Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lerum , Gråbo Björbobacken 12

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 121 m2
Tomtarea: 1 046 m2
Välskött villa med natursköna omgivningar!

Längst in på Björbobacken ligger en ljuvlig villa om 121 kvm med naturen som närmsta granne och med direkt närhet till sjön Mjörn som erbjuder både bad, strövområden och motionsslingor. Trevlig tomt om ca 1046 kvm som ger plats för allt ni kan önska såsom garage, orangeri och stor altan med plats för loungemöbler och solstolar. Under 2023 installerades solceller vilket bäddar för låga elkostnader för framtida ägare. Huset är väldisponerat med 3 lättmöblerbara sovrum, tilltagen tvättstuga, ett L-format kök som ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet, ett stort badrum samt gäst-wc. Den öppna spisen är centralt placerad i vardagsrummet och skänker värme året runt. Vid behov går det att dela av vardagsrummet för att bygga ytterligare ett sovrum. Närmsta förskola ligger ca 500 meter bort och likaså närmsta busshållplats nås på några minuters promenad.

Varmt välkomna att höra av er till ansvarig mäklare!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Ljus och rymlig hall med avhängningsmöjligheter och bra förvaring via en garderob. Väggarna är tapetserade med en blå tapet och på golvet vilar ekmönstrat laminat som löper vidare tröskelfritt ut i resterande rum.

Kök

L-format kök som ger plats för större matsalsbord med tillhörande stolar. Bra arbetsytor och gott om förvaring via överskåp, underskåp och lådor. Ljust mosaikkakel ovan den mörka bänkskivan i slitstark laminat. Vita stilrena skåpsluckor med beslag i rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, ugn och micro i arbetshöjd, spishäll samt fläkt.

Vardagsrum

Vardagsrummet är väl tilltaget i storlek och här finns plats för soffgrupp, soffbord, vitrinskåp och ytterligare förvaring för den som önskar. Vid behov går detta att rum att dela av och på så sätt få ytterligare ett sovrum, barnrum alternativt kontor. Härifrån nås en av bostadens två utgångar till den ljuvliga altanen.

Sovrum I

Detta rum används i dagsläget som kontor. Här finns plats för kontorsmöbler alternativt säng, sängbord och garderob.

Sovrum II

Gästrummet som har plats för säng eller bäddsoffa, sängbord och förvaringsmöbel.

Sovrum III

Bostadens master bedroom med en angränsande klädkammare. Härifrån nås den andra utgången till den härliga altanen. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbel vid önskemål. Väggarna är tapetserade i en ljus kulör med rosenmönster. Stort fönster som skänker rikligt med ljus.

Badrum

Helkaklat badrum med stort praktiskt vädringsfönster. Ljust kakel pryder väggarna och på golvet vilar mörkt klinker. Utrustningen består av badkar, tvättställ med tillhörande kommod, WC, högskåp samt en garderob.

Gäst-WC

Helkaklad gäst-wc med mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna med en bård av mosaik. Utrustningen består av WC samt tvättställ med tillhörande kommod.

Tvättstuga

Väl tilltagen tvättstuga med ljusblå våtrumstapet på väggarna och ljus våtrumsmatta som pryder golvet. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare samt tvättho. Praktisk arbetsbänk med överskåp och underskåp samt städskåp.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

121 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

3

TV & Bredband:

Telia 100/100

Pantbrev:

3

Pantbrev summa:

2 631 775

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansvilla

Byggnadsår:

2010

Grundläggning:

Krypgrund

Grundmur:

Betong

Stomme:

Trä

Fasad:

Trä

Fönster:

3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Betongpannor

Utvändigt plåtarbete:

Lackerad plåt

Uppvärmning:

Luft/vatten

Ventilationstyp:

Mekanisk (endast frånluft)

Ventilation datum:

Godkänd 2024-01-23

Övriga byggnader:

Garage

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 60kWh/m² och år
Energiklass: D
Primärenergital: 115kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 24 jan. 2024

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Uppvärmningskostnad:

20 348 kr/år

Elkostnad:

10 120 kr/år

VA:

2 000 kr/år

Sotning:

435 kr/år

Väg/samfällighet:

500 kr/år

Renhållning:

1 412 kr/år

Försäkring:

2 900 kr/år

Total driftkostnad:

37 715 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Stenbokärr 1:4

Vatten och avlopp:

Enskilt vatten året om (förberett för kommunalt). Kommunalt avlopp

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Ale Burhult GA:1 ändamål: Vägar
Förmån: Officialservitut Väg, 1441-897.1

Planbestämmelser:

Byggnadsplan (1962-06-19)

Tomtarea:

1046 kvm

Beskrivning bilplats:

På uppfarten samt garage.

Beskrivning uteplats:

Altan finns på baksidan

Försäkringsbolag:

Watercircles

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

2 833 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

696 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

2010

Taxeringsvärde:

2 137 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Gråbo är en ort belägen i Lerums kommun. Omgiven av vacker natur och skogar är Gråbo en del av Göteborgs expanderande närområde och en plats där många väljer att bosätta sig på grund av dess natursköna omgivningar och samtidigt närhet till stadens bekvämligheter.

I Gråbo finner man bland annat olika former av service och faciliteter såsom skolor, förskolor, butiker, och idrottsanläggningar som möjliggör en bekväm vardag för dess invånare. Dess närhet till naturen ger också möjligheter till ett rikt friluftsliv, med närliggande skogar och sjöar som lockar till promenader, löpning, cykling och andra utomhusaktiviteter.

Övrigt:

Eventuell snöröjningsavgift kan tillkomma. Kontakta mäklaren för mer information.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på
det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.
För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas
Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Björbobacken 12, 44373 Gråbo

www.hitta.se
Alla lediga objekt