Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Höganäs , Höganäs Långgatan 37

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 84 m2
Tomtarea: 279 m2
Charmig 1,5-plans sekelskiftesparhus i Höganäs!

Välkommen till denna sekelskiftesbostad som bjuder in till en atmosfär av klassisk bevarad charm och samtidigt levererar den bekvämligheter som passar dagens livsstil. Med två rymliga sovrum och badrum på övre plan samt generösa sällskapsytor med kök, vardagsrum och gäst-wc på entréplanet, är detta boendet skräddarsytt för den lilla familjen eller för dem som strävar efter en harmonisk livsstil i en hemtrevlig miljö. Den mindre trädgården omfattande 300kvm ger dig frihet att njuta av utomhuslivet utan att behöva spendera timmar på trädgårdsarbete varje vecka. Det erbjuder dig möjligheten att skapa din egen privata oas, anpassad efter dina önskemål och behov.
Varmt välkommen att boka visning med ansvarig mäklare!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Välkommen in i detta charmiga parhus där du möts av en inbjudande hall. Subtila ljusrosa väggar, återkommande i hela bostaden, skapar en hemtrevlig känsla och kontrasterar fint mot ett ljus tonat laminatgolv som sträcker sig vidare in i köket. I hallen finns plats för familjens ytterplagg och trappa som leder upp till övre plan.

Kök

Köket har genomgått en omfattande renovering under 2021 där vita köksluckor med dekorativa vitriner smakfullt kompletteras av det vita liggande kaklet med subtil struktur. Träbänkskivan ger en varm kontrast till det vita kaklet och erbjuder generösa arbetsytor och förvaring. En liten matplats vid fönstret ger en mysig plats att njuta av måltider med utsikt över trädgården. Den moderna maskinella utrustningen inkluderar en varmluftsugn och induktionsspishäll från IKEA , en spisfläkt från Franke, en diskmaskin från Samsung samt en rostfri kyl och frys, också från Samsung. Infälld belysning i både vitrinskåp och funktionella placeringar skapar en behaglig atmosfär och möjliggör anpassad belysning, vilket är perfekt för att skapa stämning och underlätta användningen av köket.

Vardagsrum

Huset är centrerat kring det rymliga vardagsrummet som välkomnar till avkoppling och umgänge. Med gott om plats kan det enkelt inredas med både sittgrupper och matplats, om så önskas. Genom de stora fönstren flödar ljuset generöst in i rummet, vilket tillsammans med den imponerande takhöjden skapar en härlig atmosfär av ljus och rymd. En mysig braskamin placerad på strategisk plats värmer upp rummet under kyliga kvällar och bidrar till den hemtrevliga atmosfären. Det traditionella plankgolvet förstärker hemmets autentiska atmosfär och skapar en inbjudande miljö.

Gäst - wc

Till höger i hallen smidigt beläget under trappan finns en praktisk gäst-WC. Med sitt slitstarka plastgolv och komplett med toalett och ett mindre handfat, är detta utrymme optimalt anpassat för att tillgodose dina gästers behov.

Övre plan

Sovrum

På det övre planet välkomnas du av två rymliga sovrum. Väggarna är målade i en vit nyans, som tillsammans med den subtila ljusrosa tonen från entréplanet skapar en sammanhängande och harmonisk atmosfär genom hela hemmet. Det vackra plankgolvet bidrar till den tidlösa och charmiga känslan. I det större sovrummet finner du gott om plats för en dubbelsäng och tillhörande möblemang, samt generösa garderober för bekväm klädförvaring. Det mindre sovrummet är av samma karaktär med högt i tak och väggar i den ljusrosa tonen, tillsammans med det återkommande praktiska laminatgolvet som är lätt att underhålla. I hallen finns även en praktisk klädkammare som erbjuder gott om plats för allehanda klädförvaring, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda på dina kläder och tillbehör.

Badrum

Badrummet på övre plan är ljust och funktionellt med en ljus plastmatta och vita våtrumstapeter. Här finns bekvämligheter för daglig användning, inklusive en tvättmaskin av märket Cylinda och en torktumlare från Electrolux, staplade på varandra för att spara utrymme. Utöver tvättutrustningen finns även en WC, en vask samt ett badkar för avkoppling och välbefinnande. Armaturerna i både duschen och tvättstället har bytts ut år 2022.

Trädgård

Upptäck potentialen i den mindre trädgården som ändå erbjuder gott om möjligheter att skapa en trivsam utomhusmiljö som passar perfekt för din familj. Med en begränsad yta behöver du inte känna dig överväldigad av trädgårdsarbete, men du får ändå utrymme för att förverkliga dina utomhusdrömmar. Trädgården är strategiskt placerad åt norr och väster för att fånga upp maximalt med solljus under eftermiddagen och kvällen.
I trädgården ligger ett äldre förråd, som ger extra lagringsutrymme för trädgårdsverktyg och utomhusutrustning och intill finns en uteplats. Från trädgården når man även källaren med 1,60m i takhöjd, där elcentralen och värmepannan är belägna. På framsidan av huset finns en praktisk biluppställningsplats.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

84 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2

TV & Bredband:

Fiber indraget

Pantbrev:

8

Pantbrev summa:

1 900 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-parhus med källare

Byggnadsår:

1910

Byggnadsår - kommentar:

Värdeår 1930

Grundläggning:

Källare

Stomme:

Tegel

Fasad:

Tegel/puts

Fönster:

2-glas isolerfönster

Bjälklag:

Betong/Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vattenvärmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Äldre förråd om 10kvm på tomt

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 97kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 208kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 31 juli 2021

Övrigt:

Genomförda förbättringar och renoveringar:
2023 - Ny Luft/ vatten värmepump (Daikin)
2023 - Jordfelsbrytare luft/ vatten värmepump
2022 - VVS armaturer i badrum och gästwc
2022 - Ny elcentral
2021 - Nytt kök, Ikea
2020 - Nya fönster, 2-glas isolerfönster
2017 - Tak omlagt och tilläggsisolerat

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

11 486 kr/år

VA:

12 020 kr/år

Renhållning:

2 780 kr/år

Total driftkostnad:

26 286 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

9 889 kWh/år

Kommentar:

Elkostnad inkluderar uppvärmning samt hushållsel.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Höken 28

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1954-06-11) Tomtindelning (1946-03-22)

Tomtarea:

279 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 335 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

545 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1930

Taxeringsvärde:

790 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Höganäs, en pärla vid havet och en pulserande stad med en rik historia och modern charm. Beläget vid Sveriges västkust, erbjuder Höganäs en unik kombination av pittoreska stränder, grönskande natur och en levande stadskärna. Med en blomstrande keramiktradition och en mångfaldig kulturscen är Höganäs en magnet för konstnärer och kreativa själar. Dessutom lockar det mångsidiga utbudet av restauranger, caféer och butiker besökare från när och fjärran.
Kommunens barnomsorgs- och grundskoleverksamhet är indelad i sex enheter som omfattar förskola, familjedaghem, förskoleklass, grundskola och skolbarnomsorg (F-9).
I kommunen finns elva förskolor i enskild regi, varav tre drivs tillsammans med fristående skolor, vilka också erbjuder skolbarnomsorg.
Oavsett om du är ute efter avkoppling vid stranden, inspirerande konstupplevelser eller gastronomiska äventyr, har Höganäs något för alla.

Kommunikation:

Helsingborg når man via väg 111 på 25 min, och 112 tar man sig smidigt till bland annat Ängelholm, Jonstorp och Åstorp. Bra busskommunikation mellan Höganäs och Helsingborg med Regionsbuss, och även anslutningar till Mölle, Arild, Jonstorp/ Ängelholm samt Hjälmshult.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.
Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.
Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.
Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.
Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.
Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.
Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Långgatan 37, 26333 Höganäs

Alla lediga objekt