Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Nöbbelöv Fågelhundsvägen 15

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Avgift: 5 116 kr
inkl. värme, vatten, abonnemangsavgift el, parkering och bostadsrättstillägget. Obligatoriskt tillägg tillkommer med 30 kr gällande kabel-TV och 125 kr för internetuppkoppling.
Boarea: 64 m2
Rum: 2
Våning: 1 av 2
Hiss: Nej
Marklägenhet med generösa kvadrat och härlig uteplats!

Välkommen till ditt Fågelhundsvägen 15, där bekvämlighet och trivsel går hand i hand. En lägenhet i markplan där du från köket har access till uteplats med gott om utrymme för både växter och trädgårdsmöbler - här kan du kan njuta av frisk luft medan grillen gör sitt jobb. Bostaden, som står som en tvåa på pappret, bjuder på generösa kvadrat och ger möjlighet till att skärma av vardagsrummet om behov av ytterligare sovrum finnes. Förvaringsmöjligheter finns i klädkammare men du disponerar även ett externt förråd som ligger praktiskt precis utanför lägenheten i trapphuset. Andra fördelar som lockar är egen tvättmaskin och att fri parkering i området ingår i avgiften. Till detta väntar utmärkta förbindelser med busshållplats i nära anslutning och till Gunnebo tågstation är det endast 500 där du enkelt tar dig både till Lunds central och vidare till Malmö. Varmt välkommen!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Placerad i markplan välkomnas vi in till denna lägenhet på Fågelhundsvägen 15. I hallen ligger det ett slitstarkt klinkergolv och väggarna är målade. Här finns plats för avhängning av skor och ytterkläder samt förvaring i den anslutande klädkammaren. Plats för extra byrå eller sittplats för den som önskar kan placeras mot en av väggarna.

Vardagsrum

Ljust och rymligt vardagsrum som ger fint ljusinsläpp från stora fönster och helglasad altandörr åt framsida. Liten stensatt uteplats precis utanför. Vardagsrummet rymmer både soffgrupp, TV-möbel och matgrupp om så önskas. Finns behov av ytterligare ett sovrum så möjliggör planlösningen att här sätta upp en extra vägg för det. Väggarna är ljust målade och på golvet vilar en fin ekparkett.

Badrum

Bostadens badrum är försett med våtrumsmatta och våtrumstapet och bjuder på flertalet väggskåp för goda förvaringsmöjligheter. I övrigt är badrummet utrustat med wc, tvättställ, badkar och tvättmöjligheter via tvättmaskin.

Sovrum

Näst på tur har vi sovrummet som rymmer säng med tillhörande möblemang och där möjlighet till klädförvaring finns i rummets garderober. På golvet ligger laminat som samspelar med vita väggar och mönstrad fondtapet.

Kök

Ett rymligt kök som är välutrustat för matlagning och måltider samt erbjuder access till uteplatsen. God förvaring bakom släta luckor i vitt som bryts av mot det gråa kaklet och bänkskivan. Under fötterna vilar ett klinkergolv som möter väggar i vitt och här finns plats för matbord invid fönstret. Maskinellt är köket utrustat med ugn med spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikro, kyl och frys.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

64 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Kökstyp:

kök

Beskrivning uteplats:

Från köket har vi access till uteplats och trädgård. Rymligt trädäck som även ger möjlighet att njuta av utevistelsen under tak.

Andel i föreningen:

0.9549 %

Andel av årsavgift:

0.9549 %

Kommentar till andelstal:

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,9549 %. Andel av årsavgift: 0,9549 %.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

103 693 kr

Lägenhetsnummer förening:

0109

Lägenhetsnummer register:

1001

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Byggnad

Fastighetsbeteckning:

Jakttornet 1

Byggnadstyp:

2 plans låghus

Byggnadsår:

1976

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk frånluft

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 164kWh/m² och år
Energiklass: F
Energideklaration: Utförd
Datum: 11 apr. 2018

Förening

Namn:

HSB BRF Jakthornet i Lund

Organisationsnummer:

745000-4440

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Jakthornet i Lund består av 104 bostadsrätter som uppfördes 1976.

Bostadsrätterna är fördelade enligt följande: 64 st 2 rok och 40 st 3 rok.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.

Här finns en fastighetsskötare som tar hand om föreningens dagliga skötsel.

Gemensamma utrymmen:
- I föreningen finns tre tvättstugor, en allergisanerad och en handikappanpassad.
- Föreningslokal som kan hyras av medlemmarna för privata sammankomster för upp till 50 personer.
- Gym, bastu och dusch. I träningslokalen finns motionscykel och enklare styrketräningsutrustning.
- Lekplats mitt på området.
- En grillplats för medlemmar finns utanför föreningslokalen.
- En underjordisk sopstation för sopsortering.

Föreningen har fria parkeringsplatser för boende och besökare, extraförråd och cykelgarage.

I föreningens fastighetsförsäkring ingår bostadsrättstillägget för föreningens lägenheter. Bostadsrättstillägget försäkrar den boendes underhållsansvar utöver den vanliga hemförsäkringen.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

brfjakthornetlund@gmail.com

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 46 garageplatser i föreningen som hyrs ut enligt separat kösystem. Garageplats kostar 325 kr.

Bredband/TV:

Kabeltv via Tele2, basutbud ingår i månadsavgiften via ett obligatoriskt tillägg om 30 kr. Bredband 100 Mbit fiber och anslutning ip-telefoni via Telenor ingår i månadsavgiften via ett obligatoriskt tillägg om 125 kr.

Renoveringar:

2004 - Fönsterbyte.
2011 - Markarbete.
2014 - WWS.
2017 - Utförd renovering av värmeväxlare till uppvärmningen av lägenheterna.
2018 - Byte av miljöhusets västliga fasad till plåt. Mjukfogar belägna vid husets galvar åtgärdades. Källartrappan till gym och bastu renoverades.
2019 - Underhåll miljöhus och cykelskjul.
2020 - Byte av undercentral och datorisering.
2021 - Takbyte.
2022 - Renovering fasad på kvartersgård och garagelängor.


Framtida underhåll:
2026 Stambyte.

Tillåter föreningen delat ägande:

Ja

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Nej

Ekonomi:

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Pga det framtida stambytet 2026 så är månadsavgiften höjd med 8% nu under 2024.

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut av föreningen vid en försäljning. Överlåtelseavgiften är 2,5% av det årets prisbasbelopp och betalas av säljaren. Pantsättningsavgiften är 1% av årets prisbasbelopp och ska betalas av pantsättaren.

Antal lägenheter:

104

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Ovanstående information är inhämtad ifrån berörd förening. Spekulanter uppmanas att själva kontrollera uppgifterna med representant från föreningen.

Allmänt om lägenheten

Andelstal enligt föreningens ekonomiska förvaltare HSB. Andel insats: 0,9549 %. Andel av årsavgift: 0,9549 %.

Obligatoriskt tillägg tillkommer till angiven månadsavgift med 30 kr gällande kabel-TV och 125 kr för internetuppkoppling.

Föreningen har individuell mätning och debitering av el, kostnad för detta tillkommer till angiven avgift.

Föreningen har inte svarat för om uteplats upplåts med bostadsrätt eller med nyttjanderätt.

Lägenheten disponerar ett stort fint förråd som ligger i trapphuset precis utanför lägenheten.

Omgivning

Allmänt om området:

Nöbbelöv är ett trevligt och populärt område med en stor blandning av lägenheter, radhus och villor. Här finns allt från små lägenheter för studenter till stora friliggande villor för de stora familjerna. Var man än bor så har man sällan långt till ett dagis eller en skola. Många områden är uppbyggda i små gårdar, där det oftast finns en lekplats nära. Tryggt och praktiskt!

Bor man på Nöbbelöv har man nära till mataffärer, apotek, vårdcentral, tandläkare och annat som behövs i det dagliga livet. Inom gångavstånd finns också köpcentrumet Nova Lund och alla dess butiker. Det är också nära till härliga grönområden och Nöbbelövs mosse som är ett populärt strövområde - inte minst för hundägare.

När det gäller kommunikationer finns det ett stort utbud av busslinjer och dessutom pågatågsstationen Gunnesbo som tar dig till Lunds central på fyra minuter med tåg. Buss till city tar cirka tio minuter och vill man cykla in till centrum så gör man det på en kvart.

Parkering är gratis på de flesta gator. I vissa områden är det betalparkeringar som tillhör kommunala parkeringsbolaget LKP där även månadskort kan inhandlas.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Fågelhundsvägen 15, 22653 Lund

Alla lediga objekt