Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Värpinge Östen undéns gata 78
1 895 000 kr utgångspris
Avgift: 6 313 kr
Inkl värme, vatten, tv och bredband (Obligatoriskt tillägg för garageplats tillkommer med 400 kr/mån).
Boarea: 87 m2
Rum: 3
Våning: 1 av 1
Hiss: Nej
Marklägenhet med stor uteplats i Värpinge

Nu finns en unik chans att förvärva en av de bäst belägna marklägenheterna i Värpinge. En rymlig genomgående trea på 87 väldisponerade kvadratmeter. Huskänsla med egen ingång och stor uteplats i bästa sydvästläge. Bostaden erbjuder en halvöppen planlösning med stort vardagsrum, kök med goda förvaringsmöjligheter, tvättstuga, två bra sovrum och rymligt badrum. Genomgående renoveringsbehov föreligger vilket ger utrymme att sätta egen prägel och skapa sitt eget drömboende. Garageplats tillhör lägenheten.
Här bor man i ett lugnt och populärt område med grönskande omgivning som närmsta granne. Närhet till goda bussförbindelser in till stan samt med matbutik i området.
Varmt välkomna på visning!

Visningar

söndag 26 maj 11:00 - 11:30
Boka tid för visning!
måndag 27 maj 18:00 - 18:30
Boka tid för visning!

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Hall

Vi egen ingång kommer vi in till en välkomnande och rymlig entré med plats för att hänga av sig. Plastmatta på golvet tillsammans med tapetserade väggar.

Badrum

Till höger om entrén ligger badrummet som är utrustat med dusch, wc, handfat och handukstork. Ytskikt i originalutförande med våtrumsmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna.

Sovrum 1

Det första sovrummet ligger till vänster om entrén. Ett rum i bra storlek med plats för säng och tillhörande förvaringsmöbler. Inbyggd garderob ger bra förvaringsmöjligheter. Parkett på golvet och tapetserade väggar. Fönster vetter mot framsidan.

Sovrum 2

Det andra sovrummet ligger vägg i vägg med det första med ingång från vardagsrummet. Ett stort rum med plats för dubbelsäng, här erbjuds både inbyggd garderob och praktisk klädkammare som ger bra förvaringsmöjligheter. Parkett på golvet och tapetserade väggar. Fönster vetter mot baksidan.

Vardagsrum

Vardagsrummet är ett trivsamt och väl tilltaget rum som ligger i en halvöppen planlösning med köket. Stora fönsterpartier mot trädgårdssidan ger ett fint ljusinsläpp i hela rummet. Här finns plats att möblera med stor soffgrupp. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

Kök

Välplanerat kök i originalutförande med gott om skåp och bra arbetsyta. Rostfri bänkskiva och vitt kakel ovanför arbetsbänken. Vitvarorna består av kyl, frys, spis, ugn och diskmaskin. Trevlig matplats i anslutning till köket med utsikt mot trädgården. Ljust laminatgolv i köksdelen och parkett vid matplatsen, tapetserade väggar.

Tvättstuga

Separat tvättstuga i anslutning till köket utrustad med vask och tvättmaskin. Skåp för bra förvaring. Utrymme finns för torktumlare. Plastmatta på golvet.

Trädgård/ uteplats

Från vardagsrummet når vi den underbara uteplatsen på cirka 50 kvm som ligger i bästa sydvästläge. Här kan man njuta av solen hela dagen med grönskande utsikt. Idag är trädgården lättskött och består till största del av gräsmatta och rabatter. Möjlighet till att skapa den utemiljö man önskar med sittgrupper, rabatter mm. Intill köksfönstret finns en markis som skärmar av mot solen under de varmaste dagarna.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

87 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Varav sovrum:

2

Kökstyp:

Kök

Typ av mark och utrymmen som ingår i upplåtelsen:

Upplåten med nyttjanderätt

Andel i föreningen:

1.0772 %

Andel av årsavgift:

1.0772 %

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

476 085 kr

Kommentar till den indirekta nettoskuldsättningen:

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 476 085kr enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Lägenhetsnummer förening:

17

Pantsättning:

Bostaden är inte pantsatt

Byggnad

Byggnadstyp:

1-plansradhus i brf-form

Byggnadsår:

1990/1991

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Energideklaration:

Energideklaration: Ej utförd

Driftkostnad

Antal personer i hushållet:

1 st

Elkostnad:

9 000 kr/år

Total driftkostnad:

9 000 kr/år, utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt 0 kr

Kommentar:

Driftkostnaden avser kostnaden för fast elavgift samt hushållsel/ år.

Förening

Namn:

HSB BRF Värpinge i Lund

Organisationsnummer:

716438-9764

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

HSB Brf Värpinge består av 91 marklägenheter i ett eller två plan fördelade på sex gårdar byggår är 1990/91. Föreningen äger fastigheten Statsministern 3. Föreningens adresser omfattar Östen Undéns gata 66-156 och Ernst Wigforss gata 2-94 i Lund.

Lägenheterna är fördelat enligt följande:
28 st 2 rok
27 st 3 rok
24 st 4 rok
12 st 5 rok

På gård fyra driver Lunds kommun förskolan Morkullan.
Vid torget ligger kvartersgården där olika aktiviteter arrangeras och som kan hyras av föreningens medlemmar.

Området är bilfritt och det går bra att köra in för att lasta av och på men parkerar gör man i parkeringshusen där varje lägenhet har en plats.

Marken utanför bostäderna (uteplatser/trädgårdar) tillhör föreningen och får utnyttjas av medlemmen. Skötselföreskrifter för marken finns, föreningens Trivselregler, tex sköts den plattlagda delen av uteplatsen av den boende men staket och häckar som avgränsar uteplatserna sköts av föreningen. Ytan är inte formaliserad.

Pingisrum och snickarverkstad finns.

Tvättstuga 1 finns i källaren på gård 1, Östen Undéns gata, här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel.
Tvättstuga 2 ligger i källaren på gård 5, Ernst Wigforss gata, här finns två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel plus en maskin för grovtvätt. Obs! maskinen för grovtvätt klarar en trasmatta modell liten men torktumlaren är inte dimensionerad för grovtvätt så häng till tork.
Alla lägenheter har en egen kod för bokning av tvättid via app eller direkt på skärm vid tvättstuga.

Äger föreningen marken:

Ja.

Hemsida:

www.hsb.se/skane/brf/varpinge

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Det finns 92 garageplatser i föreningen. Kostnad för en garageplats är obligatorisk och tillkommer till avgiften, 400 kr/månad.

Bredband/TV:

Bredband via Telenor som föreningen har avtal med. Till alla lägenheter finns snabb uppkoppling på 150/250 Mbit/s som du som boende har tillgång till utan kostnad. Möjlighet till IP-telefoni finns, den fasta kostnaden ingår i månadsavgiften. Föreningen har gruppavtal med Tele 2 som ger alla boende tillgång till digitala kanaler. TV HD Bas och Tele 2 Play, ingår i månadsavgiften.

Renoveringar:

Senaste 5 årsperioden har följande underhåll utförts:
Löpande underhåll, tex byte av luftbehandlingssystem på förskolan, byte av filter i köksfläktar samt byte av virke i staket. Bytt termostatventiler med insats.
Tvättat och målat takfoten. Två pumpar för dagvatten i föreningens brunnar byttes ut.

Pågående underhåll:
Målning och byte av virke i staket

Föreningen följer en underhållsplan.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

HSB sköter den ekonomiska förvaltningen.

Antal lägenheter:

91

Överlåtelseavgift:

1433 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

573 kr

Övrigt:

Bostadsrättsföreningen kräver att lägenhetsinnehavaren är medlem i HSB Skåne.

Ovanstående information är inhämtad från berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifterna med representant ur styrelsen före ett köp.

Allmänt om lägenheten

Säljarna disponerar över ett källarförråd på cirka 6 kvm.

Säljarna upplyser:
Genomgående renoveringsbehov föreligger i lägenheten.
Ett par persienner är ej fungerande.
Mörk fläck på parkettgolv i sovrum 1 beror på en kruka som läckt.

Giltighetstiden för föregående energideklaration har löpt ut, ny energideklaration saknas. Enligt lag (2006:985) om energideklarationer för byggnader, ska det för en bostadsrättsförenings byggnad finnas en energideklaration som är upprättad för mindre än 10 år sedan. Ansvaret för att en gällande energideklaration finns faller på bostadsrättsföreningen, i egenskap av ägare till byggnaden.

Omgivning

Allmänt om området:

Värpinge är ett trivsamt och lugnt område med en härlig blandning av både villor och bostadsrätter. Här bor man i den bästa av världar med närhet till både grönområde och centrala Lund. I grönområdet Revinge ravin går en lite flod igenom och det finns betesmark för får vilket utgör ett väldigt populärt utflyktsmål för fritids och barnfamiljer. Om sommaren betar fåren fritt här.

I området finner man allt man kan behöva, matbutiker, pizzerior, träningsanläggningar m.m. Närhet till köpcentrumet Nova Lund med deras stora utbud av butiker. Här finns även en golfbana med nio hål för en snabbare runda. Träningsanläggningar, byggvaruhus, florister och bilfirmor hittar vi också här.

Väljer man att inte promenera eller cykla in till centrum så finns bra kommunikationer. Närhet till busshållplats som enkelt tar en in till stadens kärna och alla dess olika butiker, caféer och restauranger. Väljer man bilen istället för tåget tar man sig enkelt ut till motorvägen utan att behöva köra igenom centrum och dess trafik.

I området finns flertalet skolor och förskolor samt en hel del lekplatser och andra aktiviteter. Lunds centrala idrottsplats når man på 5 minuter och där hittar man bowlingbana, tennisbanor, två inomhushallar, löparbana och en stor gräsplan.

Avgiftsbelagd parkering i området.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Croisette har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Östen undéns gata 78, 22762 LUND

Alla lediga objekt