Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Kristianstad , Tollarp Tränevägen 11

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 157 m2
Tomtarea: 1 378 m2
Mysigt villaboende med stort garage i Tollarp!

Välkomna till detta fina boende med gamla anor, en tidlös pärla där historiens vingslag möter modern touch. Huset bär stolt på sin hundraåriga historia, och detaljer vittnar om en omsorgsfull renovering samt tillbyggnad (2004) där det gamla har smält samman med det nya på ett fint sätt.

När du kliver över tröskeln möts du av en atmosfär fylld av charm och karaktär. De vackra originaldetaljerna som ger huset dess charm har bevarats med respekt och kärlek. Här får man stora sällskapsytor, härligt kök med tak upp i nock med synliga bjälkar, upp till fyra sovrum samt två moderna helkaklade badrum och rymlig tvättstuga.

Den moderna touchen är påtaglig, och du kan njuta av hög standard och smarta lösningar som smälter samman med husets klassiska karaktär.

Upplev bekvämligheten av ett stort dubbelgarage, komplett med en praktisk verkstad och generösa förvaringsmöjligheter. Garaget byggdes ut 2008 och har vatten och avlopp indraget. Här finns utrymme för att förverkliga dina hobbyprojekt eller bedriva verksamhet. Bakre delen, som redan har egen ingång samt tvåglasfönster, skulle kunna avdelas och byggas om till en lägenhet för tonåringen eller varför inte hyra ut!

Trädgården belägen i söderläge, bjuder in till avkoppling på de vackra uteplatserna där du kan njuta av solen från tidig morgon till sen kväll. Ett fristående uterum förlänger sommarkvällarna och ger en perfekt plats att umgås med familj och vänner. I anslutning till garaget finns generösa hårdbelagda ytor som erbjuder gott om plats för biluppställning, perfekt för den bilentusiasten eller den som helt enkelt värdesätter bekvämligheten av extra utrymme.

Beläget på gångavstånd från centrala Tollarp har du allt du behöver inom räckhåll på gångavstånd. Samtidigt kan du njuta av den fridfulla tillvaron i ditt eget gröna paradis. Fiber finns i fastigheten.

Ett varmt och ombonat hem och en plats där du kan skapa minnen med de gamla anorna som huset så stolt bär på. Välkommen hem!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Rymlig och ljus hall som ger oss förnimmelsen av att detta är ett hem med anor. Trappa mot övre plan samt fin vägg mot allrum där vackert tegel tagits fram. Plats för ytterkläder och skor. Riktigt fint klinkergolv mot vita väggar.

Allrum

Till höger från hallen öppnas det upp mot stort allrum öppet upp i nock vilket ger en härlig känsla tillsammans med den centralt placerade kaminen. Här har man plats för både matbord och soffgrupp. Utgång till uteplatsen i söderläge.

Sovrum

Till vänster från hallen till vänster nås stort sovrum med gott om plats för dubbelsäng.

Badrum

Lyxigt med eget helkaklat badrum med dusch renoverat av fackman 2004. Ingång från sovrummet.

Kök

Ett riktigt drömkök! Öppet upp i nock med synliga bjälkar. Köksö där man gärna spenderar tid alla dygnets timmar men som och så erbjuder praktisk förvaring. Fräscha vitvaror och stilrent kaklat.

Tvättstuga

Rymlig och fräsch tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt praktisk förvaring.

Badrum/kontor/sovrum

Då man passerat köket finns trivsamt litet genomgångsrum som idag används som kontor. Därifrån nås det stora helkaklade badrummet med dusch. Vidare nås ett större rum som väl fungerar som sovrum med plats för dubbelsäng.

Sovrum övre plan 1

Rymligt sovrum med snedtak. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaring. Nymålat.

Sovrum/allrum övre plan 2

Rymligt sovrum/allrum med snedtak. Gott om plats för dubbelsäng samt förvaring.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

157 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

TV & Bredband:

Fiber finns i fastigheten.

Pantbrev:

9

Pantbrev summa:

1 516 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1900

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2004

Grundläggning:

Krypgrund

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä - nymålad panel 2023

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt (2010- 2008)

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Kamin / luft-luft värmepump samt elvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Stort fristående dubbelgarage

Energideklaration:

Energiklass: D
Energideklaration: Utförd
Datum: 18 jan. 2024

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Uppvärmningskostnad:

17 000 kr/år

VA:

6 000 kr/år

Sotning:

800 kr/år

Renhållning:

2 800 kr/år

Total driftkostnad:

26 600 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

Schablonmässiga kostnader med utgångspunkt i energideklarationen.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Ingenjören 4

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1950-11-17)

Tomtarea:

1378 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Beskrivning bilplats:

Riktigt stor hårdbelagd biluppställningsplats med singelyta.

Beskrivning uteplats:

Uteplatser både med morgonsol och i söder där du sitter i solen hela dagen.

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 383 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1963

Taxeringsvärde:

1 136 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

247 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Tollarp är ett medelstort samhälle söder om Kristianstad där man enkelt pendlar söderut eller norrut på nybyggda E22. Tollarp har skola F-9 samt idrottsanläggningar och aktiva ungdomsföreningar. natursköna omgivningar gör Tollarp populärt för såväl barnfamiljer som äldre.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten över huvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådan delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastighet senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli skadeståndsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Detta följer av köparens rätt till skadestånd på grund av säljarens försummelse. Om ett förtigande av ett fel dessutom innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren även gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnaden för eventuellt uttagande av nya pantbrev som är 2 % på pantbrevsbeloppet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Tränevägen 11, 29833 Tollarp

Alla lediga objekt