Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Smedjebacken Odinvägen 1

Såld. För mer information, kontakta mäklaren

Boarea: 141 m2
Biarea: 172 m2
Tomtarea: 806 m2
Pampig villa i centrala Lund med uthyrningsmöjlighet!

I södra delen av Lund erbjuder vi nu en renoverad pärla från 1927! Här får den stora familjen plats och det finns utrymme för egen verksamhet eller uthyrning av två lägenheter. Här har du nära till allt! Bussen stannar i närheten och vill du pendla med bil så är E22 bara några minuter iväg. Området kring St Lars är känt för sina många bra skolor, tex Engelska Skolan i Lund. Den härliga trädgården bjuder på plats för stora grillfester eller barnkalas! Lekstuga ingår och tomten är helt inhängnad. Uteplatser i öster, söder och balkong i väster. Vinterbonat uterum i söder gör att du kan njuta den tidiga vårsolen! Huset bjuder på hela 3 våningar med 4 sovrum och stora sociala utrymmen. Kök, matsal och vardagsrum är i öppen planlösning. Ovanvåningen är den privata delen med WC/dusch och 3 bra sovrum. Nedersta planet är en blandning av källare och en halv trappa ned. Här finns gillestuga i modern tappning med kamin, stort badrum med bastu, sovrum och en rejäl tvättstuga. I förlängningen av gillestugan finns uterummet och uteplats i söderläge. Använd de två lägenheterna själv så finns ytterligare 2 sovrum. Nuvarande ägare har hyrt ut dem. Missa inte tillfället att förvärva denna villa! Välkomna på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Ljust och rymligt hus med stora sociala ytor. Passar både den större familjen eller den mindre som kan tänka sig hyra ut annexet.

Hall (BV)

Välkomna till Odinvägen 1! Ljus och rymlig hall med gäst WC och gott om plats till förvaring! Svart klinkers på golv och dovt grå målade väggar. Vacker vitmålad trappa till ovanvåningen med smidesdetaljer.

Gäst WC

Svart klinkers på golv och vit och svart kakel på väggarna. Fondvägg med tidlöst mönstrad tapet. Stilren kommod med spegel och förvarning.

Vardagsrum

Härligt ljust rum med plats för större soffgrupp. Vitmålat plankgolv. Vita väggar, en mörk fondvägg. Stora fönsterpartier gör att man kan njuta av grönskan runt om huset även inifrån.

Burspråk

Burspråk med plats för skrivbord eller liten sittgrupp. Vitt plankgolv och mönstrad tapet.

Matsal

Vitmålat plankgolv och vitmålade väggar/tapet i ljusgrå nyans. Plats för 6-8 personer till vardags och fler till fest! Kaminen ger extra värme i både matsal och vardagsrum!

Kök

Ljust kök där många kan laga mat tillsammans! Köksstommar från KVIK. Mörkgrå köksluckor designade av förra ägaren. Spis, ugn, diskho samt fläkt från SMEG (2014). Kyl, frys samt diskmaskin från Electrolux (2014). Utgång till upphöjd terrass i österläge. Terrassen är stor och har sol länge.

Sovrum 1 (OV)

Ljust sovrum med vitt plankgolv.

Sovrum 2

Ljust sovrum med egen balkong. Vitt plankgolv och ljustgrå väggar. Härligt ljusinsläpp och balkong i västerläge med utsikt över St Lars parken.

Sovrum 3

Ljust sovrum med vitt plankgolv.

Dusch/WC

Grå klinkers på golv och vitt kakel på väggarna Gjort av fackman med kvalitetsdokument (2009). WC, dusch och kommod med spegel och förvaring.

Gillestuga (Souterräng))

Gillestuga med kamin. Ljust laminatgolv och vitputsade väggar. Utgång till uterum i söderläge. Förvaring eller skafferi i anslutning till detta rum.

Uterum

Grå klinkers på golv. Vitmålade brädade väggar. Plats för möblemang. Glasskjutdörrar ut till terass i söderläge. Skjutdörrarna behöver ses över för att fungera väl.

Sovrum 4

Ljust sovrum med spots i taket. Laminatgolv och vita väggar.

Badrum/Bastu

Större badrum med grå klinkers på golv och vitt kakel på vägarna. Bastu. Badkar, handfat och vägghängd WC.

Tvättstuga/pannrum

Tvättstuga med upphöjda maskiner. Husets gaspanna finns även här (2015).

Basfakta

Upplåtelseform:

Friköpt

Typ:

1-familjs friliggande villa

Boarea:

141 kvm

Biarea:

172 kvm

Areakälla:

säljarens information

Kommentar till areakälla:

Strl på biarean är säljarens information. Består av inredd källare och annex med kontor/lgh x2.

Antal rum:

9

Varav sovrum:

6 - 7

Pantbrev:

6

Pantbrev summa:

5 650 000

Byggnad

Byggnadstyp:

1½-plansvilla

Byggnadsår:

1927

Byggnadsår - kommentar:

Ombyggt 1986

Grundläggning:

Källare

Stomme:

Tegel

Fasad:

Puts

Fönster:

2- och 3-glas (många från 1995)

Bjälklag:

Trä

Tak:

Plåtpannor

Utvändigt plåtarbete:

Plåt

Uppvärmning:

Gaspanna (2015)

Ventilationstyp:

Självdrag

Övriga byggnader:

Garage med plats för mindre bil samt förråd. Cykelparkering under tak. Stort garage som är ombyggt till 2st lägenheter/kontor. Infart från Malmövägen och från Odinvägen. Stort plank skiljer huset från omgivningarna.

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 144kWh/m² och år
Energiklass: E
Energideklaration: Utförd
Datum: 1 sep. 2017

Övrigt:

Huset är totalrenoverat av förra ägaren.

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

2 st

Uppvärmningskostnad:

42 000 kr/år

Elkostnad:

15 600 kr/år

VA:

4 800 kr/år

Renhållning:

2 800 kr/år

Total driftkostnad:

65 200 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 9525 kr

Kommentar:

Priserna inkluderar de två lägenheterna när de är uppvärmda.

Fastighet

Fastighetsbeteckning:

Odin 8

Vatten och avlopp:

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Planbestämmelser:

Stadsplan (1960-12-22) Tomtindelning (1955-10-11)

Tomtarea:

806 kvm

Tomttyp:

Hörntomt

Övrigt tomt:

Gräsmatta med plats för spel och lek. Lekstuga.

Beskrivning bilplats:

2 parkeringar från Odinvägen. Uppfart innanför grindar även från Malmövägen.

Beskrivning uteplats:

Plankdäck i söder och öster. Balkong i väster.

Försäkringsbolag:

Länsförsäkringar

Försäkringsbelopp:

Fullvärde

Taxering

Summa tax. värde:

3 825 000 kr

Preliminärt taxeringsvärde:

Nej

Småhusenhet

Typkod:

220 Småhusenhet, bebyggd

Taxeringsår:

2021

Värderingsenheter

Småhusmark

Taxeringsvärde:

1 979 000 kr

Småhusbyggnad

Värdeår:

1941

Taxeringsvärde:

1 846 000 kr

Omgivning

Allmänt om området:

Trivsamt område beläget i södra delen av Lund som är mycket populärt bland barnfamiljer. Här bor man huvudsakligen i villor belägna på stora tomter med mycket grönska.

Nära anslutning till motorvägen E22 som snabbt tar en söderut och norrut. Malmö når man på endast 15 minuter med bil. I området finns även bra kommunikationer och till busshållplatsen är det bara 200 meter. Här avgår bussar var 10:e minut i rusningstrafik. Man tar sig snabbt och enkelt in till Lunds stadskärna och övriga delar med bil. På cykel når du Lunds innerstad på 7 minuter.

I närheten finns både Hemköp och Netto för inhandling av dagligvaror. Större matbutiker finns i utkanten av västra Lund, på Novaområdet där bland annat Coop Forum, ICA Kvantum och City Gross finns.

En av de stora fördelarna med att bo i området är närheten till S:t Larsparken. En fantastiskt vacker park med fina promenadstråk längs Höje å. De boende bor gärna kvar länge vilket resulterar i en stor efterfrågan på de bostäder som kommer ut till försäljning. Det sker förnärvarande en generationsväxling i området och antalet småbarnsfamiljer ökar. För första gången på ganska många år hörs nu glassbilens välkända signaturmelodi eka mellan husen. Dessutom har området ett par olika förskolor och för barn som går på mellan- och högstadiet finns Järnåkraskolan närmast.

De flesta villor har goda parkeringsmöjligheter på sina egna tomter annars är det gratis att parkera på gatorna i området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren. Viss väsentlig information är också inhämtad ifrån lantmäteriet. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter samt annat som är av betydelse för köpet av fastigheten.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen;
Utgångspunkten enligt jordabalken är att fastigheten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen med fog kunnat förutsätta vid köpet. Därutöver gäller att den köps i det skick den faktiskt befinner sig i på kontraktsdagen och att köparen, för att trygga sig, får göra en noggrann undersökning av fastigheten. För sådana fel eller skador, som köparen haft möjlighet att upptäcka eller haft anledning att räkna med p.g.a. fastighetens ålder och skick, kan säljaren inte göras ansvarig. Säljaren ansvarar dock för dolda fel, d v s sådana fel i fastigheten som köparen inte bort upptäcka och oavsett om säljaren själv känt till felen eller inte. Säljarens ansvar för dolda fel i fastigheten gäller i 10 år.

Köparens undersökningsplikt
Utgångspunkten att köparen måste undersöka fastigheten brukar kallas köparens undersökningsplikt. Kraven på köparens undersökning är långtgående. Fastigheten skall undersökas i alla dess delar och funktioner. Finns det möjligheter måste köparen även inspektera vindsutrymmen, krypgrunder och andra svårtillgängliga utrymmen. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt fuktskador (speciellt i källare och på vinden), rötskador, skador på vatten- och avloppsanläggningar, sprickbildningar i fasad och grundmur samt skorstensstock.
Upptäcker köparen vid sin undersökning fel eller symptom på fel i fastigheten eller är fastigheten överhuvudtaget i sådant skick att fel kan misstänkas, skärps kraven på köparens undersökningsplikt.
Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör föranleda en mer ingående undersökning från köparens sida. Å andra sidan ska köparen inte behöva undersöka sådana delar av fastigheten som säljaren lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier för, under förutsättning att dessa inte är för allmänt hållna.
Köparen bör slutligen ha i åtanke att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha "förväntat sig" med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Han bör därför anpassa sin undersökning till detta. Rör köpet ett begagnat hus måste köparen ta i beräkning att vissa delar och funktioner utsatts för slitage och på grund av ålder t.o.m. kan vara uttjänta och i behov av utbyte eller i vart fall renovering.

Anlitande av besiktningsman
Jordabalken utgår från att köparen själv i normalfallet skall kunna uppfylla sin grundläggande undersökningsplikt och det är alltså inget krav att anlita någon sakkunnig för detta. Trots det väljer de flesta köpare att anlita s.k. besiktningsman eller annan sakkunnig och detta är att rekommendera om man inte själv har särskild byggnadsteknisk kunskap. Detsamma gäller om köparen inledningsvis själv undersökt fastigheten och då upptäckt symtom på fel som det kan vara svårt att bedöma betydelsen av. Som angivits ovan skall köparen undersöka fastigheten i alla dess delar och funktioner. Anlitar köparen en sakkunnig är därför viktigt att vara observant på vilken omfattning en beställd besiktning har. Normalt omfattar inte en sådan besiktning vissa delar av fastigheten såsom elinstallationer, vatten och avlopp, rökgångar mm varför köparen bör överväga att komplettera sin undersökning.
Jordabalken har som utgångspunkt att den undersökning köparen gör eller låter göra, ska ske före köpet, dvs. innan köpekontrakt undertecknas av parterna. Det är dock inget som hindrar att parterna i kontraktet avtalar om att köparen ska få möjlighet att undersöka fastigheten senare och därefter på det sätt kontraktet då föreskriver, ska få åberopa upptäckta fel och begära avdrag på köpeskillingen eller begära att köpet i dess helhet ska återgå. Denna typ av avtalsvillkor brukar kallas besiktningsklausul och är numer vanligt förekommande. Tas ett sådant villkor in är det viktigt att båda parter sätter sig in i vad som krävs för att köparen ska kunna åberopa villkoret och också noga beaktar de tidsgränser som anges i villkoret.
Det förekommer att säljaren inför försäljningen låter undersöka fastigheten med hjälp av en besiktningsman, ofta för att tjäna som underlag för en säljaransvarsförsäkring (se nedan). I dessa fall är det viktigt att köparen noga går igenom besiktningsprotokollet, gärna med den besiktningsman som utfört besiktningen, sk köpargenomgång. Det är också av stor vikt att köparen då tänker på att undersökningsplikten omfattar fastigheten i dess helhet och vid behov kompletterar med ytterligare undersökningar.

Säljarens upplysningsskyldighet
Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Avgörande för bedömningen om ett faktiskt fel är relevant eller inte, är om felet är möjligt att upptäcka för köparen. Endast om felet inte är upptäckbart är det relevant. Trots detta kan man ändå säga att säljaren har en upplysningsskyldighet i så motto, att han kan bli ersättningsskyldig om han faktiskt känt till eller borde ha känt till felet, men inte har upplyst köparen härom. Om ett förtigande av ett fel innefattar svikligt eller annat ohederligt förfarande, kan säljaren gå miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt.
Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren är dessutom inte dolt och kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Säljarens utfästelser
Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande fastighetens skick. Detta gäller i huvudsak då säljaren gjort en klar och specificerad utfästelse beträffande fastighetens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas i regel inte som utfästelser.

Avtalsfrihet, friskrivning
Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för fastighetens skick, varför parterna kan avtala om annan ansvarsfördelning än vad som angivits ovan. Ett exempel på detta är då säljaren friskriver sig från ansvaret för fastighetens skick, generellt eller beträffande viss funktion.

Säljaransvarsförsäkring
Genom säljaransvarsförsäkring finns möjlighet för säljaren att inom försäkringens ram begränsa sin ekonomiska risk för dolda fel i fastigheten samtidigt som köparen rätt till ersättning för sådana fel, säkerställs via försäkringen. Säljaransvarsförsäkringen erbjuder således en trygghet för både säljare och köpare.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Schablonmässiga uppskattningar förekommer enbart då man inte kunnat få fram verkliga kostnader.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Vid fastighetsköp betalar köparen 1,5 % på köpeskillingen i lagfartskostnad (stämpelskatt) samt kostnad för eventuellt uttagande av nya pantbrev på 2 % på pantbrevsbeloppet. Därtill kommer vissa administrationsavgifter från Lantmäteriet.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Odinvägen 1, 22270 LUND

Alla lediga objekt