Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Croisette behöver de kontaktuppgifter du gav oss för att kontakta dig avseende våra produkter och tjänster. Läs mer om våra sekretesskydd och hur vi skyddar din integritet här sekretesspolicy.
Lund , Väster Gässlingavägen 7C
2 595 000 kr som utgångspris.
Avgift: 4 371 kr
inkl värme, VA, bostadsrättsförsäkring, elförbrukning (100 kr) och bredband (99 kr). Till avgiften kommer en avgift avseende bränsleförbrukning om 1064 kr/månad.
Boarea: 76.5 m2
Rum: 3
Våning: 3 av 3
Hiss: Nej
Balkong: Ja
Totalrenoverad Helrenoverat med social planlösning och inglasad balkong

Välkommen till Gässlingavägen 7c, där drömmen om ett modernt och stilrent boende blir verklighet. Denna fantastiska trerummare högst upp i huset har genomgått en totalrenovering och erbjuder en ypperlig kombination av öppen planlösning, två rymliga sovrum och en härlig inglasad balkong. Dessutom finns här ett välplanerat kök med all modern utrustning du kan tänkas behöva renoverat i en behaglig grön nyans samt en badrumsmiljö som inger en lyxig hotellkänsla.

Hjärtligt välkommen in!

Visningar

Intresserad? Ring för tidsbokning av visning, alt. kontakta oss via formuläret nedan.

Bostadsbeskrivning

Rumsbeskrivning

Välkommen till Gässlingavägen 7c, där drömmen om ett modernt och stilrent boende blir verklighet. Denna fantastiska trerummare högst upp i huset har genomgått en totalrenovering och erbjuder en ypperlig kombination av öppen planlösning, två rymliga sovrum och en härlig inglasad balkong. Dessutom finns här ett välplanerat kök med all modern utrustning du kan tänkas behöva renoverat i en behaglig grön nyans samt en badrumsmiljö som inger en lyxig hotellkänsla. Hjärtligt välkommen in!

Hall

När du kliver in i bostaden möts du av en välkomnande hall med plats för avhängning och förvaring av ytterkläder. Den ljusa och moderna inredningen sätter tonen för resten av lägenheten och ger ett varmt välkomnande.

Kök

Det öppna och stilrena köket är en central punkt i bostaden och har alla de moderna bekvämligheter du kan önska dig. Här finns gott om förvaringsutrymme i de gröna köksluckorna, och den eleganta bänkskivan ger gott om arbetsyta. Köket har plats för matbord och stolar, eller ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar det.

Vardagsrum

Det rymliga vardagsrummet ansluter sömlöst till köket och skapar en ljus och öppen atmosfär. De stora fönstren släpper in rikligt med naturligt ljus och ger utsikt över det omgivande området. Här finns gott om plats för soffgrupp samt ytterligare en större matplats, vilket gör detta till den perfekta platsen för att både koppla av och umgås.

Inglasad balkong

Rymlig, solsäker och inglasad balkong med härlig utsikt över innergårdarna. Här kan du förlänga sommarsäsongen under både vår och höst och blir då som ett extra rum!

Badrum

Badrummet är elegant renoverat med fingertoppskänsla och känns modernt men samtidigt varmt tack vare naturliga skiftningar i plattorna på både golv och väggar. Duschen finns bakom välvda duschväggar av glas och den stilrena inredningen ger badrummet ett lyxigt och påkostat intryck.

Sovrum

Huvudsovrummet är ett ljust och luftigt utrymme med dämpande väggpanel som sänggavel för en stor dubbelsäng. Här finns också plats att möblera in förvaring som passar dina önskemål. De stora fönstren ger behagligt ljus och utsikt över den grönskande omgivningen.

Sovrum

Det andra sovrummet är perfekt för barnen eller som gästrum. Här finns en platsbyggd. öppen förvaring målad i samma grå nyans som resterande väggar för att smälta in och ge en sömlös övergång. Sovrummet är också lätt att anpassa efter sina behov och kan också användas som gästrum eller arbetsrum.

Basfakta

Upplåtelseform:

Bostadsrätt

Typ:

Bostadsrätt

Boarea:

76 kvm

Areakälla:

föreningens information

Antal rum:

3

Kökstyp:

kök

Andel i föreningen:

0.2204 %

Andel av årsavgift:

0.2204 %

Kommentar till andelstal:

Andelstalen är hämtade från HSB som sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Det går ej att specificera hur andelstalen är uträknade.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning:

294 663 kr

Lägenhetsnummer förening:

88

Lägenhetsnummer register:

1301

Pantsättning:

Bostaden är pantsatt

Tillträde:

Enligt överrenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp:

Flerbostadshus

Byggnadsår:

1964

Uppvärmning:

Fjärrvärme

Ventilationstyp:

Självdrag

Energideklaration:

Energiklass: D
Primärenergital: 87kWh/m² och år
Energideklaration: Utförd
Datum: 24 aug. 2023

Förening

Namn:

Brf Klosters Fälad i Lund

Organisationsnummer:

745000-2782

Organisationsform:

Bostadsrättsförening

Allmänt om föreningen:

Brf Klosters Fälad är Lunds grönaste förening där husen är placerade i parkliknande omgivningar. Föreningen ligger strategiskt placerad på väster med korta cykelavstånd till både Lunds centrum och regionens stora köpcentrum. Service så som affärer, restauranger, vårdcentral, dagis och skolor finns på gångavstånd. Förutom närheten till stadens alla bekvämligheter, så är naturen tätt inpå knuten vilket gör denna förening unik.

Föreningen består av 412 lägenheter och ett par lokaler fördelade på 24 huskroppar. Till föreningen hör även ett antal näringsfastigheter innehållande bl a en restaurang och en livsmedelsbutik som tillsammans utgör föreningens egna centrum.

Här finns alltid något att göra. Återkommande kulturella medlemsaktiviteter i form av musik och föreläsningar samlar äldre såväl som unga. Läs mer under fliken Kultur och fritid.

Föreningen har fått betyget A+ från allabrf.se. Husen och utemiljön är välskötta och underhålls kontinuerligt.

Med de senaste årens förtätningar av Lunds västra delar har Brf Klosters Fälad fått ett fantastiskt läge med nya bostadsområden, närhet till Nova Lund, Friskis och Svettis m m samtidigt som de stora grönområdena kvarstår. Under de kommande tio åren kommer förtätningarna att fortsätta, vilket förväntas höja marknadsvärdet på våra bostadsrätter.

37 st 1 rum och kök
57 st 2 rum och kök
227 st 3 rum och kök
91 st 4 rum och kök
Sex hyreslägenheter
En övernattningslägenhet

Äkta bostadsrättsförening:

Ja

Parkering:

Boendeparkering Parkeringsplatser finns längs Vildgåsvägen, Gässlingavägen och Doppingvägen till en kostnad på 250 kr/månad. Parkeringsplatser med laddningsstolpar (11 kw) för elbilar till en kostnad på 350 kr/månad.

Delade utrymmen:

Möblerad övernattningslägenhet på ca 20 m², kostar 200 kr per dygn Två Cykel/barnvagnsförråd i varje hus. Nya cykelhus uppförda under 2015. Festlokal finns. Tvättstugorna med biutrymmen är i gott skick. I föreningen finns även tillgång till grovtvättstuga för mattor osv.

Bredband/TV:

Föreningen installerade fibernät i alla lägenheter 2018 och internetleverantör är Riksnet. Hastigheten är 1000Mbit/1000Mbit och kostnaden är 99 kr/mån. Det beslutades på stämman 2020 att bredband skall vara obligatoriskt och betalas via månadsavgiften, denna förändring infördes under oktober 2020. Är du inte nöjd med grundutbudet, kan Comhem kan erbjuda det mesta inom tv. För priser se Comhems hemsida.

Renoveringar:

Stammarna filmas och dokumenteras löpande och är inte i behov av byte. Vid de få tillfällen ett rör gått sönder, så tillämpas relining.

2021 – Byte torktumlare T5190
2021 – Byte tvättmaskin W365H
2021 – Byte tvättmaskin W365H
2021 – Putslagning samt målning av sockel (10%)
2021 – Lekplatser är renoverade/förnyade
2021 – Styrelse-/förvaltarrum renoverad
2021 – Entréportar slipade och lackade
2021 – Underhållsspolning
2021 – Lokal (Frisör) renoverad

2020 – Byte tvättmaskin W365H
2020 – Byte tvättmaskin W365H
2020 – Lagning av äldre genomförningar vid kulvert
2020 – OVK (Obligatorisk ventilationskontroll)
2020 – Underhåll av samtliga ytterdörrar påbörjats
2020 – Installation av brandvarnare och nödbelysning i samtliga källare, påbörjats
2020 – Tvåårs trädvårdsplan är framtagen
2020 – Nyplantering och komplettering av växtlighet på utsatta områden
2020 – Besiktning av samtliga lekplatser, enligt underhållsplan. Upprustning planerad till 2021

2019 – Digital in- och utpassage i varje port med telefonuppringning till varje lägenhet.
2019 – Digitala fastighetsboxar.
2019 – Digital tvättbokning.

2018 – Nytt bredbandsnät med fiber in till varje lägenhet. 1000Mbit/1000Mbit.
2018 – Utbyggda och inglasade balkonger. Alla marklägenheter får uterum.

2017 – Hösten 2017 påbörjas ett mark och balkongprojekt.
2017 – Radonmätning i 20 % av fastighetsbeståndet mäts på uppdrag av myndighet.
2017 – Laddstolpar till elbilar. 11kw samt 22kw där man kan ladda till självkostnadspris.

Tillåter föreningen juridisk person som köpare:

Ej angivet

Ekonomi:

Föreningen höjde avgiften för bränsleförbrukning med ca 50 kr/månad årsskiftet 2023/2024 men lät månadsavgiften vara oförändrad.

Antal lägenheter:

412

Varav hyresrätter:

6

Antal lokaler:

2

Överlåtelseavgift:

1313 kr

Överlåtelseavgift betalas av:

Säljare

Pantsättningsavgift:

525 kr

Övrigt:

Nästan alla lägenheter har källarförråd som ingår i avgiften.
I vissa av tvåorna är förrådet placerat inuti lägenheten och då har en del valt att bygga om förrådet till ett extra rum, vilket medför att just dessa lägenheter inte har ett separat källarförråd som ingår i avgiften.
Om det förråd som ingår i avgiften inte räcker, så finns det i mån av tillgänglighet extra förråd att hyra i det hus man bor. Priserna är baserade på förrådets storlek. <2 kvm = 75 kr, 2-5 kvm =100 kr, >5 = 125 kr och bokas via den ekonomiska förvaltaren HSB.

Allmänt om lägenheten

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Omgivning

Allmänt om området:

Väster är ett trivsamt och populärt område med en härlig blandning av både villor och bostadsrätter, nybyggt och funkis. Här bor man med närhet till centrum men ändå i ett lugnt område med puls.

I närområdet finner man allt man kan behöva i vardagen såsom matbutiker, vårdcentral, restauranger, träningsanläggningar, m.m. I närheten ligger köpcentrumet Nova Lund med sitt stora utbud av butiker. På nära håll finns också en golfbana med nio hål för en snabbrunda.

Väljer man att inte promenera eller cykla in till centrum så är kommunikationerna här perfekta. Det är alltid nära till en buss som enkelt tar en in till stadens kärna och alla butiker, caféer och restauranger. Västers läge nära centralstationen gör området till ett ypperligt läge för pendlare. Har man bil tar man sig enkelt ut på motorvägen utan att behöva köra igenom centrum.

I området finns flertalet skolor och dagis, stora grönområden och lekplatser. Det populära strövområdet Revinge ravin lockar både barnfamiljer och fritidsgrupper. I området flyter en å och på sommaren betar får fritt här.

Är man sportintresserad är det nära till Lunds centrala idrottsplats som bland annat erbjuder bowling, tennis, två inomhushallar, löparbana och en stor gräsplan.

Viktig information

ALLMÄN INFORMATION:
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information lämnad av säljaren, samt berörd förening och dess hemsida om sådan finnes. Dessa uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.

UNDERSÖKNINGSPLIKT ETC:
Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt;
Bostadsrätten ska efter köpet stämma överens med vad som avtalats mellan köpare och säljare samt vad köparen har fog att förvänta sig; sett i ljuset av bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Reglerna om fel i bostadsrätt finns i köplagen (eftersom en bostadsrätt är lös egendom) men vid prövning av fel och felansvar hämtas ofta inspiration från reglerna i jordabalken. En del av reglerna har också bildats genom praxis, efter att tvister om fel och felansvar har prövats av domstol.

Köparens undersökningsplikt
Köparens undersökning av bostadsrätten möjliggörs i regel genom att en visning av bostaden genomförs. Om köparen före sitt köp har genomfört en undersökning, får köparen inte i efterhand såsom fel åberopa vad som borde ha märkts vid undersökningen. Om köparen uppmärksammar något vid sin undersökning, och inte själv kan dra någon slutsats av detta, måste köparen gå vidare; t.ex. genom att anlita en sakkunnig, för att fullgöra sin undersökningsplikt. Annorlunda beskrivet kan köparen inte i efterhand åberopa något som ett fel, om det kan konstateras att omständigheten hade upptäckts om en sådan undersökning som varit påkallad hade genomförts.
Köparen bör också tänka på att säljaren inte ansvarar för fel eller brister som köparen borde ha räknat med eller borde förväntat sig. Skulle t.ex. ett fel uppstå på någon av lägenhetens vitvaror kan det vara något köparen bort räkna med, med hänsyn till dess ålder och beräknade livslängd. Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.

Säljarens skyldigheter och betydelsen av att bostadsrätten överlåts i befintligt skick
För att säljaren ska bli ansvarig för ett påstått fel, när bostadsrätten säljs i befintligt skick, krävs att omständigheten innebär att bostadsrätten är i väsentligt sämre skick än vad köparen med hänsyn till ålder, pris, användning och övriga omständigheter med fog kunnat förutsätta. Att bostadsrätten överlåts i befintligt skick kan alltså beskrivas som en form av ansvarsbegränsning för säljarens del.
Emellertid åvilar det säljaren att upplysa om väsentliga förhållanden rörande bostadsrätten. Även om bostadsrätten sålts i befintligt skick, kan den alltså anses vara felaktig om den avviker från uppgifter om bostadsrätten som säljaren har lämnat före köpet, eller om säljaren före köpet har undanhållit omständigheter av något väsentligt förhållande och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Det ligger alltså i säljarens eget intresse att upplysa köparen om fel eller symptom på fel som säljaren känner till - eller misstänker. Det som säljaren redovisat kan i normalfallet inte senare åberopas av köparen som fel.
Vidare ansvarar säljaren för utfästelser säljaren lämnar. Utfästelser kan också innebära att köparens skyldighet att undersöka visst förhållande minskas som följd av en sådan. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas dock inte som utfästelser.

Avtalsfrihet
Denna information beskriver, kortfattat, den ansvarsfördelning som enligt lag gäller mellan köpare och säljare. Emellertid råder avtalsfrihet i frågan om ansvarsfördelningen vilket innebär att parterna kan avtala om en annan fördelning än den som beskrivits ovan. Som exempel kan nämnas när en säljare friskriver sig från ansvar genom en friskrivningsklausul, eller när en dolda fel-försäkring tecknas för objektet.

DRIFTSKOSTNADER:
Driftskostnader som anges kan vara antingen verklig förbrukning för det specifika objektet alternativt schablonmässiga uppskattningar. Beroende på typ av driftskostnad så kan den vara specificerad antingen under driftskostnader eller i årsavgiften. Hemförsäkringen och förbrukning av hushållsel är i normalfallet inte en sådan driftskostnad som anges om de inte är obligatoriska tillägg till årsavgiften.

ÖVRIGA KOSTNADER:
Föreningen eller den ekonomiska förvaltaren tar i normalfallet ut en överlåtelseavgift på högst 2,5 % av prisbasbeloppet. Det är olika om den faller på säljaren eller köparen. Ofta tas också en pantsättningsavgift på 1 % av prisbasbeloppet ut om man pantsätter bostadsrätten. Eventuell medlemsavgift till föreningen kan också förekomma. Dessa summor kan variera, framförallt hos bostadsföreningar. För närmre information vänligen se stadgarna eller konsultera ansvarig mäklare.

BUDGIVNING:
Vid köp av fastighet, tomträtt eller bostadsrätt är varken köpare eller säljare bunden förrän ett skriftligt köpeavtal undertecknats av båda parter. Vi tillämpar öppen budgivning, vilket innebär att fastighetsmäklaren i normalfallet löpande redovisar högsta budet till säljare och övriga budgivare. Säljaren behöver inte sälja till den som givit högsta budet. Fastighetsmäklaren fattar inga egna beslut i fråga om försäljningen, det är hela tiden säljaren som bestämmer. Ansvarig mäklare är skyldig att vidarebefordra samtliga bud och meddelanden till säljaren som inkommer innan köpeavtal har undertecknats. Avsteg från den öppna budgivningen kan göras på säljarens inrådan om villkorade bud inkommer. Detta kan bland annat innebära att spekulanter/budgivare inte får reda på alla bud som läggs.

BOENDEKOSTNADSKALKYL:
Köpare/spekulanter har rätt att i god tid före köpet få en individuell boendekostnadskalkyl upprättad om så önskas. Köpare/spekulanter uppmanas att kontakta fastighetsmäklaren för att få denna kalkyl upprättad.

FASTIGHETSMÄKLARENS SIDOTJÄNSTER:
Enligt lag får mäklare erbjuda sidotjänster så länge dessa inte är förtroenderubbande och eventuell ersättning endast är obetydlig. Fastighetsmäklaren ska, innan avtal ingås, informera säljare och tilltänkta köpare om sådana tjänster samt den ersättning denne, eller fastighetsmäklarföretaget, får för dessa. Redovisning av våra sidotjänster: Förmedling av Hemnet-annons i enlighet med administrationsersättningen nedan.

ANNONSERING PÅ HEMNET.SE:
Våningen & Villan har fått i uppdrag av Hemnet AB, org.nr 556260-0089, att via sina fastighetsmäklare förmedla annonserbjudanden till uppdragsgivare. Uppdragsgivaren kan således, via mäklarens förmedling, av Hemnet ha erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal.Uppdragsgivaren har, via mäklarens förmedling, av Hemnet erbjudits att införa en annons rörande försäljning av bostadsobjekt i Hemnets kanaler, såsom definierat i Hemnets Annonsavtal. Annonstjänsten tillhandahålls enligt Hemnets Annonsavtal. Annonsavgiften faktureras uppdragsgivaren direkt av Hemnet. Denna avgift ingår ej i mäklararvodet.

För mäklarfirmans förmedling och administration av annonsavtal samt införande av annons för kunds räkning utgår en administrationsersättning om 30 % av annonskostnad som erlagts av kund. Mäklarfirman samarbetar med Hemnet kring förmedling och administration av tilläggsprodukter som Hemnet kan komma att erbjuda kund. Mäklarfirmans ersättningsnivå är enligt följande:

Procentandel Plus och Premium-försäljning för Mäklarfirman*:
Vid 0–30 % ges 20 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid 31–75 % ges 30 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
Vid över 75 % ges 40 % provision på tilläggsprodukterna Plus, Premium, Raketen och förnya annons**
* Procentandel beräknas kvartalsvis
** Provision utgår för tydlighetens skull inte på del av intäkt som härrör från Hemnet Bas

Under en period fram till den 31 december 2021 utgår dessutom ytterligare 10 procentenheter i provision, varvid således 30, 40 respektive 50 % provision utbetalas. Dessutom får mäklarfirman en engångsersättning per mäklare om 2 000 kr som ersättning för sin investering i utbildning genom den försäljningsintroduktion avseende tilläggsprodukterna som erbjuds av Hemnet.

Fastighetsmäklaren mottager ingen ersättning för denna förmedling, vare sig direkt eller indirekt om inte fastighetsmäklaren är delägare i fastighetsmäklarbolaget, då kan ersättningen indirekt komma fastighetsmäklaren tillgodo.

HANTERING AV PERSONUPPGIFTER:
Vill du veta mer hur vi behandlar dina personuppgifter så kan du läsa det på: www.vaningen.se/dataskyddspolicy Vi uppmanar dig att läsa den i sin helhet.

ÖVRIGT:
Köparen uppmanas även att efter tillträdet, för egen säkerhet samt i försäkringssyfte byta lås då antal nycklar inte alltid kan garanteras.

Planritningar

Kolla restider

Gässlingavägen 7C, 22735 LUND

Alla lediga objekt