Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Brunnshög Brunnshögsgatan 52
4 195 000 kr
Avgift: 5 346 kr
Ink. uppvärmning. Obligatoriskt tillägg tillkommer om 179 kr/mån för Telia Triple play.
Boarea: 94 m2
Rum: 4
Våning: 4 av 6
Hiss: Ja
Balkong: Ja
Nyproducerad modern 4:a på Brunnshög!

Lägenheten är under uppbyggnad. Videovisning finns - kontakta ansvarig mäklare!

Var den första att göra denna nyproducerade 4-rumslägenhet till ditt eget, med en väl genomtänkt planlösning och alla bekvämligheter du kan önska dig! Den härliga takhöjden på 2,7 meter skapar en känsla av rymd och luftighet. Här kan du förvänta dig en modern livsstil med stilfull design och bekvämligheter, samtidigt som närheten till lokala faciliteter och grönområden gör det till det perfekta hemmet för dig och din familj.

När du kliver in i hallen möts du av ett grått klinkergolv och bra med förvaringsmöjligheter. I hallen finns även bostadens förråd/klädkammare. Från hallen når vi köket och vardagsrummet, båda har ett härligt och naturligt ljus från vackra fönster. Från köket når du även bostadens balkong som bjuder på västerläge. Golvet pryds av en vacker vitpigmenterad askparkett från Kährs.

I köket har noggrant utvalda detaljer skapats där de vita, släta köksluckorna möter en elegant bänkskiva i laminat och ett vackert stänkskydd från Carrara i granitkeramik med marmorimitation. Köket är fullt utrustat med vitvaror från Siemens så som rostfri kyl & frys, mikrovågsugn, induktionshäll, inbyggnadsugn och diskmaskin.

Denna bostad erbjuder tre sovrum, varav två nås från hallen och det tredje från vardagsrummet.

Det finns två badrum i bostaden, båda smakfullt inredda med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Det större badrummet är utrustat med tvättmaskin och torktumlare från Siemens för att göra din vardag ännu smidigare. Båda badrummen har wc, handfat med kommod, duschhörna med glasväggar och en praktisk handdukstork.

Tillträde är möjligt efter 18/6 2024 , och byggnationen av huset pågår för fullt i det växande området Brunnshög. Beläget intill spårvagnens hållplats och Nobelparken, erbjuder detta boende inte bara en bekväm plats utan också smidig tillgång till stadens centrum med spårvagnen på bara några minuter.

För mer information om denna lägenhet, varmt välkommen att kontakta mäklaren. Detta är din chans till ditt nya hem i en blomstrande och innovativ del av Brunnshög!

Husen byggs av OBOS, läs gärna mer på deras hemsida: https://obos.se/hitta-bostad/sok-bostad/skane/lund/brf-parlan/#projektfakta

I Lunds nordöstra delar växer Brunnshög fram. En stadsdel som formas utifrån starka framtidsvisioner om smarta, hållbara lösningar i alla led, där teknik, människor och natur samsas. Ett område som inte bara skapas utifrån dagens behov, utan för att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer. Här, mitt i de centrala delarna av Brunnshög, planerar vi för ett häftigt bostadskvarter med många kvaliteter.

OSLAGBART LÄGE
Läget är den mest självklara fördelen med vårt kvarter. Brf Pärlan är perfekt placerat intill spårvägens hållplats i väst och Nobelparken i öst. Tänk dig själv lyxen att ha en nyproducerad lägenhet i ett modernt område där du har en härlig park som granne och kan ta dig in till city på bara några minuter ed spårvagnen precis utanför dörren.

Brunnshög är idealiskt beläget mitt i en dynamisk storstadsregion med en unik närhet till Lunds Universitet, Lunds Tekniska Högskola samt forskarbyn Ideon. De största verksamheterna på Brunnshög är MAX IV och ESS som representerar framstående forskningsanläggningar som ständigt växer och utvecklas.

AFFÄRER OCH RESTAURANGER
I närområdet finns populära matvarubutiker såsom Coop, Willys och Lidl. Hemköp finns även detta tillgängligt i Parkeringshuset Aurora. Här finns närhet till gym och restauranger så som Fitness24Seven, Aiko Sushi, Eatery Lund och Motel L Lund Skybar m.fl.

HUS MED KARAKTÄR
Något som lyfter huset är den självsäkra arkitekturen med förskjutna fasader. Kvarteret sticker ut med sin spännande karaktär och blir ett naturligt blickfång i området. Stor omsorg har lagts på att utforma ett kvarter som har komplexitet, liv och variation – allt som behövs för ett rikt stadsliv

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

94 kvm

Areakälla:

Uppgifter från ekonomisk plan

Antal rum:

4

Beskrivning uteplats:

Lägenheten har tre balkonger. Två i öst och en i västerläge. Balkongerna är upplåtna med bostadsrätt.

Andel i föreningen:

1.2809 %

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

.

Lägenhetsnummer förening:

52-1301

Lägenhetsnummer register:

1301

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Efter den 18/6 2024.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

2024

Fönster:

Aluminiumbeklädda träfönster.

Uppvärmning:

Fjärrvärme med vattenburna radiatorer.

Ventilationstyp:

Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning.

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnad

Övrigt:

14 568 kr/år

Total driftkostnad:

14 568 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Uppskattad driftskostnad/månad från kostnadskalkylen.

Förening

Namn:

Brf Pärlan i Lund

Organisationsnummer:

769636-7791

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Projektet omfattar en byggnad som uppförs i 5 våningar, med en delvis 6:e våning som etage till lägenheter på plan 5. Totalt är det 107 lägenheter. På plan 1 (entréplan) finns 3 lokaler.

Fastighetens areal: ca 3 265 kvm
Lägenhetsarea: ca 6 709 kvm
Lokalarea: ca 765 kvm

På taket finns solceller för elproduktion för fastighetselen.

Individuell mätning (IMD) av kall- och varmvatten samt el till respektive lägenhet.

Det finns två gemensamma ventilationsaggregat.

Parkering:

Föreningen disponerar 57 p-platser enligt kommunens parkeringsnorm. P-platserna kommer att finnas i parkeringshuset Aurora (Solbjersvägen 30-32) fram tills att det nya p-huset Niels Bohr står färdigställt. I dagsläget vet kommunen inte när byggnation av detta kommer att påbörjas. P-huset Aurora ligger i samma hus som Hemköp. Platserna kommer att fördelas i turordning efter lägenhetsstorlek för 2,5 Rok – 4,5 Rok. Övriga lägenheter fördelas efter datum när man skrev sitt avtal. P-platserna hanteras av Lunds kommunala parkeringsbolag LKP och kostar 850 kr/mån och betalas med kort via LKP´s app. Parkeringstillstånd krävs. Inga fasta platser utan man parkerar på ledig plats. Elplatser finns också. Kostnad för elen på elplats betalas i appen. P-platsen följer person, inte lägenheten vid en eventuell försäljning. Föreningen är förbunden att erbjuda sina medlemmar en bilpool i minst 5 år. Bilpoolen är placerad i LKPAB:s P-hus.

Delade utrymmen:

Det finns en övernattningslägenhet samt ett hobbyrum för medlemmarna att nyttja. På innergården finns parkering för cyklar, en mindre lekyta samt nedkast till sopsug, vilken drivs av Lunds kommuns renhållningsbolag. Dessutom finns ett gemensamt cykelrum som rymmer ca. 52 cyklar.

Bredband/TV:

Tjänsteleverans med Telia beställs kollektivt och debiteras varje bostadsrättshavare om 179 kr/mån.

Renoveringar:

Se underhållsplan i ekonomisk plan.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

107

Antal lokaler:

3

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Allmänt om lägenheten

Lägenhetsförråd är placerade i respektive lägenhet.

Omgivning

Allmänt om området:

Expansivt område i Östra Lund som med sitt strategiska läge lockar många bostadsköpare. Här får man på betryggande avstånd från innerstadens trafik och buller en lummig och trivsam boendemiljö. Närhet till bland annat Ideon Science Park, Lunds universitet, Lunds Tekniska högskola och många världsledande kunskapsorienterade företag. I området finner man både förskolor och skolor vilket gör området än mer välkomnande för barnfamiljerna. Här bor du på en plats med bra framtidsutsikter nära både natur, stad och bra kommunikationer. Ett attraktivt område för många bostadsköpare runt om i världen.

Kommunikationerna i området är goda. Med närhet till motorvägen, E22:an, kan man på ett snabbt och smidigt sätt ta sig till andra delar av Skåne. Kollektivtrafiken är också bra med både stadsbusslinjer och regionbussar som går i området. I cykelstaden Lund kan du också med lätthet utnyttja de många cykelvägar som länkar området till stadens övriga delar.

De vardagliga bestyren underlättas med Ica på ett par minuters avstånd. Valmöjligheter finns då även Coop, Willys och Lidl ligger i närheten.

Bor man i området så är en av fördelarna just närheten till naturen. Naturreservatet Kungsmarken som ligger i området, mellan Lund och Södra Sandby erbjuder vacker natur. För den golfintresserade finner man intill Kungsmarken en av Sveriges anrikaste golfbanor. Även i Södra Sandby finner man vackert naturområde där man kan njuta av Skrylle naturreservat.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Brunnshögsgatan 52, 22482 LUND

Alla lediga objekt