Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Kävlinge , Löddeköpinge Barsebäcksvägen 17A
4 695 000 kr utgångspris
Boarea: 98 m2
Biarea: 52 m2
Tomtarea: 996 m2
Centralt läge! Vackert putsat hus med fin trädgård!

Välkommen till denna charmiga 1,5-plansvilla centralt i Löddeköpinge! Med 98 kvm boyta, källare och 998 kvm trädgård är detta hemmet för den mindre familjen. Renoverad fasad, nya fönster. Entréplan med stort vardagsrum, nytt kök från 2019/2020, uterum och extra rum för flexibel användning. Övre plan med två sovrum och badrum. Trädgård med altan och växthus skapar en rogivande oas. En unik möjlighet att äga ett hem med historia och modern komfort, nära centrala Löddeköpinge. Välkommen hem!

Visningar

söndag 26 maj 15:30 - 16:00
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Vardagsrum

Vardagsrummet är husets naturliga samlingspunkt och erbjuder bland annat braskamin,
fönster i tre väderstreck som ger ett vackert ljusinsläpp och stora och lättmöblerade ytor
med plats för både soffa och matbord. Ett rymligt och trevligt rum med äldre parkett och
vitmålade väggar.

Kök

Arbetsvänligt kök, renoverat 2019/2020 och inrett med vita luckor samt brun bänkskiva. På golvet ligger ett klinkerliknade klickgolv i grått. Fönster mot trädgården. Från köket når ni uterummet med härlig access till den lummiga trädgården på husets baksida. Utrustning består av: Spis, fläkt, kyl och frys samt diskmaskin.

Uterum

Ett par trappsteg ner från köket når ni ett trevligt uterum där ni kan njuta från tidig vår till sen höst. Flera fönster ger gott om ljusinsläpp och dörr ut mot det anslutande trädäcket.

Sovrum/allrum

Tidigare garage som nu byggts om till allrum/sovrum eller kanske butikslokal ?

Övre plan

En svängd furutrappa leder upp till övre plan och här möts ni av två rymliga sovrum på varsin gavel, hall och badrum. Första sovrummet är tillbyggt över garaget. Här finns utgång till en balkong. På motsatt gaveln finner ni nästa sovrum som är väl tilltaget i storlek.

Gästtoalett

På entréplan finns en gäst-wc med toalett och handfat.

Badrum

Badrum på övre plan, renoverat i slutet av 1990-talet med helkaklade väggar och klinkergolv. Dusch, toalett och handfat.

Källare

Källare med bonusytor som ger bra med förvaringsmöjligheter. Här finns tvättstuga med
tvättmaskin och torktumlare. Pannrum och förrådsutrymme. Här finns även en duschkabin samt ett litet pentry.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

98 kvm

Biarea:

52 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Enligt taxeringsinformationen är boyta 74 kvm

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2 - 3

TV & Bredband:

Fiber

Pantbrev:

10

Pantbrev summa:

2 465 000

Tillträde:

omgående möjligt

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår:

1946

Grundläggning:

Källare

Grundmur:

Betong

Fasad:

Puts ( STO från 2023)

Fönster:

3-glas nya 2022 Trä/aluminium

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Luft/luft vatten värmepump från 2022, Mitsubishi Eco.

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 74kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 21 jan. 2024

Övrigt:

2022 nya dörrar och fönster samt värmepump
2023 isolering på vinden och ny STO puts fasad. Delvis bytt element. Byggt sovrum i gamla garaget.

FIBER finns indraget i huset.

Eventuellt delningsbar tomt, vid intresse bör detta noggrant undersökas med kommunen.

Driftkostnad

Uppvärmningskostnad:

20 000 kr/år

VA:

4 000 kr/år

Sotning:

500 kr/år

Renhållning:

1 600 kr/år

Försäkring:

5 000 kr/år

Total driftkostnad:

31 100 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

7 838 kWh/år

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Löddeköpinge 93:288

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1974-09-09)

Tomtarea:

996 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 921 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

885 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1946

Taxeringsvärde:

1 036 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Löddeköpinge med omgivningar erbjuder ett trivsamt och barnvänligt boende med natursköna omgivningar. Här kan du njuta av strövområdet i Sandskogen och en saltdoftande närhet till havet. Bebyggelsen är blandad med både villor och bostadsrätter. Det är en aktiv by med gång- och cykelvägar till livets pusselbitar såsom förskola, skola, simhall, idrottsplats och annan service. För dig som är intresserad av golf finns trevliga Björkenäs GK i närheten, en naturskön 12-hålsbana som erbjuder spel och tävlingar för alla nivåer.

Närliggande Lödde Sandskog erbjuder, utöver trevliga promenadsträckor, ett rikt djur- och fågelliv. Just Sandskogen huserar allt från mindre sommarstugor till tillbyggda stugor som används som åretruntboende. Här finns även större nybyggda villor som byggts på avstyckade tomter.

Trots att naturen blir din närmsta granne med havet endast två kilometer bort får du all service som behövs på nära håll. En kort promenad bort finns Lödde centrum med affär, bank, bibliotek, restauranger, tandläkare och bageri. I närheten finns även området stora shoppingcenter, Center Syd, en lekfull galleria med rum för avkoppling och shopping i fler än 60 välkända butiker. Här finns också de stora mataffärerna praktiskt samlade på behagligt avstånd.

När det gäller barnomsorgen har Löddeköpinge ett flertal kommunala och fristående förskolor och grundskolor. Orten erbjuder skola upp till och med högstadiet.

E6:an fungerar lite grann som bygdens pulsåder och skapar goda pendlingsmöjligheter med ungefär 20-25 minuters bilväg till Malmö, Helsingborg och Lund. Längs vägen finns också goda busskommunikationer till Lund och Malmö.

Övrigt:

Mer information hittar ni på www.kavlinge.se

Kommunala förskolor:
Brynstenens förskola, Bullerbyns förskola, Myrstackens förskola, Söderparks förskola, Tolvåkers förskola och Kompassens förskola.

Fristående förskolor:
Barsebäcks montessori, Solrosens förskola och Jb Lödde.

Kommunala grundskolor:
Nyvångskolan F-6, Söderparkskolan F-6 och Tolvåkerskolan 7-9.

Fristående skolor:
Barsebäcks montessori och Jb Lödde

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Barsebäcksvägen 17A, 24630 Löddeköpinge

hitta.se
Alla lediga objekt