Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Brunnshög Brunnshögsgatan 52
1 950 000 kr som utgångsbud
Avgift: 2 327 kr
Tillkommer kostnad för individuell mätning av varm- & kallvatten samt hushållsel. Schablonberäknad total avgift om 452 kr/mån enligt ekonomisk plan. Obligatoriskt tillägg om 203 kr/mån för Telia Triple play tillkommer också.
Boarea: 35 m2
Rum: 1
Våning: 3 av 5
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Nyproducerad etta på expansiva Brunnshög!

VISAS EFTER ÖVERENSKOMMELSE! Vänligen kontakta mäklaren Anna Ahlström på 0703-131340 för visning.
Fantastiskt yteffektiv etta om 35 kvm i expansiva Brunnshög som du har möjlighet att flytta in i omgående!
Här bor man modernt och bekvämt två trappor upp med möjlighet att ta hissen direkt från markplan. Med en takhöjd om 2,7 meter så skapas en härlig rymdkänsla och med stora höga fönsterpartier så är ljusinsläppet maximalt. Från vardagsrummet nås den härliga balkongen i soligaste söderläge där man kan njuta av solen mestadels hela dagen.
I det helkaklade badrummet finns en kombinerad tvättmaskin och torktumlare som förenklar vardagsbestyren och i det fullutrustade köket från HTH så tillagas enkelt alla dagens måltider.

Brf Pärlan är perfekt placerat intill spårvagnens hållplats i väst och Nobelparken i öst. Härifrån kan du enkelt ta spårvagnen ner till city på några minuter.

Läs också gärna på mer om projektet via OBOS hemsida: https://obos.se/hitta-bostad/sok-bostad/skane/lund/brf-parlan/#projektfakta

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Se bifogad pdf för rumsbeskrivning från OBOS Kärnhem.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

35 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

1

TV & Bredband:

Telia Triple Play

Beskrivning uteplats:

Balkong i söderläge upplåten med bostadsrätt

Andel i föreningen:

0.5576 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget har ännu inte kunnat räknats fram från den ekonomiska planen.

Lägenhetsnummer förening:

52-1214

Lägenhetsnummer register:

1214

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Efter ök / tidigast 1 juli 2024

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Albert Einstein 1

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2024

Fönster:

Aluminiumbeklädda träfönster

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning

Övriga byggnader:

Förråd inuti lägenheten

Energideklaration:

Energideklaration: Ej angivet

Förening

Namn:

Brf Pärlan i Lund

Organisationsnummer:

769636-7791

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Projektet omfattar en byggnad som uppförs i 5 våningar, med en delvis 6:e våning som etage till lägenheter på plan 5. Totalt är det 107 lägenheter. På plan 1 (entréplan) finns 3 lokaler.

Fastighetens areal: ca 3 265 kvm
Lägenhetsarea: ca 6 709 kvm
Lokalarea: ca 765 kvm

På taket finns solceller för elproduktion för fastighetselen.

Individuell mätning (IMD) av kall- och varmvatten samt el till respektive lägenhet.

Det finns två gemensamma ventilationsaggregat.

Parkering:

Föreningen disponerar 57 p-platser enligt kommunens parkeringsnorm. P-platserna kommer att finnas i parkeringshuset Aurora (Solbjersvägen 30-32) fram tills att det nya p-huset Niels Bohr står färdigställt. I dagsläget vet kommunen inte när byggnation av detta kommer att påbörjas. P-huset Aurora ligger i samma hus som Hemköp. Platserna kommer att fördelas i turordning efter lägenhetsstorlek för 2,5 Rok – 4,5 Rok. Övriga lägenheter fördelas efter datum när man skrev sitt avtal. P-platserna hanteras av Lunds kommunala parkeringsbolag LKP och kostar 850 kr/mån och betalas med kort via LKP´s app. Parkeringstillstånd krävs. Inga fasta platser utan man parkerar på ledig plats. Elplatser finns också. Kostnad för elen på elplats betalas i appen. P-platsen följer person, inte lägenheten vid en eventuell försäljning. Föreningen är förbunden att erbjuda sina medlemmar en bilpool i minst 5 år. Bilpoolen är placerad i LKPAB:s P-hus.

Delade utrymmen:

Det finns en övernattningslägenhet samt ett hobbyrum för medlemmarna att nyttja. På innergården finns parkering för cyklar, en mindre lekyta samt nedkast till sopsug, vilken drivs av Lunds kommuns renhållningsbolag. Dessutom finns ett gemensamt cykelrum som rymmer ca. 52 cyklar.

Bredband/TV:

Tjänsteleverans med Telia beställs kollektivt och debiteras varje bostadsrättshavare om 179 kr/mån.

Renoveringar:

Se underhållsplan i ekonomisk plan.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

107

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Allmänt

Grundavgift månadsavgift är 2.327 kr. Utöver detta tillkommer kostnad för individuell mätning av varm- & kallvatten samt hushållsel.
Schablonberäknad total avgift för detta är 452 kr/mån enligt ekonomisk plan.
Obligatoriskt tillägg om 203 kr/mån för Telia Triple play tillkommer också.

Inget extern förråd tillhör lägenheten utan förråd finns inuti lägenheten.


1. Brf Pärlan har 57 p-platser enligt kommunens parkeringsnorm. Väntar besked på hur många av dessa platser som måste avsättas till lokalerna.
2. P-platserna kommer att finnas i parkeringshuset Aurora (Solbjersvägen 30-32) fram tills att det nya p-huset Niels Bohr står färdigställt. I dagsläget vet kommunen inte när byggnation av detta kommer att påbörjas. P-huset Aurora ligger i samma hus som Hemköp.
3. Platserna kommer att fördelas i turordning efter lägenhetsstorlek för 2,5 Rok – 4,5 Rok. Övriga lägenheter fördelas efter datum när man skrev sitt avtal.
4. P-platserna hanteras av Lunds kommunala parkeringsbolag LKP. Parkeringstillstånd krävs, vi skickar lista till LKP som tar fram parkeringstillstånd.
5. Inga fasta platser utan man parkerar på ledig plats. Elplatser finns också.
6. 850 kr /mån. Betalas med kort via LKP´s app. Man måste ladda ner appen och registrera sig.
7. Kostnad för elen på elplats betalas i Parkster-appen.
8. Parkeringsavtal skrivs med föreningen. P-platsen följer person, inte lägenheten vid en eventuell försäljning.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område i Östra Lund som med sitt strategiska läge lockar många bostadsköpare. Här får man på betryggande avstånd från innerstadens trafik och buller en lummig och trivsam boendemiljö. Närhet till bland annat Ideon Science Park, Lunds universitet, Lunds Tekniska högskola och många världsledande kunskapsorienterade företag. I området finner man både förskolor och skolor vilket gör området än mer välkomnande för barnfamiljerna. Här bor du på en plats med bra framtidsutsikter nära både natur, stad och bra kommunikationer. Ett attraktivt område för många bostadsköpare runt om i världen.

Kommunikationerna i området är goda. Med närhet till motorvägen, E22:an, kan man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig till andra delar av Skåne. Kollektivtrafiken är också bra med både stadsbusslinjer och regionbussar som går i området. I cykelstaden Lund kan du också med lätthet utnyttja de många cykelvägar som länkar området till stadens övriga delar.

De vardagliga bestyren underlättas med Ica på ett par minuters avstånd. Valmöjligheter finns då även Coop, Willys och Lidl ligger i närheten.

Bor man i området så är en av fördelarna just närheten till naturen. Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde där man kan njuta av Skrylle naturreservat.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Mäklarföretaget erhåller en administrationsersättning om 600 kronor för varje annons som publiceras på Hemnet. Mäklarföretag kan välja att samarbeta med Hemnet i marknadsföringssyfte och förmedling av Hemnets tilläggsprodukter där mäklare förväntas ge råd och rekommendationer till bostadssäljaren om vilken eller vilka av Hemnets produkter som passar bäst utifrån tex marknadsförhållanden och kundens situation. För detta arbete utgår en provision på de produkter som bostadssäljaren köper av Hemnet. Nivån på provision beräknas kvartalsvis och kan variera mellan 0 och 30% beroende på andel annonser där bostadssäljaren har valt ett uppgraderat annonspaket på sin mäklares rekommendation.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Brunnshögsgatan 52, 22482 Lund

Alla lediga objekt