Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Flyingeby Flyingeby 842
2 795 000 kr utgångspris
Boarea: 95 m2
Biarea: 15 m2
Tomtarea: 980 m2

Välkommen till det grönskande Flyingeby!

Denna underbara fastighet erbjuder en idyllisk tillflyktsort med 2 (-3) sovrum och en möjlighet till ett liv i harmoni med naturen. Här kan du njuta av härligt trädgårdsliv med en egen hönsgård och närhet till den hästtäta omgivningen vid Flyinge Kungsgård. Fastigheten har 2 hästboxar och ett utrymme för sadelkammare och skötsel av hästarna. Det saknas dock mark till hagar så det är använt som förråd de sista åren. Kanske kan man hyra ut boxarna vid tävlingar på Flyinge eller i området?

Upplev kulinariska äventyr på det lokala restaurangen Gastro Gaspari eller avnjut fikastunder på det mysiga caféet på Plantskolans fantastiska blomsterhandel som även lockar med sina vackra utbud. För den naturintresserade finns gott om möjligheter till promenader och utflykter i området.

Med endast 15 minuters bilfärd till Lund och 5-7 minuter till Södra Sandby eller E22 erbjuder detta boende både närhet till stadens puls och lugnet i det lantliga.

Dessutom är detta välskötta hus redan förbesiktigat för din trygghet och bekvämlighet.

Missa inte chansen att skapa ditt drömliv i Flyingeby!

Visningar

söndag 26 maj 12:30 - 13:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Trevligt hus som renoverades 2004-2006. Omputsad fasad 2012 och ny luft/luft värmepump 2022.

Hall

Stor hall med plats för mycket förvaring. När man kliver in genom bostadsdörren möts man av en luftig hall med direktutgång till en härlig uteplats i sydväst. Grå klinkers på golv och målade väggar.

Tvättstuga/dusch

Husen är ihop byggda 2006. Nu finns en stor tvättstuga med dusch på entréplan. Gott om plats till förvaring. Tvättmaskin som är äldre och torktumlare från 2010. Elgolvvärme. Grå klinkers på golv och ljust marmorerat kakel på väggarna. Varmvattensberedare från 2006. Nymålat tak 2024.

Uteplats

Fint trädäck i sydväst inramat med lägre plank. Fantastisk utsikt över er egen trädgård och stora hästhagar.

Badrum

Renoverat 2006 med grått klinker på golvet och vit/beige kakel på väggarna. Elgolvvärme. WC, badkar, handfat. Spegel och förvaring i mörkt trä ingår om man vill. Mellan badrummet och hallen finns en extra hall med ännu mer utrymme till förvaring.

Kök

Trevligt kök renoverat 2004. Plats för matbord för 4 personer. Vitvarorna utbytta över tid. Laminatgolv och gulmålad väv på väggarna. Under golvet finns stavlimmad parkett. Fönster ut mot trädgård samt gata.

Vardagsrum

Hörnrum med plats för större soffa. Fönster i två väderstreck. Fint parketgolv och målade väggar, renoverat 2013.

Gäst WC

Renoverat 2006. WC och kommod med förvaring. Grå klinkers på golv och ljusgrå kakel på väggarna.

Allrum

Fint allrum som för dagen används som kontor. Här får det även plats en gästsäng. Stor walk in closet. Detta rum kan även avdelas så man får tre sovrum på ovanvåningen. Laminatgolv och målade väggar 2013. Under golvet finns plastmatta och stavlimmad parkett.

Sovrum

Sovrum med fönster i norr. Laminatgolv och målade väggar 2013. Under golvet finns plastmatta och stavlimmad parkett.

Sovrum

Sovrum med fönster i norr. Laminatgolv och målade väggar 2013. Under golvet finns plastmatta och stavlimmad parkett.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

95 kvm

Biarea:

15 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

4

Varav sovrum:

2 - 3

TV & Bredband:

Fiber inkopplat

Pantbrev:

12

Pantbrev summa:

1 712 000

Tillträde:

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1929

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 2007

Grundläggning:

Betongplatta/torpargrund/krypgrund

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2- och 3-glas

Bjälklag:

Trä

Tak:

Eternit

Uppvärmning:

Direkt El och luft/luft värmepump

Ventilationstyp:

Självdrag

Renoveringar:

2004 kök
2006 tillbyggnad utförd
2006 badrum och gäst wc renoverat
2009 fönsterbyte huvudbyggnad
2013 ovanvåning renoverad
2014 fasaden putsad

Övriga byggnader:

Stort garage som använts som skötselplats till hästar. Verkstad och sadelkammare. Två boxar på baksidan med vindskyddande tak och vägg framför.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 140kWh/m² och år
Energiklass: G
Primärenergital: 276kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 maj 2024

Övrigt:

Kända fel och brister:

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

3 st

Elkostnad:

51 984 kr/år

VA:

7 649 kr/år

Renhållning:

2 567 kr/år

Försäkring:

7 844 kr/år

Total driftkostnad:

70 044 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Flyinge 8:21

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Områdesbestämmelser (2010-10-28)

Tomtarea:

980 kvm

Tomttyp:

Trädgårdstomt

Övrigt tomt:

Härligt tomt runt hela huset. Hönsgård och två hästboxar.

Beskrivning bilplats:

Tomtens framsida är uppfart med grusad gång och plats för flera bilar.

Beskrivning uteplats:

Uteplats i sydväst och syd. Trädäck.

Försäkringsbolag:

Folksam

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

1 727 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusbyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

1 109 000 kr

Småhusmark

Taxeringsvärde:

618 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Flyingeby är en pittoresk by belägen alldeles intill anrika Flyinge Kungsgård som mest är känt för sin hästuppfödning vid Flyinge Kungsgård. Dock är den populär och attraktiv även utanför hästälskarna då man som boende i byn bjuds på rika och vackra naturupplevelser längs Kävlingeåns dalgång. För hästälskaren så har byn såklart mycket att erbjuda. Tack vare bland annat en välrenommerad hästutbildning har Flyinge och hästar blivit synonymt med varandra. Men med närheten till Södra Sandby finns mer att erbjuda än hästar.

Södra Sandby är den näst största tätorten i Lunds kommun och har strax över 6000 invånare. Bebyggelsen på orten utgörs i huvudsak av villaområden och är en attraktiv ort med god service och kommunikationer. Linnebjer är ett naturreservat strax utanför Södra Sandby som till största delen består av skog men utanför skogen öppnar hästbetesmarker upp sig och ger en fantastisk utsikt över fälten mot Flyinge samt sluttningarna mot Kävlingeån. Söder om orten finner du Rögle dammar där man kan fiska från fem olika dammar. Skrylle är vida känt och är ett härligt motions- och rekreationsområde. Här finns bastu och omklädningsrum, elljusspår och motionsslingor från 800 m upp till 10 km.

Många av ortens invånare pendlar med bil till Malmö och Lund men många väljer även att utnyttja länstrafikbussarna som går med täta avgångar. Utbudet av kollektivtrafiken är riktigt bra. En resa till Lunds centrum tar ca 25 minuter.

Södra Sandby har ett centrum som erbjuder det mesta, ett rikligt utbud av diverse butiker, allt från mataffär till pizzeria, frisör, apotek, hatt- och klädbutik. Även vårdcentral och tandläkare finns på orten. Det finns flera skolor i Södra Sandby: Österskolan F-3, Byskolan F-6, Uggleskolan F-6 och Killebäckskolan 4-9. Killebäckskolan är alltså den enda högstadieskolan i Södra Sandby. Förskolor finns det ett flertal av så barnfamiljen bör inte ha problem med barnomsorg.

När det kommer till hälsa och välmående så har orten ett utbrett och aktivt föreningsliv. De ledande föreningarna inom idrott i byn är Södra Sandby IF och Hardeberga BK. Båda föreningarna driver fotbollsverksamhet men SSIF har även friidrott. Skånes största innebandyförening finns också i byn och heter SödraDal. Förutom fotboll är tennis den stora sporten i byn, som drivs av Södra Sandby TK. Även Jiujitsuklubben och cykelklubben drar mycket folk. FK Lyftet heter den friskvårdsförening som har ett gym i byahuset. Gymmet är komplett med fria vikter, styrkemaskiner och spinningcyklar.

Närservice:

AutoMat inne i Flyinge. Plantshop och fik i Flyinge, restaurang i Flyingeby, matbutik, pizzerior, kläd- och skobutik samt hattbutik i Södra Sandby. Tandläkare och vårdcentral i Södra Sandby.

Kommunikation:

Buss från Flyinge eller Södra Sandby

Parkering:

Framför huset.

Planritningar

Dokument

Kolla restider

Flyingeby 842, 24793 Flyinge

Alla lediga objekt