Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Kobjer Slåttervägen 9B
2 195 000 kr
Avgift: 3 770 kr
Inkl. värme & vatten. Ett obligatoriskt tillägg tillkommer om 223 kr/mån för bredband & TV basutbud.
Boarea: 56 m2
Rum: 2
Våning: 3 av 4
Hiss: Nej
Modern tvåa på Kobjer!

Välkommen till denna ljusa och moderna tvåa i genomgående fint skick på Kobjer! Med en yta på 56 kvadratmeter erbjuder denna 2-rumslägenhet allt du behöver för ett bekvämt boende. Här får du det bästa av två världar – närhet till härliga grönområden samtidigt som du bara är en promenad från Lunds centralstation. Köket och badrummet är fullt utrustade med moderna och stilrena detaljer som förenklar din vardag. Lägenheten är belägen på våning 3 och har härlig utsikt mot inergården.

Missa inte chansen till denna fantastiska lägenhet som erbjuder både komfort och bekvämlighet på bästa läge i Lund. Kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Här välkomnas du till en ljus och modern lägenhet i genomgående fint skick. En smart planerad tvåa med stora fönster, fräscha ytskikt och hög materiell standard. Här är det bara flytta in och börja trivas!

Hall

När du kliver in i denna tvåa välkomnas du av en inbjudande och praktisk hall med hatthylla, garderober samt en klädkammare för extra förvaring.

Vardagsrum

Vardagsrummet är en av lägenhetens främsta höjdpunkter och bjuder på en trevlig och social atmosfär. Här flödar dagsljuset generöst in och skapar en inbjudande känsla. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang men även plats för en större matgrupp för härliga middagar! Från de stora fönstren kan du njuta av en vacker utsikt över den grönskande innergården.

Kök

Vidare från hallen når du det stora, moderna och praktiska köket. Här finns utmärkta förvaringsmöjligheter, generösa arbetsytor och en vacker bänkskiva i ek med ett kaklat stänkskydd ovanför. De vita skåpluckorna ger en modern touch till köket, som också erbjuder gott om plats för ett matbord och stolar.

Köket är fullt utrustat med moderna apparater så som induktionshäll, kombinerad kyl/frys, ugn, fläkt, diskmaskin och integrerad mikrovågsugn. Här är det enkelt och bekvämt att tillaga goda måltider och njuta av din tid i köket.

Sovrum

Från hallen når du sovrummet, som är trevligt och ljust med en härlig utsikt mot den grönskande innergården. Här finns gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Det finns även gott om förvaring i form av garderober.

Badrum

Badrummet är modernt och renoverades i samband med föreningens stambyte 2015. Badrummet är utrustat med toalett, duschhörna med glasväggar, handfat med kommod, handdukstork och spotlights i taket. Här ligger mörkt klinkergolv som går fint ihop med badrummets väggar i vitt kakel.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

56 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Andel i föreningen:

2.2608 %

Kommentar till andelstal:

Föreningen har ingen uppgift gällande andel av årsavgift.

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Underlaget har ännu inte kunnat räknats fram.

Lägenhetsnummer förening:

17

Lägenhetsnummer register:

1202

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

LUND SLÅTTERN 2

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1955

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energiklass: F
Primärenergital: 175kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 8 apr. 2019

Förening

Namn:

Brf Slåttern

Organisationsnummer:

745000-0588

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Bostadsrättsföreningen Slåttern är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1955 i samband med att föreningens fastighet byggdes. Det finns 44 lägenheter i föreningen och samtliga innehas med bostadsrätt. Föreningen har en extra lokal i källarplan som hyrs ut till en av deras medlemmar.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och fr o m oktober 2022 debiteras medlemmarna månadsvis i efterskott enligt uppmätt månadsförbrukning (IMD).

Äger föreningen marken:

Föreningen äger marken.

E-post:

styrelsen@brfslattern.se

Hemsida:

www.brfslattern.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Föreningen har 12 parkeringsplatser och 4 garageplatser för uthyrning. P-platserna kostar 165 kr/månad (ca 1 års väntetid) och garage 385 kr/månad (ca 5 års väntetid). Kösystem tillämpas och i dagsläget finns inget ledigt. I området finns det gott om fria parkeringsmöjligheter.

Gård:

Mysig trädgård med utemöbler och grillar. Denna sköts av en särskild trädgårdsgrupp. Föreningen har sju odlingslådor som hyrs ut årsvis till medlemmar för 250 kr/år.

Delade utrymmen:

Två tvättstugor finns i källaren i trappa 9C med två tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och tre torkrum. Det finns cykelrum i källaren samt utrymme att ställa barnvagn. Till varje bostadsrätt hör ett vindsförråd och ett källarförråd. Det finns även några större källarförråd till uthyrning.

Försäkring:

Bostadsrättstillägg i hemförsäkring ska tecknas av innehavaren.

Bredband/TV:

Kabel-TV och bredband 50/10 Mbit/s finns via Comhem och tillkommer som ett obligatoriskt tillägg om 223 kr/månad. Befintlig router skall efterlämnas av överlåtaren. Efter tillträde åligger det förvärvaren att kontakta Tele2 för omkoppling av abonnemanget. I basutbudet ingår bredband 50/10. Avgiften för basutbudet debiteras på föreningens månadsavi. Inga ytterligare avgifter ska tillkomma, men om högre bandbredd och/eller kanalpaket önskas debiteras innehavaren detta tillägg direkt från leverantören.

Renoveringar:

Utförda renoveringar:
2024 - Fönsterbyte.
2023 - I juli kompletterades frånluftsventilationen med automatisk elpris-optimering.
2023 - I mars installerades en ny tvättmaskin i Tvättstuga 2.
2022 - I november installerades fjärravlästa elmätare. IMD per månad i efterskott infört.
- I september gjordes byte av äldre frånluftsventiler samt injustering av ventilation.
- I maj installerades ett nytt låssystem med tre generationer nycklar och serviceläge.
2021 - Installation av värmeåtervinnande frånluftsventilation (FX).
- Nya radiatorventiler. Installation av partikelfilter med undertrycksavgasare i värmesystemet.
2021- Renovering till automatisk LED-belysning i gemensamma utrymmen.
2020 - Installation av porttelefoni.
- Garantibesiktning av stambyte och badrum.
2019 - Uppförande av miljöhus med vidhängande cykelförråd och trädgårdsförråd.
2018 - OVK utförd.
2015 - Stambyte, relining, badrumsrenovering.


Underhållsplan 2020-2030:
UH-planen innehåller bl a dessa projekt och åtgärder: Renovering av entréer, OVK, stamspolning.

Tillåter föreningen delat ägande:

Föreningen godkänner delat ägande men vill att den boende ska stå som mist 10% delägare.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

Styrelsen har 2023-07-03 beslutat om höjning av årsavgiften med 10%.

Det finns inga planerade förändringar av årsavgiften för 2024.

Antal lägenheter:

44

Antal lokaler:

1

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Köpare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening 2024-05-07. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Föreningen har en informativ hemsida: https://brfslattern.bostadsratterna.se

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd samt vindsförråd

Omgivning

Allmänt om området:

Grönskande och lugn stadsdel nordväst om centrum i Lund med närhet till både natur och stadskärna med bland annat domkyrkan, Kulturen och Botaniska trädgården. Mysiga shoppinggator med ett bra utbud av butiker, mysiga restauranger, torghandel, saluhall och övrig service finns på cykelavstånd.

Bebyggelsen består till stor del av både bostadsrätter och villor från 1950-1970-talet. Här byggdes ett av Lunds första funktionalistiska flerbostadsområden år 1950 och än idag är det ett av få helt präglade funkisområde.

Barnfamiljerna stortrivs här och många står i kö när ett objekt kommer ut till försäljning. Med omtyckta förskolor och skolor för barn i alla åldrar och på ett oslagbart läge där du får uppleva både lugnet och naturen men samtidigt snabbt kan ta dig in till de mest centrala delarna är detta ett självklart val för många.

Alldeles intill ligger det populära strövområdet S:t Hans backar som är välbesökt året runt. På toppen av den största kullen, ca 85 meter över havet, har man bra utsikt över Lundaslätten, Malmö och vid gynnsamma förhållanden även Köpenhamn. Vintertid är kullarna mycket populära som pulkabackar.

Mindre livs i närheten och på andra sidan vägen norra ringen ligger bostadsområdet Nöbbelöv som har ett mindre centrum där det bland annat finns ICA och vårdcentral. Större matbutiker, så som Coop Forum, ICA Kvantum och City Gross finns med bil endast 5 minuter iväg. Här finns även blomsterbutiker, bygghandel, inredningsbutik mm. Med andra ord, allt du behöver finns samlat på en och samma plats.

Med bil tar man sig smidigt runt i hela Lund och man är snabbt och enkelt ute på motorvägen E22 som tar en norr och söderut. Goda kommunikationer med stadsbuss som avgår med täta avgångar.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningspliktA
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.croisette.se/sekretesspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Slåttervägen 9B, 22738 LUND

Alla lediga objekt