Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Järfälla , Jakobsberg Eriksgränd 9, 2 tr
2 945 000 kr som utgångspris
Avgift: 5 953 kr
inkl. värme och kallvatten. Varmvatten och hushållsel debiteras efter förbrukning.
Boarea: 79 m2
Rum: 3
Våning: 2 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan.
Balkong: Ja
Vänligen kontakta ansvarig mäklare för visning!

På andra våningen med njutbar balkong i dubbel upplaga härligt inbäddad i grönska, väntar här ett synnerligen smakfullt hem med yteffektiva kvadrat och luftig, öppen planlösning mellan kök samt generösa vardagsrumsytor. Klassisk trestavig parkett samspelar med vitmålade, släta väggar och vacker köksinteriör i beigt från Vedum. Vidare finner vi två inbjudande sovrum med bra förvaringsmöjligheter samt med direktaccess till en av de njutbara balkongerna. Lägg där till ett stilrent badrum i helkaklat utförande med dusch och egna tvättmöjligheter i tvättmaskin samt torktumlare. Här bor du nära naturen med alla möjligheter till rekreation och sport. Järfälla sportcenter erbjuder både sporthall, simhall, tennisbanor, fotbollsplaner och ishall. Föredrar du utomhusaktiviteter finns naturreservatet Järvafältet med flertalet vackra promenad- och joggingstråk. I Görvälns naturreservat strövar du fritt med vy över Mälaren. Badar gör du vid härliga Görvälnsbadet. Vintertid kan du ta en skridskotur på Mälaren och i Bruket finns slalombackar och längdskidåkningsspår. I närliggande Jakobsbergs centrum finns ett hundratal butiker och gott om restauranger. Bara ett stenkast bort finner du Barkarby Handelsplats där du har Stockholm Quality Outlet, Ikea samt över 80 butiker. Kommunikationerna är goda oavsett om du väljer bil, cykel eller kollektiva färdmedel. Bussen har du bokstavligt talat direkt utanför dörren, garageplatser finns att hyra och med pendeltåget tar det 21 minuter till Stockholms central. Föredrar du att ta cykeln till jobbet finns här mängder av cykelvägar som omsluter och förenar.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen är rymlig och inbjudande med tålig klinker på golv som några steg längre in övergår i trestavig ekparkett, som tillsammans med vitmålade väggar utgör ett genomgående inslag för hela bostaden. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläderna och även förvaring i en garderob. Härifrån når vi även våningens förråd/klädkammare.

Badrum

Näst på tur står en helkaklad badmiljö, där grå klinker från Centro harmonierar med vitkaklade väggar. Välutrustat med spegel, handfat, wc och dusch med vikdörrar i glas samt tvättmaskin och torktumlare.

Vardagsrum

Vidare in inviterar vida allrumskvadrat i semiöppen planlösning med det eleganta Vedumköket. Här inryms med lätthet såväl soffgrupp som mysiga fåtöljer. Generösa fönsterpartier förser rummet med ett härligt ljusinsläpp och ackompanjeras av helglasad terrassdörr ut mot en av balkongerna.

Kök

Härnäst erbjuds vi ett smakfullt och kvalitativt kök från Vedum med suverän förvaring bakom släta luckor i sand och väl tilltagna arbetsytor med laminatskiva i grått och vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen i vitt från Cylinda består av spis med häll, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Intill ett strålande fönsterparti i gavelläge finns plats för ett större matbord.

Sovrum 1

Mastersovrum är av god storlek och förser oss med en interiör i form av trestavig ekparkett som möter väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti och ypperlig förvaring i klädkammare samt i garderober.

Sovrum 2

Även det andra sovrummet är bra till sin storlek och inrett med trestavig ekparkett som möter väggar i vitt och ljusbringande fönsterparti som ackompanjeras av glasad terrassdörr ut till våningens andra balkong.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

79 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har direktaccess till två balkonger av vida kvadrat.

Andel av årsavgift:

2.8582 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel av årsavgift: 2,8582 %. Andel insats har ej specificerats av förening.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

1 019 108 kr

Lägenhetsnummer förening:

35

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Jakobsberg 18:43

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2022

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnad

VA:

4 200 kr/år

Total driftkostnad:

4 200 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Beräknad driftskostnad för varmvatten uppgår till 4200 kr/året.

Förening

Namn:

Brf Jakobs Trädgård

Organisationsnummer:

769640-2226

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Jakobs trädgård är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter, samtliga med bostadsrätt.

Föreningen äger marken.

Individuella elmätare sitter i varje lägenhet.

I föreningen finns barnvagnsparkering och cykelrum.

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 9 st platser i garaget och 3 markparkeringar. Det finns även 2 ladd-platser för elbil (endast på markplan), dessa är tidsbegränsade och förlängs med en månad i taget. Platserna har en ömsesidig uppsägning på en månad pga. att dessa är reserverade för en framtida bilpool. -Markplats 900 kr/månad, (1050 kr med 150 kr i rabatt t.o.m. 2023-12-31.) – Inga lediga platser i dagsläget. -Ladd-plats 1425 kr/månad (endast för el-bilar) Vänligen observera att elförbrukningen kommer debiteras. -Garage 1100 kr/månad (1500 kr med 400 kr rabatt t.o.m. 2023-12-31.) – Finns ca 2 lediga. Det är ganska högt tryck på parkeringen så antalet lediga platser kan komma att ändras snabbt.

Bredband/TV:

Bredband finns via öppen fiber.

Renoveringar:

Då fastigheten är nybyggd finns ingen planerad renovering i dagsläget.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Avgiften höjdes med 6 % från den 1/7 2023. Föreningen har i dagsläget inte svarat på om det finns fler planerade höjningar.

En överlåtelseavgift tas ut om 1313 kr, som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant.

Antal lägenheter:

53

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Föreningen har IMD av el och varmvatten.

Föreningen har inte svarat för om balkonger upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Förråd finns i lägenhet.

Omgivning

Allmänt om området:

Den planerade Barkarbystaden är ett av landets större byggprojekt. Fram till 2025 räknar kommunen med 5000 nya bostäder, 6000 arbetsplatser, skolor, högskola, pendeltågstation. Pågående utbyggnad av tunnelbanans blå linje med uppgång i Barkarbystaden.


Här bor du nära IKEA och med Barkarby Handelsplats hela utbud. Förskolor och skolor finns i närområdet. En busslinje finns också till Jakobsbergs centrum samt till pendeltåget som tar dig till Stockholms Central på 16 minuter. Arlanda och Bromma Airport finns bara 30 minuters bilresa bort.


Järvafältets Naturreservat är ett av Stockholms absolut största strövområden. Området börjar precis utanför bostadskvarteret. Bortanför hagen sträcker det stora naturreservatet ut sig med sina skogar, ängar och promenadstigar. Här finns även Säbysjön och Järfälla Ridcentrum med ridskola och årlig Hubertusjakt.

Till Viksjö Golfklubb tar det inte mer än tio minuter med bil från Barkarbystaden. Här finns två fina banor, ett 18-håls och ett 9-håls, samt golfshop och restaurang med lunchservering.

På andra sidan E18 breder Mälaren ut sig ett par mil. Från Stäket i norr till Bolinder Strand och Kallhälls Friluftsbad.

Barkarby Handelsplats med IKEA ligger bara ett par minuters promenad från huset. Idag finns de flesta stormarknadskedjor representerade här; bland annat inom möbler, inredning, trädgård, kläder, hemelektronik och byggvaror.

KOMMUNIKATIONER
Med pendel från Barkarby tar du dig till Stockholms City på ca 16 min. Bussförbindelser mot Jakobsbergs Centrum. Med bil tar du dig snabbt ut på E18 mot Stockholm eller Enköping.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i
huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om
sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger
anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga
p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande
föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av andelen i
bostadsföreningen. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar
för föreningen.
Den aktuella lägenheten är belägen i en s.k. bostadsförening. En bostadsförening är en förening som
bildades före 1930 och som upplåter nyttjanderätt till bostad på obegränsad eller begränsad tid. En
andel i en bostadsförening är därmed en andel i en ekonomisk förening, som är förenad med
nyttjanderätten till viss del av föreningens fastighet. Andelen faller dock inte under
bostadsrättslagens regler, utan lagen om ekonomiska föreningar.
En andelsägare i en bostadsförening med begränsad upplåtelsetid kan inte pantsätta lägenheten. En
andelsägare med obegränsad upplåtelsetid kan normalt pantsätta lägenheten, men banken vill ofta
granska stadgarna innan lån beviljas.
Som exempel på skillnader mellan en bostadsförening och en bostadsrättsförening kan nämnas att
det i en bostadsförening är årsstämman som beslutar om årsavgift, till skillnad från i
bostadsrättsföreningar där det är styrelsen. Det kan t.ex. också finnas avvikelser i föreningens
stadgar om rösträtt, jämfört med vad som gäller för bostadsrätter. Bostadsföreningar saknar vidare
krav på registrerade ekonomiska planer. Ytterligare skillnader finns.
En följd av att det är en bostadsförening är att köparen bör noggrant undersöka sin möjlighet att
finansiera köpet. Köparen bör även informera sig om de skatterättsliga konsekvenser som följer av
att det är fråga om en andel i en bostadsförening och inte en bostadsrätt.
UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av andel i bostadsförening;
Andelen i bostadsföreningen ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare
och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick
och användning. Reglerna om fel i andel i bostadsförening finns i köplagen (eftersom en andel i
bostadsförening är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från
reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och
felansvar har prövats av domstol.
Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av andelen i bostadsföreningen möjliggörs i regel genom att en visning av
bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i
efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen
uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste
köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt.
Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan
konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade
genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha
räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan
det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd.
Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart andelen i bostadsföreningen utan även
förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större
renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför
ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Köparen uppmanas, som en del av sin undersökning, ta del av det avtal som föreligger mellan
andelsägaren och bostadsföreningen rörande nyttjandet av bostaden.
Säljarens skyldigheter och betydelsen av att andelen i bostadsföreningen överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när andelen i bostadsföreningen säljs i befintligt
skick, krävs att omständigheten innebär att andelen i bostadsföreningen är i väsentligt sämre skick än
vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat
förutsätta. Att andelen i bostadsföreningen överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form
av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande andelen i
bostadsföreningen. Även om andelen i bostadsföreningen sålts i befintligt skick, kan den alltså anses
vara felaktig om den avviker från uppgifter om andelen i bostadsföreningen som säljaren har lämnat
före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt
förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i
säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller
misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens
skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller
generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.
Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare
och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna
kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en
säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring
tecknas för objektet.
DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt
schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad
antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i
normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.
ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 %
av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en
pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter andelen i bostadsföreningen.
Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt
hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig
mäklare.
BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett
skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Samma sak gäller i detta fall, då säljaren som en del
av villkoren för försäljning och budgivning uppställer krav på skriftligt köpeavtal för att bundenhet
ska uppkomma för köpare och säljare. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att
fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare.
Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut
i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att
vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har
undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade
bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud
som läggs.
BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad
om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl
upprättad.
FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell
ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och
tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får
för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med
administrationsersättningen nedan.
ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina
fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således,
via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av
bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten
Kommenterad [OB1]: Överväg att anpassa texten efter
vad som faktiskt gäller, eftersom det är en bostadsförening
tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av
Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds
räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund.
Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som
Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:
Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya
annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i
provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en
engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den
försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om
inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma
fastighetsmäklaren tillgodo.
HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på:
www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.
ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då
antal nycklar inte alltid kan garanteras

Planritningar

Kolla restider

Eriksgränd 9, 2 tr, 17754 Järfälla

Alla lediga objekt