genomgående för lägenheten. Det öppna köket och vardagsrummet gör det lätt att umgås med familj och vänner under matlagningen och köksön socialiserar man gärna kring. Från vardagsrummet når man balkongen in mot gården, en underbar plats varma sommarkvällar.

Kök

Köket är modernt och stilrent med en köksö som delar av kök och matplats. Köket har vit skåpsinredning från Marbodal och bänkskivor i svart granit. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin, inbyggnadsmicro, inbyggnadsugn, spishäll och fläkt, samtliga av märket Simens från 2020. Unikt för köket är avfallskvarnen som tar hand om allt organiskt. Kök och vardagsrum är i öppen planlösning med ljusinsläpp från två håll. Från köket når man den inglasade balkongen som bjuder på en härlig sundsutsikt.

Sovrum

Mysigt sovrum med textilier i mörkare färgtoner som ger ett behagligt lugn. Här finns bra förvaringsmöjligheter.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt och beige/grått. Vask med kommod, toalett och dusch. Här finns tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens.

Balkong

Bostaden erbjuder två balkonger i olika väderstreck. Den ena balkongen ligger in mot gården och med skydd av husväggen blir detta en underbar plats ljumma sommarkvällar. Den andra balkongen är inglasad och har en fantastisk utsikt över sundet.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

Kök

TV & Bredband:

Stadsnät

Andel i föreningen:

2.0982 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 105 069 kr

Lägenhetsnummer förening:

307005001-21401

Lägenhetsnummer register:

1401

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2020

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Övriga byggnader:

Källarförråd.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Driftkostnad

Elkostnad:

4 800 kr/år

Total driftkostnad:

4 800 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Förening

Namn:

Brf Trevågor

Organisationsnummer:

769635-2116

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Föreningen registrerades i augusti 2017 i syfte att förvärva en fastighet i Helsingborgs kommun
och på denna uppföra 49 lägenheter med bostadsrätt på fastigheten Helsingborg Hamlet 1.


Upplåtelse skedde i december 2019 och inflyttning skedde i mars 2020.

Föreningen kommer tillsammans med grannföreningen att ingå i en gemensamhetsanläggning
som omfattar ramp (infart till underjordiskt garage), garageport, garage och gårdsytor ovan garaget.

Parkering:

Garage finns under huset, 26 platser. Kostnad: 1.450 kr/månad. Sep. kö. Föreningens medlemmar kommer även att ha tillgång till en bilpoolsbil under fem års tid. Medlemskap ingår i årsavgiften. Medlem betalar direkt till leverantören vid användning av bilpoolsbilen.

Bredband/TV:

Tv och fiber via stadsnätet.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

49

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Gemensamma utrymmen:
I huset finns barnvagns-/rullstolsrum, multifunktionsrum med tillhörande wc (möjlig övernattningslägenhet) samt ett miljörum.
Det finns även en trevlig innergård med planteringar, pergola och lekplats.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Smugglargränd 1, 25236 HELSINGBORG

Alla lediga objekt