Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Studio 115 Magistratsvägen 14E
2 095 000 kr utgångspris
Avgift: 3 931 kr
Inkl. värme, kallvatten, TV/bredband samt allmän renhållning i föreningen. Kostnad för hushållsel samt uppvärmning och tappvatten tillkommer och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.
Boarea: 44 m2
Rum: 2
Våning: 5 av 6
Hiss: Ja
Hiss från markplan
Balkong: Ja
Inflyttningsklar tvåa med balkong i söderläge

Inflyttningsklar tvåa med balkong i söderläge finns nu till försäljning. Här bor man på bekvämt på femte våningen med hiss från markplan. Totalt 44 väldisponerade kvadratmeter som erbjuder en öppen planlösning med ett stilrent kök, rymligt badrum med kombinerad tvättmaskin/ torktumlare, stor balkong mot innergården, ett trevligt sovrum med garderober och ett förråd för bra förvaringsmöjligheter.

Innanför kvarterets imponerande mahognyfärgade tegelfasad väntar en plats för umgänge och avkoppling. Här kan du möta upp vänner och grannar för en kaffe i solen, träna i utegymmet eller koppla av en stund i skuggan. Den gröna gården har en varierande växtlighet inte bara för att det är vackert, utan även för att locka till sig pollinerande insekter och fåglar. På så sätt bidrar den till att skapa en biologisk mångfald. Kvarteret har gott om cykelplatser under tak och inomhus samt både cykel- och bilpool. I STUDIO115 är det enkelt att välja ett hållbart alternativ när du tar dig till och från studier, jobb och träning.

Området ligger på smidigt avstånd till stadens utvecklingscentrum, studierna på LTH och jobbet på Ideon Science Park, MAX IV och Medicon Village som är världsledande inom Life Science. Du bor dessutom bara 11 minuter med bussen in till centrala Lund och 30 minuter till Malmö Centrum. En kort promenad från porten finns större matbutiker, restauranger, gym, löparslingor samt Delphinenbadet med många träningsmöjligheter både utomhus och inomhus. Cykelpool, bilpool, solceller, mätbar energi och sopnedkast i olika fraktioner ger dig möjlighet att minska dina egna klimatavtryck.

Varmt välkomnade på visning!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Via hiss från markplan kommer vi upp till femte våningen där lägenheten ligger. Vi välkomnas in i en rymlig hall med plats för att hänga av sig samt praktiska garderober. I hallen finns även ett förråd på cirka 1 kvm.
Genomgående ekparkettgolv i hela lägenheten tillsammans med släta vitmålade väggar ger ett ljust och enhetligt intryck.

Badrum

Rakt fram från entrén ligger det helkaklade badrummet som är utrustat med dusch, handfat med vit kommod, spegelskåp samt kombinerad tvättmaskin/ torktumlare. Brun klinker på golvet och vitt kakel på väggarna.

Kök

Stilrent kök med vit skåpsinredning tillsammans med laminatbänkskiva och beige kakel på väggen ovanför arbetsbänken. Vitvarorna består av rostfri kombinerad kyl/frys, roftfri diskmaskin, induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro och spisfläkt.

Vardagsrum

Köket ligger i en härligt öppen planlösning mot vardagsrummet där man enkelt får plats med både matplats och soffhörna. I rummet finns utgången till den trevliga balkongen i soligt söderläge som vetter mot innergården.

Sovrum

Från vardagsrummet når vi sovrummet som är i bra storlek med plats för stor säng och förvaring i garderober. Fönster vetter mot innergården.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

44 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

2

Varav sovrum:

1

Kökstyp:

Kök

Andel i föreningen:

0.8704 %

Andel av årsavgift:

0.8704 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

589 870 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 589 870 kr enligt bostadsrättsföreningens ekonomiska plan.

Lägenhetsnummer förening:

B-1406

Lägenhetsnummer register:

1406

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Tillträde:

Enligt ök/ snabbt tt möjligt

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerfamiljshus

Byggnadsår:

2024

Fönster:

Trä med aluminiumbeklädd utsida och isolerglas

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Mekanisk, till- och frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration:

Energiförbrukning Atemp: 71kWh/m² och år
Energiklass: C
Primärenergital: 63kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 5 feb. 2024

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

5 280 kr/år

VA:

1 680 kr/år

Total driftkostnad:

6 960 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Driftkostnaderna är baserade på en schablon och kostnad under vatten avser kostnad för varmvatten.

Förening

Namn:

Brf STUDIO 115

Organisationsnummer:

769640-6854

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Studio 115 består av ett flerbostadshus med 4-6 våningsplan.

Rum för barnvagn, cyklar och rullstolar samt undercentral finns på markplan. Samtliga lägenheter har förråd placerade i eller utanför lägenhet. Cyklar parkeras i cykelställ på innergård.

Äger föreningen marken:

Ja

E-post:

styrelsen@studio115.se

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Servitutsavtal för upp till 48 garageplatser i garage på Fastighetsboken 1.

Renoveringar:

Nyproducerad lägenhet från 2024.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Antal lägenheter:

115

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Allmänt om lägenheten

I avgiften ingår värme, kallvatten, TV/bredband samt allmän renhållning i föreningen. Kostnad för hushållsel samt uppvärmning och tappvatten tillkommer och debiteras efter individuell uppmätt förbrukning.

Föreningen tecknar gemensamt avtal för alla föreningens medlemmar gällande vatten och el. Detta innebär att du inte behöver ha något eget abonnemang. För alla lägenheter finns separata räknare för förbrukning av varmvatten och hushållsel. Som boende betalar du en schablonsumma i förskott varje månad för förbrukningen, vid årets slut görs en avstämning av den faktiska förbrukningen jämfört med den förskottsbetalda.

I lägenheten finns ett förråd.

Omgivning

Allmänt om området:

STUDIO115 är ett kvarter mittemellan Lunds tech-hubbar, på ett smidigt avstånd till stadens utvecklingscentrum och akademiska centrum Lunds universitet. Här hittar du ett kvarter med moderna yteffektiva bostadsrätter med solceller på taken och en grönskande innergård. Perfekt för dig som vill bo bekymmersfritt på precis rätt läge i Lund.
En kort cykeltur från STUDIO115 väntar Sankt Hans Backar med sina gröna strövområden. Här kopplar du enkelt av och ned från arbete, studier och myllret på universitetet och i staden.
Närhet till både Smörlyckans idrottsplats och Delphinenbadet som är en stor anläggning med tillgång till motionssimning i pool och pass i ett välutrustat gym, inomhus såväl som utomhus.
STUDIO115 har ett perfekt läge för dig som vill bo nära stadens utvecklingscentrum för arbete och studier. På ett smidigt avstånd hemifrån ligger Ideon Science Park som sedan 35 år tillbaka är kopplad till universitet och för samman forskning, entreprenörskap och innovationer. Inte långt därifrån hittar du Medicon Village som är världsledande inom Life Science.

En skön cykeltur från kvarteret eller tio minuter med buss som avgår på gatan utanför ringlar Lunds pittoreska kullerstensgator med korsvirkeshus, uteserveringar och små butiker fram.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Magistratsvägen 14E, 22643 Lund

Alla lediga objekt