Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Hoby Mosse Hoby 231
11 000 000 kr utgångspris
Boarea: 198 m2
Biarea: 14 m2
Tomtarea: 23 760 m2
Lantliv Hästgård endast 10 minuter från centrala Lund!

Precis utanför Lund i det vackra skånska landskapet med fri utsikt över de böljande kullarna hittar Du denna fullt utrustade mindre hästgård med 2,4 Ha mark. Denna natursköna miljö erbjuder en rogivande och inspirerande omgivning för både människor och djur. Här erbjuds ett modernt ridhus 22x40 m och en välskött ridbana 20x60 m, vilket ger optimala träningsmöjligheter året runt. Dränerad rundcorall 20 m och dränerade vinterhagar finns även det. Såhär års ger de fina gräshagarna hästarna gott om utrymme att röra sig och beta naturligt. Stallet är utrustat med fem murade boxar, spolspilta, sadelkammare, foderrum och direkt ingång till lada. Ladan på gården ger extra förvaringsutrymme och funktionalitet, perfekt för att förvara utrustning, foder och annat som behövs för att driva en hästgård. Mycket lättarbetad gård med endast 7 meter mellan stall och ridhus samt morgonrocksavstånd mellan boningshus och stall.

Gårdens boningshus en skånelänga från 1850-talet är ett äldre, charmigt hem som kombinerar historia med bekvämligheter. Husets arkitektur och inredning speglar det traditionella skånska byggnadssättet, vilket skapar en hemtrevlig och pittoresk atmosfär. På de 212 kvm ryms bl a matsal, vardagsrum, kök, badrum, tre sovrum och gott om förvaringsutrymme.

Solcellerna på taket gör boendet miljövänligt och kostnadseffektivt. Genom att producera egen el minskar du inte bara din miljöpåverkan utan också dina energikostnader. Fastigheten har också fiber indraget.

Belägen endast 10 minuter från centrala Lund, kombinerar denna hästgård det bästa av två världar: lantlig fridfullhet och närhet till stadens bekvämligheter. Detta gör det enkelt att pendla och njuta av både stadsliv och natur.

Varmt välkommen att kontakta mäklare Ingrid Ankarcrona 073-519 78 44 för visning.

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Äldre boningshus som på entréplan har flera ingångar både från innergården och även från utsidan av huset. Här finns stort lantkök, bibliotek, vardagsrum, matsal, helkaklat badrum, tvättstuga, pannrum, förråd och sovrum samt gästtoalett. På övre plan finns det ett allrum, genomgångsrum och två sovrum. Allting är mycket funktionsdugligt och trevligt.

Kök

Trevligt kök med all maskinell utrustning. Köket har äldre stommar men köksluckorna har renoverats 2023. Gott om förvaringsmöjligheter. Spis, fläkt, diskmaskin och kyl.

Badrum

Badrummet är helkaklat och renoverat på slutet av 80-talet. Här finns tvättställ med kommod och förvaring, fristående badkar och wc.

Tvättstuga

Rejäl tvättstuga med gott om förvaring. Här finns tvättmaskin och torktumlare samt en frys.

Pannrum

Pannrummet har förutom en värmepump ( äldre) som styr det vattenburna uppvärmningssystemet även en duschkabin.

Övre plan

Här finns ett allrum som idag används som kontor, ett genomgångsrum och ett sovrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

Avstyckad gård

Boarea:

198 kvm

Biarea:

14 kvm

Areakälla:

taxeringsinformation

Antal rum:

9

Varav sovrum:

3 - 4

TV & Bredband:

FIBER

Pantbrev:

5

Pantbrev summa:

5 596 000

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp:

Avstyckad gård

Byggnadsår:

1850 - Skånelänga

Grundläggning:

Skånegrund och en del ca 80 kvm m gjuten betongpl.

Grundmur:

Betong

Stomme:

Tegel/lertegel

Fasad:

Puts

Fönster:

3-glas aluminium från 2018-2023

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåt från sent 80-ta och eternit över äldre delen.

Uppvärmning:

Vattenburet system med jordvärme ( 500 m slinga) och solceller 10 ' kWh/år.

Renoveringar:

2023 solcellsanläggning
2021/23 ny aluminiumfönster
Delvis ny el
Sent 80-tal plåttak över större delen av boningshuset.

Övriga byggnader:

RIDHUS 22x40 m med underlag av klenflis byggt 2007. Speglar, automatiska bevattningssprinklers och Jordfelsbrytare installerat. Ridhuset är byggt med en stålkonstruktion som har träpanel och plåttak. Två stora portar med skjutdörrar. RIDBANA 20x60 m med underlag av grus. RUNDCORALL dränerad och 20 m i diameter. LADA äldre lada som har portar utifrån och även ingång från stallet. Delvis gjuten platta. GÖDSELHANTERING stor och godkänd gjuten gödselplatta med uppmurade väggar. GÅRDSPLAN - hela gårdsplanen mellan stallar, ridhus och uteridbana är dränerad och uppbyggd samt grusad.

Energideklaration:

Energiklass: C
Primärenergital: 88kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 17 maj 2024

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Elkostnad:

38 000 kr/år

VA:

5 200 kr/år

Väg/samfällighet:

300 kr/år

Renhållning:

3 200 kr/år

Försäkring:

11 500 kr/år

Övrigt:

1 500 kr/år

Total driftkostnad:

59 700 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Elförbrukning:

18 000 kWh/år

Kommentar:

Kostnaderna under övrigt 1500 kr avser tömning av trekammarbrunn. Köparen uppmanas att kontrollera gällande dagspris för el. Elkostnaden är för hela fastigheten inklusive stall och ridhus.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Hoby 7:35

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp - trekammarbrunn med infiltrationsbädd, godkänd av kommunen 2014.

Servitut etc:

Gemensamhetsanläggning: Lund Hoby GA:3 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Lund Hoby GA:7 ändamål: Vattenförsörjning
Nyttjanderätt D-2024-00066366:1

Tomtarea:

23760 kvm

Tomttyp:

Hagar och trädgård

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar Skåne

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

4 693 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Lantbruksenhet

Typkod:

120 Lantbruksenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2023

Värderingsenheter

Småhusmark på lantbruk

Taxeringsvärde:

1 285 000 kr

Ekonomibyggnad

Taxeringsvärde:

191 000 kr

Ekonomibyggnad

Taxeringsvärde:

147 000 kr

Ekonomibyggnad

Värdeår:

1929

Taxeringsvärde:

513 000 kr

Betesmark

Taxeringsvärde:

367 000 kr

Småhusbyggnad på lantbruk

Värdeår:

1938

Taxeringsvärde:

2 190 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Lantligt beläget strax utanför stadskärnan i Lund ligger Hoby Mosse.
Från Hoby Mosse når du centralstationen i Lund på 10 minuter. 10 minuter till Lunds lasarett och Ideon samt universitetet. Endast 5 minuter till Kävlinge där tåget går. 20 minuters bilväg till Malmö.

Närmaste ridanläggning är Stångby 3 km bort och Flyinge Hästcentrum ca 15 minuters bilväg bort.

Närservice:

5 minuter med bil till Handelsplatsen Nova Lund och Mobilia

Kommunikation:

Goda kommunikationer med tåg från närliggande Kävlinge.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy. Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Hoby 231, 22591 Lund

Hitta.se
Alla lediga objekt