Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Kävlinge , Ålstorp Rådjursvägen 13

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 130 m2
Biarea: 25 m2
Tomtarea: 1 119 m2
Spännande arkitektur med sober och elegant exteriör i en idyllisk miljö

Nu har vi nöjet att kunna erbjuda ett naturnära boende som utstrålar karaktär med moderna kontraster och mycket ljus. En bostad med spännande planlösning, perfekt belägen på härligt generös, insynsskyddad trädgårdstomt om 1119 m² med skogsparti som granne. Här lockar en läcker köksinteriör ackompanjerat av en ljus och rymlig matsal med braskamin, öppet upp i nock och stort glasparti mot trädäck i soligt söderläge. Dessutom finns här 3-4 sovrum, badrum samt gäst wc, vardagsrum med öppet upp i nock. Njutbar trädgårdsmiljö med flera solvänliga uteplatser på upphöjda trädäck. En charmerande idyll i mysiga Ålstorp, med direkt närhet till både buss, skola, förskola och prisat hembageri på gatan. Badvänliga sjöar inom 10 minuter till Järavallens naturreservat.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Entré

En sober svart fasad med accentuerande röd entrédörr bjuder in till en stilren hall, som ståtar med svart skiffergolv tillsammans med vitmålade väggar. Genast slås man av den luftiga känslan ifrån öppen planlösning och angenäm takhöjd som på flertalet ställen når 4,5 meter.

Matsal

Vidare in imponerar matsalens takhöjd med öppet till nock och synliga takbjälkar samt ett strålande ljusinsläpp från flera fönster som sträcker sig från golv till tak. Gedigen enstavsparkett samspelar med vita väggar och den stilrena Conturakaminen skänker såväl värme som stämning. Access till det generösa trädäcket i söder därtill, en ljuvlig förlängning av innemiljön som erbjuder solmöjligheter ifrån morgon till kväll. Här ute umgås man mer än gärna i goda vänners lag under årets varmare månader.

Kök

Smakfullt och mycket funktionellt kök med gott om förvaring bakom vita släta luckor med rostfria beslag, som möter specialbeställda bänkskivor i grått med klassiskt virrvarrmönster. Stor köksö med extra vask. Maskinparken består av side-by-side kyl/frys (Cylinda 2020), diskmaskin (Cylinda 2019), induktionshäll (Siemens 2013) med stänkskydd i glas ovanför, inbyggnadsugn (Cylinda 2020) samt fläkt kopplad på utsug (2009). Röd gummimatta, vita väggar samt infällda takspotlights. Utgång till trädäck i öster, perfekt för frukost eller lunch varma dagar.

Vardagsrum

I vardagsrummet gör sig takhöjden om 4,5 meter återigen påmind tillsammans med takbjälkar, fantastiska fönsterpartier och parkettgolv med skön komfortvärme från 2016. Även här finns terrassdörr med utgång till söderaltanen.
I hallen mellan vardagsrummet och köket finns en rymlig klädkammare.

Sovrum

Två bra sovrum som vardera rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang. I det ena rummet finns en stor garderobsmöbel som bakom smidiga skjutdörrar tar hand om förvaring av allehanda plagg och under fötterna vilar en heltäckningsmatta. I det andra sovrummet lockar ett behagligt ljusinsläpp från takfönster och ett fönster som sträcker sig från golv till tak liksom i det andra rummet. Vacker ljus parkett pryder golvet.
Ett tredje sovrum är beläget i anslutning till köket, med röd matta och plats för säng och skrivbord om man så önskar. Toalett och handfat en-suite.

Badrum

Helkaklat badrum i tidlöst grått och vitt. Totalrenoverat 2011 med grått sjöstensgolv med golvvärme och vitkaklade väggar med grå pelare. Högt väggskåp och kommod i ek. Duschhörna med välvda glasväggar. Toalett, spegel med integrerad belysning samt spegelskåp med hyllor. Separat utrymme med tvättmaskin och torktumlare. Även varmvattenberedaren byttes ut vid renoveringen.

Gäst-wc

Separat gästtoalett med kaklade väggar i svart och vitt ligger i anslutning till det ena sovrummet. Här finns handfat samt toalett.

Loft

Loft med trappa från köket erbjuder plats för både säng och separat lekhörna, läsfåtölj eller arbetsplats. Charmerande kvadrat med trägolv (ytskikt på golvet saknas på en liten del) och fint ljusinsläpp från både takfönster och ett stort trekantigt fönster.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

130 kvm

Biarea:

25 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

6

Varav sovrum:

3 - 4

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

2 500 000

Byggnad

Byggnadstyp:

Enplansvilla med sovloft

Byggnadsår:

1972

Grundläggning:

Plintar

Stomme:

Trä

Fasad:

Träpanel

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Shingelpapp

Utvändigt plåtarbete:

Svart plåt

Uppvärmning:

Direktverkande el + luft/luftvärmepump + braskamin

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft och självdrag

Övriga byggnader:

Verkstad - isolerad med fönster och el. Förråd - isolerat med fönster och el.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 108kWh/m² och år
Energiklass: F
Primärenergital: 180kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 7 apr. 2019

Övrigt:

Taket omlagt 2003.
Fönster 2003, fönster i sovrum mot gatan 2008, badrum 2011, fönsterparti i köket samt takfönster loftet 2013, fönster i sovrum mot gården 2016.
El renoverad 2008, 2011.
Conturakamin installerad 2006.
Kök från IKEA 2008.
Ventilation 2008/2009.
Luftvärmepump 2013.
Jordfelsbrytare är installerad.
Uppgifterna ang ovanstående renoveringar är lämnade av tidigare ägare.

Säljaren har bredband via Skånes öppna stadsnät AB fn 203:-/månad, Bahnhof 100/10 mbit fn 87:-/månad.
Säljaren upplyser om att ytskiktet på golvet ovanför trappan till loftet är inte färdigställt, att det finns en skadad vindskiva, samt att handfatet i badrummet har en krackelering.

I köpet ingår garderobsvägg i sovrum, vitrinskåp i kök, säng på loftet och garderob i hallen.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

20 100 kr/år

VA:

3 000 kr/år

Väg/samfällighet:

2 900 kr/år

Renhållning:

3 100 kr/år

Total driftkostnad:

29 100 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

I avgiften för el ingår hushållsel och uppvärmning. I samfällighetsavgiften ingår skötsel och underhåll av vägarna, grönområden och gatubelysning.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ålstorp 19:79

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Kävlinge Ålstorp GA:4 ändamål: Vägar

Planbestämmelser:

Byggnadsplan Detaljplan

Tomtarea:

1119 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Lummig trädgårdstomt med varierad växtlighet bl a klätterrosor rabattrosor, flox, uppstammade vinbär svarta/röda, fantastisk rhododendron i olika nyanser av vitt och rosa och knallgul forsythia. Soligt belägna trädäck i både öster och söder att uppleva årstidernas skiftningar ifrån.

Försäkringsbolag:

If

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 084 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2018

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

589 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1972

Taxeringsvärde:

1 495 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Ålstorp är ett bostadsområde i tätorten Hofterup i Kävlinge kommun som är belägen ca 5 km norr om Löddeköpinge och som ligger längs med E6:an. I området finns också sommarstugeområdena Furunäs och Furuhill som numera är bebyggda med åretruntvillor. Ålstorp erbjuder en avkopplande boendemiljö med skog, hav och strand i omedelbar närhet. Omgivningarna är lummiga och grönskande med skog och små lugna gator. Det finns flera badplatser på bara några kilometers avstånd. Motionsslingor och härliga strövområden finns på Järavallens naturområde men även Saxtorpsskogen har fina rekreationsområden. Här huserar även Brukshundsklubben. Två underbart fina konstgjorda badsjöar finns vid området. För den golfintresserade finns Barsebäcks golfklubb i skog och havsnära miljö.

Med bil kommer man bara på några minuter ut på E6:an mot Lund och Malmö samt Landskrona och Helsingborg. Skånetrafikens bussar går kontinuerligt till Lund och Malmö och har även direktbuss till Landskrona. Det går även bussar till Kävlinge som tar en vidare med tåg. Från Dösjebro som bara ligger några km bort finns även en tågstation. Därifrån går tåg söderut till Kävlinge, Lund, Malmö och Köpenhamn. Går även tåg norrut till Landskrona, Helsingborg och Ängelholm. Med bil till Lund tar det ca 25 minuter.

Det finns jourbutik, pizzeria, bensinstation samt ett hembageri i närområdet. Ålstorps Hembageri är ett kvalitetsbageri av rang - där kan man handla frukost och kaffebröd. Det största serviceutbudet finns dock på Center Syd eller Löddeköpinge centrum endast några kilometer bort. Här finns allt du kan önska av shopping. I Löddeköpinge finns även folktandvård, bibliotek, café och restauranger. Här finns också badhus och sporthall.

Förskolor finns det förnärvarande två stycken i närområdet; Henkelstorp förskola samt Skönadals förskola. Skönadalsskolan är en F-6 skola med fritids, fritidsgård och fritidsklubb. Närmsta högstadium finns i Löddeköpinge, men även i Häljarp, Kävlinge och Lund.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådan delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastighet senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Om ett förtigande av ett fel dessutom innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren även gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2 % på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Rådjursvägen 13, 24652 Löddeköpinge

Alla lediga objekt