Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Helsingborg , Ramlösa Folke Bernadottes väg 347
3 995 000 kr som utgångspris
Boarea: 121 m2
Biarea: 80 m2
Tomtarea: 133 m2
Smakfullt och välrenoverat radhus!

Välkommen till detta fina radhus, renoverat med kvalitet och noggrannhet. Här bor ni bekvämt, lättskött och friköpt med insynsskyddad trädgård i sydväst och med direkt förbindelse till garaget med laddbox. Karaktären känns luftig och modern tack vare större fönsterpartier än standard i området. Planlösningen ger ett öppet modernt kök och ett generöst vardagsrum med utgång till ett stort fint trädäck, delvis under tak. En trappa upp finns två rymliga sovrum (kan återställas till tre rum) samt en drömlik walk-in-closet. Båda våningarna har smakfulla renoverade badrum. Fin fräsch källare med stora förrådsytor, välplanerad tvättstuga och ett rymligt allrum.

Visningar

torsdag 30 maj 16:30 - 17:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Lite av varje

Fräscht, lättskött och modernt radhus med ett av områdets allra bästa läge och ingång till garaget direkt från fastigheten.
Trivsamt område med gång/cykelvägar till både barnomsorg och skola. Goda kommunikationer finns alldeles nära med både busshållplats och tågstation inom promenadavstånd. Ljuvliga Ramlösa Brunnspark gränsar till bostadsområdet och ger en vacker och avkopplande miljö för joggingrundan, lek med barnen eller promenaden.
Välskött samfällighet med gemensamma garagelängor, parkeringsplatser och grönytor.
Huset är välbyggt och gediget med en stomme av betong och en fasad av tegel. Samtliga fönster är bytta 2011/2021 och till större än i originalutförandet. Fiber finns framdraget till tomtgräns och huset är i allt väl omhändertaget med en finish utöver det vanliga. Merparten av ytorna är målade 2020 och båda badrummen är renoverade, allt utfört med stor noggrannhet.

Hall

Välkomnande entré i öppen plan med kök och matplats. Vita stilrena garderober fixar förvaringen av ytterkläder och skor och håller hallen ren och prydlig. Klinkergolv i mörkt grafitgrått som likt de vitmålade väggarna följer vidare in i köket och matplatsen.

Kök

Ljust fint kök med inredning som 2020 fått nya luckor och fronter från Ikea i vitt. Stänkskydd av stora marmorerade keramiska plattor (2021) passar fint till de ljusgrå bänkskivorna. Utformningen är fint planerad med gott om arbetsyta och förvaring. En bardisk gränsar av mot hallen och fungerar perfekt att duka upp buffén på och är den självklara mingelplatsen innan middagen. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i rostfritt från 2010, diskmaskin från 2015, induktionshäll med rostfri fläkt från 2019 samt varmluftsugn från 2019.
Matplatsen är minst sagt rymlig med plats för de stora middagarna och många gäster. Ett stort fönster mot entrésidan ger dagsljus och en grön och lummig vy.

Badrum

Fint badrum som renoverats 2019 med ett enhetligt val av stora marmorerade plattor på både väggar och golv som matchas av ett mörkare klinkergolv i duschutrymmet. Generös duschplats bakom raka glasväggar (plats finns för badkar om så önskas), wc samt handfat med generös kommod i vitt från Ballingslöv och Vedum. Handdukstork och dimbara spotlights.

Vardagsrum

Trivsamt sällskapsrum med stora fönsterpartier mot väster och uteplatsen. Här ryms en generös soffgrupp och läsfåtöljer. Vita släta målade väggar och ekparkett.

Uteplats

Mysig utemiljö bestående av ett helt insynskyddat påkostat trädäck av Massaranduba som är både lättskött och vackert. Nytt fint uteplatstak från 2021 ger en skyddad och mysig uteplats.

Sovrum

Fint sovrum mot väster med två fönster mot trädgård och uteplats. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och byråeér. Vitmålade släta väggar och ekparkett.

Dressingroom

Genom en smart ombyggnad ryms ett lyxigt dressingroom med genomtänkt inredning med flexibla möjligheter att flytta inredningen efter behov. Önskas fler sovrum går det enkelt att återställa det östra sovrummet till två ursprungliga.

Badrum

Smakfullt badrum med helkaklade väggar i vitt och ett klinkergolv i dovt mullvadsbrunt ger ett sobert intryck. Duschen är rymlig och skärmas av med två väggar av klarglas. Inredning i vitt från Ballingslöv och Vedum som i badrummet på entréplan. Handukstork och dimbar belysning av spotlights. Badrummet renoverades 2011.

Sovrum

Generöst sovrum mot öster med morgonsol, rummet var ursprungligen två "normalstora" sovrum som efter ombyggnaden ökades till ett större. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, garderober, skrivbord och fåtölj. Vita släta målade väggar och ekparkett.

Hall källare

Möblerbar hall som leder till tvättstuga, allrum och hobbyrum. Här finns möjligheter att möblera med byråér och ett skrivbord med arbetsplats. Väggarna är gråmålade och golvet lagt av ekparkett.

Sovrum - Allrum källare

Mysigt allrum i källaren som även kan passa bra som ett avskilt arbetsrum, gästrum eller en "avdelning" för tonåringen. Ett högt fönster med ljusbrunn utanför ger dagsljus och fungerar, om olyckan skulle vara framme, som en möjlig evakuering. Parkettgolv och vita målade väggar.

Tvättstuga

Fräsch tvättstuga med gott om både förvaring, arbetsyta och torkmöjligheter. Inredningen i vitt med plats för linne mm. Tvättmaskin 2022 och äldre torktumlare. Målade vita väggar och klinkergolv i mullvadsbrunt.

Förråd - Hobbyrum

Stort rum som passar fint som förråd med plats för allt och lite till. Hobbypyssel eller träningsutrustning ryms och vid behov går rummet fint att dela av till två separata ytor.

Utemiljö

Lättskött och privat är utemiljön som skyddas av höga plank mot norr och söder samt av garaget mot väster. Läget är solsäkert och sträcker sig från lunch till kväll på västsidan. Trädäck över hela ytan ger goda möbleringsmöjligheter med både loungegrupp, matplats och solsängar. Utemiljön är trevligt ljussatt utmed planken. Entrésidan fick 2021 en ansiktslyftning med ny marksten och ett vackert smidesstaket. En perfekt uteplats för morgonkaffet. Ett skyddande skärmtak med en smart förvaring under den platsbyggda sittbänken ger en trevlig såväl som praktisk lösning i anslutning till entrén.

Garage

Garage i länga med bekväm access direkt från den privata utemiljön. Porten mot parkeringen är motoriserad och laddbox med lastbalanserare finns installerad.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Radhus

Boarea:

121 kvm

Biarea:

80 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2 - 3

Pantbrev:

12

Pantbrev summa:

2 289 000

Byggnad

Byggnadstyp:

2-plans radhus med källare

Byggnadsår:

1979

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Stomme:

Betong

Fasad:

Tegel

Fönster:

3-glas isoler

Bjälklag:

Betong

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Övriga byggnader:

I anslutning till entrén finns ett rymligt förråd med plats för cyklar och fritidsutrustning.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 76kWh/m² och år
Energiklass: B
Primärenergital: 64kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 27 sep. 2021

Övrigt:

Mycket välskött fastighet som löpande underhållits. Särskilt värt att nämna enligt nedan:
2022 laddbox med lastbalanserare installeras.
2021 uteplats entrésidan anläggs, fönster byts på plan ett och uteplatsen i väster för nytt tak.
2020 målas merparten av de interiöra ytskikten.
2019 badrummet på plan ett renoveras.
2012 fjärrvärmeväxlaren byts.
2011 renoveras badrummet och fönstren byts på plan två.
Fiber genom comhem.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

6 402 kr/år

Elkostnad:

13 375 kr/år

Väg/samfällighet:

27 684 kr/år

Total driftkostnad:

47 461 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Nätbolag:

Öresundskraft

Kommentar:

Den angivna elkostnaden är reducerad med elstödet om 5 528 kr för 2022. I samfällighetskostnaden ingår vatten, renhållning, garageplats samt skötsel och underhåll av gemensamma ytor.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Musikanten 25

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Helsingborg Musikanten GA:2 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning

Planbestämmelser:

Stadsplan (1984-10-11)

Tomtarea:

133 kvm

Beskrivning bilplats:

Förutom tillhörande garageplats finns gott om fria p-platser i samfälligheten.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 162 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2018

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

573 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1979

Taxeringsvärde:

1 589 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Ramlösa är ett attraktivt villaområde 5 km sydöst om centrum med anor från sent 1800-tal. Bebyggelsen består mestadels av vackra sekelskiftesvillor med ståtliga Ramlösa Brunnshotell som förebild. Här finns också nyare delar med både friliggande villor och radhus. I den östra delen av den vackra Brunnsparken finns ett fåtal äldre bostadsrättsföreningar i pampiga byggnader och mot väster ligger HSB Brf Brunnsparken med nästan 300 lgh. Parken är omtyckt av både stora och små med en spännande natur och fina promenadvägar. Under året arrangeras flera trevliga event såsom julmarknad och Ramlösa Brunnsdag. Sist men inte minst finns möjlighet att dricka brunn från källan, precis som på Karl XII: tid.
I parken finns badhuset som ger tillfälle till yoga och vattengympa, här finns också möjlighet att boka barnkalaset.

Närservice:

I Ramlösa finns en pizzeria och en välbesökt asiatisk restaurang. I närheten finns flera stora matbutiker.

Kommunikation:

I Ramlösa finns goda kommunikationer med både buss och tåg. Stationen ger er möjlighet att vara i centrum på bara några minuter och tar er också mot Lund, Malmö och Köpenhamn. Både Österleden och påfart till E6:an nås enkelt. Cykelvägar finns både mot centrum och mot Råå.

Övrigt:

I Ramlösa finns flera fina alternativ på barnomsorg, både privata och kommunala förskolor med olika inriktningar. Skola åk 0-6 finns på närliggande Västra Ramlösa skola och på Ramlösa Friskola, åk 0-9 finns på Gustavslundsskolan.

Planritningar

Kolla restider

Folke Bernadottes väg 347, 25657 Ramlösa

Alla lediga objekt